Spelletjestips voor peuters

In de lente en zomer zijn wij graag en lang buiten, in de herfst en winter daarentegen vinden we het vooral fijn om lekker warm binnen te zitten. Door alle omstandigheden was er ook vrij weinig ruimte om uitstapjes te maken en zijn we veel dagen doorgekomen door spelletjes te spelen! Vandaag een lijstje met spelletjes voor peuters.

Vormen en kleuren

In dit spel leert je peuter kleuren en vormen herkennen. Je kunt het zo makkelijk en moeilijk maken als je zelf wilt. Als ze het eenmaal doorhebben kunnen ze er ook heel leuk zelf mee spelen. En als ze wat groter zijn kunnen ze het zelfs samen spelen. Het spel bestaat uit vier platen en een heleboel fiches. Op een aantal fiches staat een afbeelding, op de ander een silhouette van de afbeelding en er zijn ook fiches die alleen gekleurd zijn. Het is de bedoeling om de goede plaatjes en kleuren bij elkaar te zoeken.

Wat hoort erbij?

Ravensburger nijntje wat hoort erbij? - kinderspel
Bron afbeelding

Dit spel heb je in meerdere varianten, wij hebben die van Nijntje. Noud heeft dit spel nu al bijna een jaar en hij pakt het er nog steeds regelmatig bij. Bij dit spel leer je samen wat bij elkaar hoort. Met een gieter kan Nijntje bijvoorbeeld de plantjes water geven en op de grote stoel kan je lekker zitten. Met een bal kan je spelen en op de fiets kan je fietsen.

Kleurentorentjes

Jumbo Kleurentorentjes
Bron afbeelding

Dit spel speelde ik al toen ik klein was en Noud kreeg het afgelopen december cadeau. Ook dit is weer een spel om de kleuren te leren, maar ook voor de fijne motoriek is dit goed. Bovendien leert je peuter zo ook echt spelletjes spelen, op zijn beurt wachten en gooien met de dobbelsteen.

Berenhonger

Haba Spel Spelletje vanaf 2 jaar Berenhonger
Bron afbeelding

Dit is ook één van Nouds favoriete spellen. De beer heeft reuzenhonger. Gelukkig staat er al een bord met verschillende lekkere hapjes klaar. Maar welke hapjes mag de kleine beer eerst eten? Dat verklapt de dobbelsteen. Alleen al het gooien met de dobbelsteen is leuk! Wie helpt mee om de kleine beer te voeren?

Speel jij vaak spelletjes met jouw kinderen? Ik ben benieuwd of je nog leuke spelletjes tips hebt! Laat het me gerust weten in de comments! X

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge