Energie vergelijken loont!

Energie. Het kost je handen vol geld. Ieder jaar opnieuw. En hoewel we graag omringd worden door luxe, betalen we niet graag de energieprijs die daar bijkomt. Daarom is het belangrijk om op gezette tijden even te kijken of je niet te veel betaald voor de geleverde energie. Het kan misschien wel goedkoper? Waarom zou je teveel betalen voor je energie? Ook als je gaat verhuizen kan je een aardig centje besparen door snel even te vergelijken!

Maar je kan eenvoudig energiekosten gaan besparen. Ik leg je hieronder uit hoe!
Een gemiddeld gezin betaald teveel energiekosten per jaar. De grootste reden hiervoor is dat mensen vasthouden aan gewoontes. Eens ze geïnstalleerd zijn bij een energieleverancier, zullen ze niet gauw overstappen naar een andere, of tarieven gaan vergelijken want… Dat is een saaie klus en alles loopt toch prima zoals het nu is?

Maar als ik je vertel dat je tot wel €450 kan besparen door het vergelijken en eventueel overstappen naar een andere leverancier, veranderd dit misschien wel wat in deze visie. Ja hoor, je leest het goed. Mensen betalen vaak tot wel €450 per jaar teveel aan hun energieleverancier!
Hoe je dit mooie bedrag eenvoudig kan opsporen en uitsparen (link naar ), leg ik hieronder even aan je uit.

1. Vergelijk tarieven.
Het klinkt als een hele hoop werk, maar dat hoeft het niet te zijn. Je hoeft niet je telefoon te nemen en alle leveranciers één voor één te gaan contacteren. Nee. Er bestaan websites waarop je eenvoudig je verbruik kan ingeven en die dan voor jou de berekening maken! Ze zullen voor jou snel en accuraat berekenen welke leverancier het voordeligst is voor je!

2. 1 of 2 leveranciers?
Bekijk even of je voordeliger af bent als je zowel je gas als je elektriciteit bij dezelfde leverancier neemt.
Sommigen geven dan betere voorwaarden. Altijd handig meegenomen!

3. Vast tarief of variabel?
Weeg even af of je een vast tarief wil of een variabel. Hier krijg je soms ook een verschil in tarief!

4. Betaling via domiciliëring.
Vele leveranciers bieden een beter tarief aan wanneer je aangeeft te willen betalen via domiciliëring. Voor velen onder ons maakt het niet uit of dit via een domiciliëring gaat of niet, dus waarom zou je het niet doen?

5. Promoties.
Leveranciers geven ieder jaar wel een promotie of welkom- korting om klanten te lokken. Je kan zo ook bijvoorbeeld een jaar lang extra kortingen krijgen en dergelijke. Stap over en geniet van deze promotie! Volgend jaar bekijk je even opnieuw welke promoties er lopen en schakel je eventueel over naar degene die op dat moment de beste voorwaarden biedt.

Energie vergelijken loont wel degelijk! De verschillende leveranciers concurreren vaak tegen elkaar op en het zou gek zijn als je dit niet gebruikt!
Met het bedrag dat u uitspaart, kan je jezelf een mooi geschenkje cadeau doen en zo win je twee maal!
Waarom zou je teveel betalen, als het goedkoper kan?

*

Volg:

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge