Nette outfit voor een zomerse gelegenheid: 5x tips

Het mooie weer komt eraan en dat betekent ook dat we de zomerkleding weer tevoorschijn mogen halen. Maar, zijn deze items ook geschikt voor een gelegenheid in de zomer, bijvoorbeeld voor een bruiloft of een netwerkevenement? Het kan namelijk nog weleens lastig zijn om je netjes te kleden voor een gelegenheid dat plaatsvindt in de zomer. Voor een gelegenheid in de zomer komen er vast een aantal vragen naar boven drijven. Is het bijvoorbeeld wel gepast om met blote benen te verschijnen, en is het dragen van spaghettitopjes een no go? We geven je hieronder wat tips.

Tip 1. Een blouseje is altijd goed

Een kledingstuk dat nooit verkeerd is, is een blouse. Een blouse oogt netjes en het materiaal is vaak ook erg luchtig. Kies bijvoorbeeld voor een blouse met wijde mouwen, zodat je het niet te warm krijgt. En bij een feestelijke gelegenheid hoort natuurlijk een feestelijke blouse. Denk bijvoorbeeld eens aan een blouse met een vrolijke print of een zomerse kleur. Kijk voor outfit-inspiratie voor het zomerse feestje eens bij Max Mara online. Dit merk zal perfect aansluiten op jouw wensen: feestelijk, zomers en netjes tegelijkertijd.

Tip 2. Kies voor lichte kleuren

Lichte kleuren staan niet alleen mooi en feestelijk in de zomer, het zal er ook voor zorgen dat je het niet te warm krijgt. Lichte kleuren zullen namelijk het zonlicht weerkaatsen, waardoor de kledingstukken de warmte niet zullen opnemen. Draag voor je eigen bestwil dus niet al te donkere kleuren naar de zomerse gelegenheid. Je wil natuurlijk niet in zweten uitbarsten.

Tip 3. Werk met laagjes

Weet je niet goed of je een topje met spaghettibandjes naar de gelegenheid kunt dragen, maar wil je wel graag dit topje aan? Dan kun je werken met laagjes. Draag over de top bijvoorbeeld een nette blazer of een vestje, wat je eventueel uit kunt doen als het toch te warm wordt of als je merkt dat het prima is om spaghettibandjes te dragen. Ook is een vestje of blazer ideaal als het ’s avonds afkoelt.

Tip 4. Houd rekening met de kledingvoorschriften

Gelden er kledingvoorschriften voor de zomerse gelegenheid? Dan is het natuurlijk belangrijk om hier rekening mee te houden. Deze kledingvoorschriften kunnen bovendien heel wat vragen beantwoorden over wat je wel en niet kunt dragen; dat is natuurlijk prettig. Doe daarom vooral je voordeel met deze voorschriften en negeer ze vooral niet. 

Tip 5. Draag waar jij je prettig in voelt

Natuurlijk is dit dé belangrijkste tip: draag kleding waar jij je prettig in voelt. Als je je niet prettig voelt in een strakke outfit, draag dan ook zeker geen strakke outfit en als je liever geen kleur draagt, draag dan geen kleur. Alleen op die manier verschijn je zelfverzekerd op de feestelijke gelegenheid.

Volg: