Slowjuicen met mijn Byzoo Slowjuicer

Al een aantal jaren wilde ik graag een slowjuicer. Ik heb me er al eens eerder in verdiept en vroeg me af wat de verschillen nou zijn tussen een blender, een slowjuicer en een sapcentrifuge. En is een slowjuicer nou echt anders dan een sapcentrifuge? Ik heb de afgelopen weken mijn nieuwe Byzoo Slowjuicer getest en vandaag vertel ik je er alles over.

Wat is een slowjuicer?

Een slowjuicer perst op een koude en langzame manier al het sap uit groente, fruit en kruiden. Van zacht blad tot harde wortels. Met uitzondering van vruchten als banaan, ananas, avocado en bijvoorbeeld sinaasappel kun je het fruit met schil en al in de slowjuicer persen. Je maakt hierbij optimaal gebruik van de vitamines die vlak onder de schil zitten. Een slowjuicer perst het sap langzaam uit groente en fruit. Dit is anders dan bij een sapcentrifuge, die groente en fruit vermaalt en het sap eruit slingert. De naam zegt het ook eigenlijk al; een slowjuicer maakt op een slow manier sap dat niet hoog verhit wordt. Het resultaat is sap waarin het grootste gedeelte van de vitaminen en mineralen uit groenten en fruit nog aanwezig zijn. Een normale sapcentrifuge draait snel rond waarbij verhitting plaats vindt. Het nadeel hiervan is dat wél veel gezonde stoffen verloren gaan.


Byzoo Zebra Slowjuicer

Van het nieuwe Nederlandse merk Byzoo ontving ik een slowjuicer om uit te proberen. Deze kwam precies op het goede moment; ik had me een week daarvoor aangemeld bij Personal Body Plan en met zo’n nieuwe vriend in de keuken zou gezond koken/sapjes maken nóg leuker worden!

Wat maakt de Byzoo Zebra Slowjuicer zo bijzonder?

De slowjuicer heeft een extra grote vulopening waardoor je groente en fruit niet eerst in stukjes hoeft te snijden. Je kunt ze er zo regelrecht inmikken! De Byzoo slowjuicer is geschikt voor zowel harde als zachte groenten en fruit. De sap opbrengst is hoger door de verlengde persschroef. En wat ik zelf echt super handig vind is de ingebouwde schraper, deze zorgt ervoor dat de slowjuicer zichzelf als het ware schoonmaakt. Door water in de vulopening te doen en het apparaat aan te zetten, zal de slowjuicer zichzelf schoonmaken. Hoe handig is dat? De overige onderdelen moet je wel met de hand schoonmaken. Ik had nog geen 10 minuten nodig om alles af te wassen en weer in elkaar te zetten. Valt me reuze mee!

Sapjes proeven!

En het allerleukste is natuurlijk het experimenteren..welke combinaties zijn lekker en welke absoluut niet? Ik heb er van alles ingegooid, van spinazie tot paprika, van gember tot wortels en van appels tot citroenen. Niet alleen is het erg leuk om te zien hoe de groente geperst wordt, ik vind de sapjes ook verrassend lekker! Mijn favoriet: rode biet, wortel en citroen. Ik moet daar wel even bij vermelden dat ik gek ben op rode bieten, deze smaak is behoorlijk overheersend. De wortel maakt het lekker zoet en door de citroen die er door zit krijg je een frisse nasmaak!

Conclusie?

Houdt je je bezig met gezond leven, heb je zin om te experimenteren in de keuken én tijd om verschillende recepten te proberen? Dan denk ik dat een slowjuicer iets voor jou is. Ik gebruik mijn slowjuicer zo’n twee keer in de week en dan maak ik voor 2 dagen sapjes. Zo krijg ik mooi wat extra vitamines binnen! Een slowjuicer is een investering, voor de Byzoo Slowjuicer betaal je €349,-.

Ben jij bekend met slowjuicen? Zou het iets voor jou zijn? Laat het gerust weten in de comments!

Volg:

Comments

 1. 24 juni 2017 / 07:06

  Zo een prachtig design!
  Ik heb deze al een tijd lang in gedachte.
  Alleen de prijs houd me tegen.
  Maar dan gebruik je het wel jaren lang….
  Ik heb zo een goedkope sapcentrifuge waarvan de helft van het groente en fruit dat men erin doet verdwijnt in de afvalbak van dit apparaat.
  Had je mijn recepten al op mijn blog gezien die ik ermee gemaakt had.
  Want ook smoothies met bleekselderij, mango’s, peren etc. zijn super lekker.

  Fijn weekend Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge