Mijn ervaring met acrylnagels

Ik laat sinds een jaartje maandelijks acrylnagels zetten en vandaag vertel ik jullie hoe mij dit bevalt! 

Het gebruik van acryl is de oudste methode voor het verlengen en verstevigen van de nagels. De acrylnagel bestaat uit een mengsel van acrylpoeder en een vloeistof. Gezamenlijk zullen deze componenten een bolletje vormen die gebruikt kan worden om aan te brengen op de nagel.

Voordelen van acrylnagels:

 • Acrylnagels zijn over het algemeen steviger dan andere methoden;
 • De nagelstyliste kan over het algemeen sneller werken omdat acryl lucht drogend is;
 • Uitermate geschikt voor het verlengen en verstevigen van nagels;
 • Acryl is een relatief goedkope methode voor nagelverlengingen.

Nadelen van Acrylnagels:

 • Wanneer de acryl droog is, kan het niet meer vervormd worden;
 • Acryl is niet erg flexibel; bij stoten kunnen ze daarom dan ook sneller scheuren.

Ik heb gekozen om acrylnagels te laten zetten omdat ik er genoeg van had om om de drie dagen mijn nagels te lakken. Veel langer blijft ‘gewone’ nagellak bij mij namelijk niet zitten. Op zich zijn mijn nagels best lang van zichzelf. Alleen brak er regelmatig een nagel af en had was alles weer ongelijk. Geen ramp van wereldformaat, maar ik vind mooie nagels er netjes en verzorgd uitzien. Met acryl zou dat probleem opgelost worden. Ik laat ze altijd lakken met gellac. Hierdoor blijft de kleur mooi glanzen en hoef ik maar 1 keer in de 3 á 4 weken mijn nagels te laten doen. Ideaal!

Ik laat mijn nagels zetten bij DNA in Enschede.

Heb jij wel eens acrylnagels laten zetten? Laat het gerust weten in de comments!

Volg:

Comments

 1. Loraine
  17 november 2017 / 18:14

  Ik gebruik zelf gellak, maarja daar worden ze niet echt steviger van. Nog steeds dat er af en toe 1 of meerdere afknappen/breken of scheuren. Wat betaal jij voor een nieuwe set met gellak?

  • Laura - I scream beauty!
   18 november 2017 / 13:25

   Voor een nieuwe set geloof ik rond de €60,-. Daarna iedere keer €36 (bijvullen en lakken!)

 2. 29 augustus 2017 / 19:47

  Ik ga het binnenkort weer laten zetten door een collega, ik ben benieuwd!

 3. 29 augustus 2017 / 13:37

  Toevallig zat ik net afgelopen week te twijfelen of ik weer gel of acrylnagels ga nemen. Ik heb tot een jaar of 3 geleden een hele tijd nepnagels gehad en vond het geweldig! Op een gegeven moment vond ik het alleen wat duur, vandaar dat ik ze er af heb laten halen. Dat was trouwens geen pretje, het heeft zeker een jaar geduurd voor mijn eigen nagels weer een beetje fatsoenlijk waren.

 4. 29 augustus 2017 / 12:04

  Heel mooi! Ik heb de afgelopen maanden ook Acryl gehad maar het was steeds niet goed gedaan waardoor ik naar 1,5 a 2 weken al lucht onder de nagels kreeg. Binnenkort een nieuw plekje uitproberen!

 5. 29 augustus 2017 / 10:31

  Ik vind lange nagels zo mooi! Die van jou zien er ook heel mooi uit. Ik wil graag een keer gellak proberen, maar ik wil mijn nagels eigenlijk wel een stukje korter dan.

  Loes onlangs geplaatst…Levende Loes #26 – 19 tot 25 augustusMy Profile

 6. 29 augustus 2017 / 09:36

  Ik vind je nagels erg mooi. Het is herkenbaar wat je schrijft over dat nagellak bij jou ook niet goed blijft zitten. Same here. Ik heb jaren geleden ook een tijdje acrylnagels gehad, maar ik vond het toch behoorlijk kostbaar en toen ik ze er af liet halen, waren mijn nagels in een super slechte conditie. Nu doe ik het dus niet meer, maar ik blijf het mooi vinden.

 7. 29 augustus 2017 / 09:27

  Ik heb het ook een keer gedaan en ik vond het erg mooi! Gellac is ook echt heel mooi!

 8. 29 augustus 2017 / 06:46

  Ik heb nog nooit gel of acryl laten zetten, omdat ik in de zorg werk en dus niet zo lang zulke nagels mag hebben. Wel vind ik het er altijd heel erg mooi uitzien!
  Kim onlangs geplaatst…Mijn favoriete bloggers van dit momentMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge