9 x herkenbaar voor mensen met genoeg zelfvertrouwen

Ben jij soms onzeker of blaak jij juist van het zelfvertrouwen? Vandaag 9 herkenbare dingen voor mensen met genoeg zelfvertrouwen (niet te verwarren met arrogantie). Lees je mee? 

 • Dat het zolang duurt voordat je besloten hebt wat je aan moet trekken komt niet doordat je vind dat niets leuk staat, nee dat komt juist doordat álles zo leuk staat. Je hebt zoveel keus!
 • In de klas en op je werk tijdens vergaderingen steek jij altijd je vinger op, het kan je niks schelen of je het antwoord misschien fout hebt. Foute antwoorden bestaan niet toch?
 • Met uitgaan sta jij te shinen alsof je leven er van af hangt. Is er een podium? Waar zijn de spotlights? Precies, daar waar jij ook bent.
 • Het maakt je niets uit als je mensen lachend naar je ziet kijken. Ze vinden vast dat je haar zo goed zit vandaag, en je lacht vriendelijk terug.
 • Op iemand afstappen in de kroeg is voor jou geen enkel probleem. Wat bedoel je met ‘misschien ziet hij me niet zitten?’.
 • Je staat het liefst áltijd in het middelpunt van de belangstelling en hebt dan het hoogste woord. Hoort iedereen wel ik te zeggen heb? Jullie achterin daar ook?
 • Je bent niet bang om iets te laten mislukken. Daarom doe je voor de zoveelste keer een poging om een cake te bakken.
 • Mensen vinden je vaak arrogant.
 • Maar het kan je lekker niets schelen wat anderen van je vinden!

Over het algemeen heb ik best genoeg zelfvertrouwen (nogmaals: niet te verwarren met arrogantie!), maar wanneer dingen heel persoonlijk worden kan ik ook heel onzeker zijn! Hoe zit dat met jou? Laat het gerust weten in de comments!

Volg:

Comments

 1. 31 mei 2018 / 23:36

  Ik sta niet graag in het middelpunt, maar het interesseert mij niet wat een ander van mij vind

 2. 29 mei 2018 / 19:40

  Leuk om te lezen maar ik vind sommige punten wel naar het arrogante neigen. Ik denk dat ik over het algemeen overal lekker tussenin zit.

 3. 28 mei 2018 / 22:03

  Haha leuk stukje. Als ik het vergelijk met een paar jaar geleden (lees: middelbare schooltijd) ben ik echt veeeeeeel zelfverzekerder dan toen. Heel fijn ook, ouder worden wat dat betreft.

 4. 28 mei 2018 / 21:55

  oeps, ik scoor maar 1 op 9; mensen denken soms dat ik arrogant ben; In werkelijkheid ben ik kippig en heb ik ze gewoon echt niet gezien/herkend

 5. 28 mei 2018 / 20:58

  Ik zelf ben ook zelfverzekerd, iets wat ik tot vorig jaar niet was. Maar toch kan ik af en toe wel onzeker zijn. Maar dat heeft iedereen vast wel eens.

 6. 28 mei 2018 / 19:04

  Haha zo leuk om dit te lezen. Ik vind het soms best lastig om even ergens te gaan shinen. Gewoon doen waar je jezelf goed bij voelt zich ik maar altijd.

 7. 28 mei 2018 / 11:50

  Ik heb wel zelfvertrouwen maar bitter weinig vertrouwen in anderen. Veel te veel meegemaakt en teleurgesteld!

 8. 28 mei 2018 / 11:22

  Oh pfoeh nee, ik dacht dat ik nu met mijn 32 jaar genoeg zelfvertrouwen heb , in ieder geval een stuk meer dan toen ik zestien was haha;-) Maar als ik deze punten zo lees, denk ik….Neen, misschien tóch niet;-)

 9. Anja
  28 mei 2018 / 10:41

  Oh nee, echt niets voor mij :) Niet dat ik niet veel zelfvertrouwen heb, maar ik hou er dus echt niet van om in het middelpunt van wat dan ook te staan

 10. 28 mei 2018 / 10:02

  Ik zou zeker meer zelfvertrouwen mogen hebben. Helemaal als ik it lees hihi. Het ligt er ook wel eens een beetje aan hoor, waar ik ben en zo.

 11. 28 mei 2018 / 09:51

  Ik denk dat ik toch meer aan de onzekere kant zit. De spotlights zijn niet perse mijn ding.

 12. 28 mei 2018 / 09:11

  haha mooi geschreven! Ligt er net een beetje aan op welk vlak, maar over het algemeen zit ik er een beetje tussenin denk ik.

 13. 28 mei 2018 / 09:09

  Ik neig helaas meer naar de onzekere kant. Het lijkt me heerlijk als het je koud kan laten wat anderen vinden.

 14. 28 mei 2018 / 08:55

  hahahaha. ik zou best meer van deze punten kunnen overnemen. Ben niet heel onzeker maar ook niet super zeker. Daarnaast sta ik wel graag in het middelpunt maar dan op het gebied van theater niet In persoonlijk gebied. met theater heb ik super veel zelfvertrouwen maar ja dan speel je iemand anders en niet jezelf.

  liefs Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge