Zwangerschapsverlof in ‘corona tijd’

Inmiddels is het 7 maanden geleden dat Morris geboren werd en voor mij dus bijna weer tijd om aan het werk te gaan. Hoe ik zo lang verlof heb kunnen hebben en hoe ik het ervaren heb tijdens alle corona maatregelen lees je hier!

Halverwege maart 2020 sloten de basisscholen hun deuren. Mijn zwangerschapsverlof was toen nog niet begonnen maar ik stond niet meer fysiek voor de klas. Vanaf dat moment ging ik thuis aan het werk; contacten met ouders en kinderen onderhouden, opdrachten maken voor thuis en filmpjes opnemen voor de kinderen thuis. Op dat moment was Noud nog geen 2 en sliep hij nog tussen de middag. Op die momenten kon ik voor mijn werk bezig en zag ik het vooral als cadeautje dat ik zoveel tijd met Noud door kon brengen.

Halverwege april begon officieel mijn zwangerschapsverlof maar doordat ik al een ruime maand thuis was en mijn collega’s dus ook al lang niet had gezien had ik echt het gevoel dat ik er tussenuit sneakte. Natuurlijk had ik de laatste weken van mijn verlof heel anders voorgesteld. Lunchen met vriendinnen, uitgebreid winkelen, nog even rustig naar de kapper.. dat alles ging nu dus niet door! Maar zoals ik al zei: ik vond het echt een groot cadeau om zoveel bij Noud te zijn. Nog even samen voor zijn broertje geboren zou worden.

Eind mei werd Morris geboren en ondanks dat alles er nog steeds heel anders uit zag dan hoe we ons bedacht hadden kijk ik er met een heel goed gevoel op terug. Het was heel rustig, waardoor we met z’n vieren rustig konden wennen aan de nieuwe samenstelling. Er waren geen verplichtingen en daardoor hadden we alle tijd van de wereld!

Maar hoe heb je dan zó lang verlof?

Die vraag is me zo vaak gesteld! Haha en dat snap ik! Op mijn werk is het zo geregeld dat je alle vakanties die in je verlof vallen terugkrijgt. En in mijn geval viel dit super gunstig uit want dat waren namelijk de mei, zomer,- en herfstvakantie! Dus ik kreeg er zomaar 9 weken bij op. Daarnaast heb ik de maanden november en december ouderschapsverlof opgenomen waardoor ik pas na de kerstvakantie weer hoef te beginnen. En dat leek in april echt nog in een ander leven te zijn, maar dat moment is nu al bijna aangebroken! De tijd gaat snel ;-) haha.

Ik ga nu nog twee weken heel erg blij zijn met het feit dat ik geen wekker hoef te zetten (dat ik überhaupt niet op de klok hoef te kijken) en dat we elke dag kunnen doen waar we die dag zin in hebben. Want hoeveel zin ik ook heb om weer aan het werk te gaan..deze vrijheid ga ik ontzettend missen!

Volg:

Comments

  1. chucky1012
    24 december 2020 / 06:06

    Ja, ik begrijp het….
    Fijn dat je nog genieten…..

    Hele fijne feestdagen en gelukkig Nieuwjaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge