Een persoonlijke terugblik op 2018

Afgelopen jaar was in heel veel opzichten mooi en bijzonder. Met als hoogtepunt natuurlijk de geboorte van Noud. Maar ook qua gezondheid hadden we niets te klagen, op het werk ging het top, we hebben genoten van weekendjes weg en van een mooie vakantie in Zuid-Frankrijk. Vandaag blik ik terug op 2018.

Januari, februari en maart

In de eerste maand van het jaar gingen we met z’n tweeën een weekendje weg, naar CenterParcs. Heerlijk burgelijk en dat terwijl Noud toen nog niet eens geboren was haha. Ook kregen we in januari onze nieuwe auto.
Een jaar zonder carnaval want dat zag ik niet zo zitten met mijn zwangere baby buik. Wel een maand waarin we veel uit eten zijn geweest en we begonnen met de babykamer. Maart stond in het teken van veel verjaardagen en alvast wat dingen afronden op mijn werk. De laatste maand voordat mijn zwangerschapsverlof in zou gaan. Op het laatst heb ik toch besloten om in plaats van 4 weken, 6 weken van te voren te stoppen met werken. Een verstandige keus!

April

April was een fijne maand! Of het nou kwam door het mooie weer, de fijne laatste dagen op mijn werk of het begin van mijn zwangerschapsverlof, ik weet het niet. Maar ik voelde me erg goed! De controles bij de verloskundige lieten wat anders zien, ik had ‘last’ van een hoge bloeddruk. Last tussen aanhalingstekens, want ik voelde me goed en had nergens last van. Eind april stond in het teken van veel extra controles in het ziekenhuis.

Mei

De maand waarin ons leven veranderde! Begin mei zijn we nog erg druk geweest met de babykamer en hadden we eindelijk een naam voor onze baby! En op 15 mei werd de liefste en mooiste baby ter wereld geboren. Helemaal gezond en alles erop en eraan. Een bevalling die precies bij ons past: super snel en op een moment dat we het niet verwachtten haha. Vanwege mijn bloeddruk moesten we nog een nachtje in het ziekenhuis blijven (dat werden er uiteindelijk 2), maar daarna mochten we naar huis. Gelukkig was het erg rustig in het ziekenhuis en mocht Ron bij ons blijven.

Mei & juni

Nog een klein beetje mei dan. Want de geboorte van Noud staat natuurlijk dikgedrukt en is een dag om nooit meer te vergeten. De weken daarna zijn een beetje een waas. Het meeste is een beetje langs me heen gegaan. Wel jammer vind ik dat, ik kijk er dan ook met gemengde gevoelens op terug. Er kwam zóveel op ons af, veel meer dan ik ooit had kunnen bedenken. Onze dagen stonden in het teken van voeding en slapen. We hadden veel geluk dat Noud erg goed sliep, daardoor konden wij ’s nachts ook genoeg slapen. De eerste weken waren erg pittig en chaotisch, maar we hebben ons erdoorheen geworsteld.

Juli en augustus

Na een tijdje getwijfeld te hebben, besloten we met Noud op vakantie naar Zuid-Frankrijk te gaan. Mijn ouders waren daar al en we konden makkelijk bij hun logeren. Heel fijn om er even uit te zijn! Dat hadden we ook echt wel nodig. Thuis ging alles natuurlijk door, terwijl ik het liefst de tijd stil wilde zetten en lekker in mijn babybubbel wilde blijven. Het was ontzettend warm deze maanden (het werd mij zelfs af en toe te warm!). Zwembadje in de tuin, wandelen in het bos (veel schaduw) en zo deden we gewoon een beetje alsof het best mee viel met de hitte.
Ook gingen we deze maand voor het eerst weg zonder Noud, een weekendje naar Strandfestival Zand met vrienden. Top weekendje! Hoewel ik Noud vreselijk heb gemist.

September

Ik pakte mijn ‘normale’ leven weer op. Mijn zwangerschapsverlof was afgelopen en ik ging weer aan het werk. Voor het eerst sinds 10 jaar hoefde ik maar 3 dagen te werken, wat een luxe! Ik werk nu maandag, dinsdag en woensdag en ik ben erg blij met die keus. Onze ouders passen op mijn werkdagen op en de overige dagen zijn Ron en ik bij hem. Ik ben blij dat we het zo kunnen regelen! Het was fijn om weer aan het werk te zijn!

Oktober en november

Twee heftige maanden. Het slaapritme van Noud veranderde, hij sliep niet meer zo goed als wij van hem gewend waren. De nachten waren soms erg kort en de dag begon vaak vroeg! Dat vond ik echt heel erg pittig, helemaal in combinatie met werken. Soms sliep ik nachten achter elkaar maar 3 á 4 uur per nacht. De avonden waren deze maanden dan ook niet echt spannend haha, we lagen er vaak heel vroeg in om toch maar wat slaap te krijgen. gin
November begon erg leuk, Ron had twee weken vakantie en ik had nog wat vrije dagen waardoor we veel leuke dingen konden doen! We zijn veel dagjes weggeweest en met z’n tweeën gingen we naar de Efteling en naar Den Bosch. We hebben echt genoten van die twee weken!

December

De gezelligste maand van het jaar! Hoewel ik het niet zo heb op deze temperaturen vind ik die gezelligheid met lichtjes en kaarsjes wel weer heel leuk. Noud is na een griepje en verkoudheid weer helemaal opgeknapt en hij is vrolijker dan ooit! Hij lacht naar iedereen, kruipt de hele kamer door en geniet net zo van eten als zijn ouders. Hij is zo lief en ik vraag me vaak af hoe iemand zo schattig kan zijn haha.

Ik besef me dat bijna dit hele overzicht over Noud gaat, maar hé, die stond (en blijft voor altijd!) toch ook wel centraal in ons leven. Ik vergeet nog wel wat etentjes en avondjes met vriendinnen in dit overzicht, maar die zijn er ook niet heel veel geweest. Ik zat/zit in de bekende babybubbel en dat vind ik heel erg prima! Ik geniet volop van Noud (en van Ron) en ben heel gelukkig met mijn leven op dit moment. Nee, ik heb niets meer te wensen.

2019?

Dat vraagteken hoeft natuurlijk niet, want 2019 gaat er sowieso komen haha. 2019 gaat wederom heel speciaal worden. Op Aruba (vorig jaar) heeft Ron mij ten huwelijk gevraagd en in 2019 gaan we dan toch echt trouwen. Hoe en wat, dat moeten we nog bedenken. Verder gaan we in de zomer weer naar Zuid-Frankrijk, daar kijk ik nu al naar uit haha. En voor de rest? Ik hoop net zo veel leuke dingen te blijven doen als nu. Ik heb (zoals ik al zei) niks meer te wensen en zou me niet gelukkiger kunnen voelen.

Bedankt voor het lezen! Hoe was jouw 2018? Laat het me gerust weten in de comments!

Volg:

Comments

 1. chucky1012
  25 december 2018 / 05:29

  Prachtige terugblik….
  Je kindje krijgen is altijd zeer speciaal…
  Het nieuwe jaar word mooi….

  Merry x-mas and A Happy New Year

 2. 24 december 2018 / 11:14

  Leuk om in zo een overzicht terug te kijken op jouw 2018

 3. 24 december 2018 / 08:03

  Fijn overzicht, en kan me indenken dat een geboorte gewoon een heil belangrijk iets in je leven is, dus geen excuses dat het daar alleen over gaat :)
  Geniet van de feestdagen met je mooie gezinnetje en op naar een mooi 2019

 4. 23 december 2018 / 13:18

  Je hebt een mooi jaar achter de rug! Dat 2019 net zo mooi mag worden!

 5. 23 december 2018 / 08:47

  Wauw wat een prachrig overzicht! Altijd leuk om zo’n jaar overzicht te lezen!

 6. 23 december 2018 / 01:04

  Wat een mooi jaar hopelijk snel ook weeer de nachten terug

 7. 22 december 2018 / 22:23

  Wat een mooi jaar was dit voor jullie! En nu fijn met Noud zijn eerste kerst tegemoet! Wat een heerlijkheid. Geniet er maar lekker van.

 8. 22 december 2018 / 18:37

  Een bijzonder jaar met de geboorte van de kleine! Wat een super mooie foto van jullie samen.

 9. 22 december 2018 / 18:12

  Leuk altijd, terug blikken. :) Een baby zal wel veel verandering brengen! Veel plezier het komende jaar!

 10. 22 december 2018 / 11:35

  Wat een bijzonder jaar voor jullie geweest, met de geboorte van Noud. Prachtige foto van jullie 3

 11. 22 december 2018 / 09:39

  Altijd leuk zo’n terugblik op het afgelopen jaar. Prachtige foto van jullie drietjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge