Geboortekaartjes via Kaartje2go (helemaal gratis?!)

Ik krijg dagelijks een aantal meldingen op mijn telefoon van allerlei ‘baby apps’. Dat is erg handig, want zo weet ik precies hoeveel weken ik zwanger ben, hoeveel weken ik nog moet voor ik ga bevallen (ongeveer dan) en welke belangrijke dingen ik niet mag vergeten. Zo staat er in in welk trimester je zit, wat er in die week met de ontwikkeling van de baby gebeurt, wat jij en je lijf kunnen verwachten én wanneer je belangrijke zaken moet gaan regelen! De babykamer hebben we nu in grote lijnen klaar, we hebben de baby (de ongeboren vrucht) erkent bij de gemeente (want dat moet als je niet getrouwd bent) en nu wordt het de hoogste tijd om de geboortekaartjes te gaan uitzoeken! En dat is echt nog niet zo heel gemakkelijk! 

We hebben al wel een beetje een idee wat we leuk vinden qua geboortekaartje. Of nou eigenlijk…we hebben een idee wat we niet leuk vinden. We houden allebei niet van cliché teksten als: pamperkontje, teentjes tellen blabla. Ik wil hiermee niemand voor het hoofd stoten hoor, dit is puur onze eigen mening! Iedereen is hier natuurlijk anders in en iedereen kiest het kaartje en de tekst uit die het best bij hen past. Wij hebben al wel een andere tekst in gedachten, eentje die op ons lijf geschreven is. Waarschijnlijk komt deze wel in het geboortekaartje te staan. Verder vraag ik me ook altijd af wat iedereen met alle informatie uit het geboortekaartje doet. Hoe zwaar was de baby? En hoe lang? En welk tijdstip precies? Hier moeten we ons nog iets beter in gaan verdiepen, want ik kijk zelf altijd alleen naar de naam en de datum haha. Maar op (bijna) alle kaartjes zie je deze informatie staan, dus het zal ongetwijfeld een goede reden hebben!

Dat was de binnenkant, de buitenkant is een ander verhaal! Want er zijn wel honderden soorten kaartjes te vinden. Met foto, modern, klassiek, vintage, lief, stoer, retro… en mocht je dat allemaal niets vinden kun je natuurlijk ook je eigen geboortekaartjes (laten) ontwerpen.

Ik zocht bij Kaartje2go een aantal kaartjes uit. Alle drie heel verschillend, maar wel drie kaartjes die wij leuk vinden!  We houden van donkerblauw- en groene tinten. En ik vind iets gouds daarbij erg leuk.

Op de foto is het niet zichtbaar, maar alle drie de kaartjes zijn op ander papier afgedrukt. Want als je er namelijk net uit bent hoe je geboortekaartje eruit komt te zien, sta je weer voor een andere keuze: de papiersoort. Ik vind het een erg leuke mogelijkheid om je kaartje zo nóg persoonlijker te maken! Ik koos voor premium mat, glans en stijlvol linnen. Premium mat vind ik persoonlijk het mooist. Dit geeft een heel strak effect. Als je een proefdruk besteld dan krijg je er trouwens altijd een waaier bij. Daarin staan alle voorbeelden van de te kiezen enveloppen en papiersoorten. Heel handig! Zo kun je bij jouw geboortekaartje de papiersoort kiezen die er het best bij past.

Ik bestelde er ook een setje enveloppen bij (want ook daarin mag je weer zelf kiezen!). Je hebt de keus uit: wit, roze, grijs, blauw en kraft. Voor die laatste heb ik gekozen omdat ik heel benieuwd was hoe deze eruit zou zien.

Zo dus. Ik denk dat dit helemaal bij de stijl van je geboortekaartje moet passen, ik vind het zelf wel erg mooi! Mocht je een leuk ontwerp hebben gemaakt, kun je hiervan altijd een proefdruk bestellen voordat je de kaart naar de hele familie stuurt. Wel zo handig!

UITGEREKENDE DATUM CAMPAGNE

Bestel je jouw kaartjes bij Kaartje2go en beval je op je uitgerekende datum? Dan hoef je helemaal niets te betalen, want dan betalen zij de kaartjes voor je! Sowieso krijg je 10% korting als je je inschrijft voor deze campagne. En aangezien baby’s al duur genoeg zijn (cliché!) zijn zulke leuke acties leuk meegenomen toch?

Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze kaartjes vinden en of jullie nog leuke geboortekaartje-tips hebben. Laat het gerust weten in de comments!

*

Edit: dit zijn natuurlijk niet de uiteindelijke geboortekaartjes, dat snappen jullie wel. Ook de naam Sjefke is niet de naam van de baby. Dit verandert echter niets aan de echtheid van het artikel. Ik ben echt heel erg zwanger en wij hebben echt geboortekaartjes nodig ;)

Volg:

Comments

 1. 13 maart 2018 / 09:42

  Ik vindt ze wel leuk, vooral het middelste…

  de eenvoud siert…
  en gewicht en lengte enzo…. tsja, dat vind ikzelf ook minder belangrijk…

  De naam wel, de datum ook, uur eventueel

 2. 13 maart 2018 / 09:22

  Ik vond het ook heel erg lastig om het juiste geboortekaartje te vinden, er is zoveel keuze! Ik vind die met de panda erg lief

 3. 13 maart 2018 / 08:16

  Kaartje2go lijkt me een prima plek om geboortekaartjes te bestellen als ik dat zo zie. Het eerste kaartje vond ik het mooist overigens.

 4. Linda
  12 maart 2018 / 21:56

  Ik zelf vind die met het hartje het leukst.. simpel en strak!
  Het eerste waar ik juist naar kijk is: Oké de naam natuurlijk, maar die weet je vaak al wel en dan toch echt vooral lengte en gewicht! Tijd van geboorte dan weer niet.
  Maar ja lengte en gewicht komt er bij ons dus wel op te staan.. Maar dat is ieder voor zich natuurlijk ;-)

  Wij hebben vorige week de proefdrukken ontvangen van onze mogelijke kaartjes en zijn helemaal blij met 1.. wel via een andere site trouwens..

 5. 12 maart 2018 / 20:30

  Alle drie de kaartjes zijn mooi! Ik hoop dat je een goede keuze kan maken. En hopen dat je op de uitgerekende datum bevalt!

 6. 12 maart 2018 / 19:50

  Echt een leuk blogje. Ik ben zelf nog heel jong en lang nog niet klaar om mama te zijn. Maar vaak denk ik al, wat als ik een kindje heb? hoe zou ik die noemen? en hoe zou ik het geboortekaartje laten maken? Ik zelf ben ook niet zo’n fan van het gewicht, lengte enzo erbij te vermelden. Dit ga ik later ook zelf niet doen. Volgens mij hebben mijn zussen dit ook niet gedaan met hun kindje. Mijn kindjes zullen wel 3 namen krijgen (voornamen en twee namen die ik mooi vind) en de datum wanneer het geboren is. Mijn mama maakte voor ons allemaal een eigen gedichtje of teksje, dus ook ik ga dit zelf verzinnen. Ik ben zelf ook heel creatief, dus ga waarschijnlijk zelf een kaartje maken. Maar denk dat je zelf moet aanvoelen wat je wil en niet. Niets aantrekken van wat andere zeggen. Ik vind het panda kaartje het leukste, maar dan misschien zonder de panda en alleen de naam in het midden. Lijkt me orgineel en heel mooi. Veel succes nog met je zwangerschap. hopelijk kan je het kindje rap in je armen houden. :D

 7. 12 maart 2018 / 19:28

  Wat een mega leuke designs! Ik heb mijn kaartjes zelf ontworpen met een programma en bij een drukker in de buurt laten maken. Maar deze zijn ook super leuk, ben benieuwd wat je gaat kiezen!

 8. 12 maart 2018 / 18:52

  Ik vind het lieve kaartjes. Ik heb de kaartjes zelf gemaakt. En die gegevens van gewicht enzo ach het is wel aardig en het geeft gespreksstof, maar het hoeft er niet per se op lijkt mij.

 9. 12 maart 2018 / 18:44

  Zo leuk en meer varianten om geboortekaartjes te maken en makkelijk te sturen is zeker pluspunt

  • Ron
   12 maart 2018 / 19:28

   Dit is een fictieve naam voor mijn aanstaande zoon ;)

 10. 12 maart 2018 / 11:58

  Sjef is wel de naam van mijn zoontje :) Ik vind de kaart met het hartje heel tof, juist doordat het heel eenvoudig is. Daar houd ik van. En ik vind ook de combi blauwtinten/goud/kraft heel mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge