7 x dingen die je niet wilt horen als je er jonger uit ziet dan je bent

Story of my life: als mensen horen dat ik 31 ben geworden kijken ze alsof ik ze zojuist heb verteld dat ze een half miljoen hebben gewonnen bij de Postcodeloterij. Vol ongeloof. Je kan het zien als een compliment maar als mensen zich afvragen of jij wel zonder ouders mag reizen in het openbaar vervoer spreken we van een serieus probleem.

‘Je ziet er zo schattig uit!’ Het zal ongetwijfeld als een compliment bedoeld zijn, maar het is super irritant om altijd cute genoemd te worden.

‘Werd ik maar om mijn ID gevraagd’. Ook dit zien veel mensen als een compliment. Ik vind het anders donders vervelend als ik bij het afgeven aangekeken wordt alsof ik net 18 ben geworden’.

“Later zul je er héél blij mee zijn dat je er tien jaar jonger uitziet.” Dat denk ik inderdaad ook wel ja, maar nu is het nu en nu is het irritant.

‘Hoe oud wordt je? 24?’ Ja, +7.

‘Zijn je ouders thuis?’ Geen grap, dit is echt gebeurd.

“Ben je wel oud genoeg om hier te werken?” Men zal het niet geloven, maar ik heb een vierjarige opleiding afgerond en ben dus méér dan gekwalificeerd en zeker oud genoeg om te werken. Maar bedankt voor de bezorgdheid.

‘Handig! Ik kan jouw hoofd gebruiken om op te leunen.’ Handig! Ik kan jouw knie gebruiken om tegen aan te schoppen.

 

Volg:

Comments

 1. 26 augustus 2017 / 08:47

  Haha, heel herkenbaar. Ik maak dit dus ook altijd mee. Laatst nog; wij zaten te eten, en de bel ging. Stond er een knakker in een rare hes voor de deur die notabene vroeg ‘ is je vader of moeder thuis’, Eh hallo??????? Ik betaal hier zélf de hypotheek hoor. Ach, nu zeg ik maar tegen de mensen dat ik gewoon een héél goede gezichtscrème gebruik als ik weer eens 24 wordt geschat (#net32geworden…..)

 2. 13 augustus 2017 / 17:53

  Haha dit is zeker herkenbaar. Om een of andere reden is mijn gezicht de afgelopen 7 jaar gewoon niet verouderd en zie ik er nog steeds uit alsof ik 15 ben. Ik word nog ieder jaar gevraagd of ik ben geslaagd voor de middelbare school, ondanks dat dat ook al weer een paar jaar geleden is haha.
  Nicole onlangs geplaatst…The Amazingly Gorgeous Bath & Body Works Shower GelsMy Profile

 3. 10 augustus 2017 / 11:20

  Ah dit lijkt me ook heel irritant! Ik ben 22 en word regelmatig jonger geschat, maar op deze leeftijd vind ik dat nog niet heel storend. Toen ik 20 was heeft een keer iemand gevraagd of ik al wel 16 was, dat vond ik echt niet leuk.
  Loes onlangs geplaatst…New In – Urban Decay Naked HeatMy Profile

 4. 10 augustus 2017 / 09:15

  Heel herkenbaar! Ik vind het ook mega irritant om altijd maar schattig, cute en ukkie genoemd te worden. We zijn veel meer dan dat haha! En daarnaast ben ik helemaal niet schattig, punt.

 5. 10 augustus 2017 / 07:54

  Jeetje….
  Je zou denken ‘waar bemoeien mensen zich mee’….

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge