Bruiloft? Zet ook je gasten in het zonnetje!

-Dit is een samenwerking- 

Een bruiloft vergt de nodige planning. Natuurlijk zorg je dat de hele dag gepland wordt naar de ideeën van het bruidspaar, maar naast de bruid en de bruidegom denk je bij het plannen van een bruiloft natuurlijk vooral aan de gasten. Want een gedenkwaardige dag, daar dragen jouw gasten ook aan bij! Met deze 12 tips zullen jouw genodigden het nog lang over jullie trouwerij hebben… Hier volgen 12 ideeën voor een onvergetelijke trouwerij waar jouw genodigden het nog lang over zullen hebben…

 1. Serveer een drankje voordat de ceremonie begint: je gasten verwachten pas eten en drinken vanaf de receptie, dus wanneer je jouw gasten wilt verrassen serveer je een verse smoothie of lichte cocktail vooraf.
 2. Origineel vervoer: in plaats van de gebruikelijke karavaan auto’s uitgedost met lintjes, zorg voor origineel vervoer zoals een versierde feestbus, paard en wagen, limousines of een boot.
 3. Live muziek: een DJ is natuurlijk leuk om je gasten de dansvloer op te krijgen, maar denk ook eens aan een live optreden met een Spaanse gitaar, een Bluegrass groep, een Gospel koor, of zelfs een Mariachiband!
 4. Tafelschikking stamboom: plaats foto’s van al je gasten in een leuk lijstje die je vervolgens als een stamboom ophangt zodat mensen in één oogopslag kunnen zien bij wie ze aan tafel zitten en hoe ze met elkaar verbonden zijn.
 5. Gegraveerde tafelschikking: vergeet de papieren kaartjes of servetringen. Geef de tafelschikking aan met een mooi gegraveerd glas waar meteen jullie namen en de trouwdatum op staan. Zo zien mensen waar ze zitten en hebben ze nog een leuk aandenken ook.
 6. IJsbreker bloemstukken: bloemen staan natuurlijk prachtig midden op tafel, maar denk ook eens aan spelletjes, boekjes met humor, rebussen of een andere activiteit of object waardoor het ijs breekt en gasten elkaar beter leren kennen.
 7. Plaats een loungehoek met stoelen, kussens en sofa’s zodat jouw gasten kunnen bijkomen en kunnen genieten van de danskunsten van anderen.
 8. Origineel gastenboek: een foto van een bruidspaar is leuk, maar denk ook eens aan een puzzel of zet graveerpennen neer, zodat iedereen een persoonlijke boodschap kan achterlaten op bijvoorbeeld een metalen of glazen object. Een ander idee is een schoolbordje met krijt en een Polaroid camera. Zo kunnen mensen op een originele manier hun boodschap aan je achterlaten.
 9. Kinderparadijs: richt een speciale ruimte in met spelletjes, dvd’s, boeken en een aantal oppassen zodat ook de gasten met (jonge) kinderen kunnen genieten van het feest. Wanneer je deze kamer dichtbij de receptie plaatst, kunnen ouders zo nu en dan checken zonder te veel van het feest te moeten missen.
 10. Video biechtstoel: zet een videocamera klaar in een biechtstoel en vraag mensen zelf een boodschap voor het bruidspaar op te nemen. Gegarandeerd napret!
 11. Heb je geen zin in bitterballen en vlammetjes laat op de avond? Huur dan eens een foodtruck waar je gasten nog lekker wat te snacken kunnen halen.
 12. Anti-kater-kit: wanneer je gasten na afloop naar huis gaan geef je ze een anti-katersetje mee met een klein flesje water, een Aspirientje of vitamine C, een slaapmasker of goedkope zonnebril en wat frisse pepermuntjes.

Zo zie je dat er ideeën zat zijn om jouw grote dag onvergetelijk te maken voor jou en ook voor je gasten. Met een klein beetje creativiteit en een frisse blik kun je zelf alle elementen van een traditionele bruiloft net even anders aanpakken zodat iedereen het nog lang over jouw trouwerij zal hebben.

*

Volg:

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge