Hoe maak je van 2018 jouw jaar?

Ieder jaar roep je het weer opnieuw: dit wordt mijn jaar! Om er vervolgens halverwege september achter te komen dat het alweer bijna herfst is en er eigenlijk niet veel veranderd is. Met deze tips maak je van 2018 jouw jaar! En nu echt.

1. Bel je vriendin eens op voordat ze jouw belt.
Je weet toch hoe leuk het is om gebeld te worden. En als je haar dan toch spreekt vertel dan eens hoe blij je met haar bent.

2. Spaar voor iets groots.
Echt, het zal je zoveel voldoening geven als je na maanden sparen éindelijk die reis kunt maken/die laptop kunt kopen/die nieuwe tas kunt kopen.

3. Koop een mooi jurkje en draag dit als je uitgaat.
What is up met die saaie spijkerbroek?

4. Een mooie inrichting.
Doei Billy, Ivar en de rest van je Ikea inboedel. Tussen al jouw Ikea meubels staan een paar prachtige items te pronken.

5.  Schrap negativiteit uit je leven
Mensen die áltijd maar klagen. ‘De benzine is zo duur’. ‘Ik heb niks aan mijn zondag gehad omdat ik zaterdag veel te laat naar bed ben gegaan’. ‘Kuch, kuch, volgens mij ben ik ziek. Oh wacht, ik denk dat ik longontsteking heb’. ‘Ik ben zo moe’. ‘Ik heb het zoooo druk’. Laat die mensen maar klagen. Maar dan niet tegen jou. 

6. Doe gewoon de dingen die je wilt doen.
Stop met twijfelen, doe de dingen waar je van droomt en you´ll be happy!

7. Voel je niet schuldig als je €100 uitgeeft aan een gezellig avondje met vrienden.
Je hebt er van genoten toch? En het café/restaurant was er ook blij mee.

8. Ga uit met je vriendinnen, koop die mooie schoenen, drink soms iets teveel wijn, eet die Tony Chocolonely reep en boek dat weekendje weg.
Want je kunt beter spijt hebben van de dingen die je wel hebt gedaan, dan van de dingen die je niet hebt gedaan.

9. Stop met dingen tegen je zin in te doen.
Dat gevoel wanneer een afspraak waar je toch al geen zin in had niet doorgaat. Ken je dat? Zoveel zin had je dus in de eerste instantie. Oké, soms heb je verplichtingen en zal het achteraf best meevallen, maar als je maar steeds blijft afspreken met die ene kennis, terwijl je ie-de-re keer weer tegenzin hebt. Wees dan eerlijk en zeg hem/haar gewoon dat je er niet zoveel zin meer in hebt. 

10. Stop met piekeren.
Een moeilijke toets op school? Een lastige presentatie geven aan je collega’s? Bedenk je dan: het is gewoon maar een dag en vanavond lig ik gewoon weer in bed. 

11. Doe iedere dag iets wat je leuk vind.
Maar dan echt. Dat hoeft niet iets heel groots te zijn, het kan het eten van een gebakje zijn, een aflevering bekijken van je lievelingsserie of even je nagels lakken.

Hoe ga jij van 2018 jóuw jaar maken? Laat het gerust weten in de comments.

Volg:

Comments

 1. 11 januari 2018 / 07:52

  Stoppen met klagen, dat is een goede! Ik ga nu ook klagen, want ik heb dus bepaalde klagers in mijn directe omgeving en daar word ik soms zo moe van. Het klinkt een beetje zwaar, maar ‘het leven’ is toch voor een groot deel iets wat je er zelf van maakt. Leuk lijstje, ik kan me er helemaal in vinden. 2018 is het jaar waarin ik ga trouwen, dus zelf heb ik niets te klagen. Hoera!

 2. 10 januari 2018 / 22:06

  Niets aan toe te voegen haha!! Misschien moet ik je lijstje er af en toe eens bij pakken om dit vooraan in mijn gedachten te houden :)

 3. 10 januari 2018 / 19:19

  Sparen voor iets groots! Inderdaad zo heerlijk als je het dan kan kopen, dus goeie tip. En negativiteit uit je leven schrappen… zou ik ook wat meer moeten doen, want ik ben zelfs juist heel positief maar negatieve mensen kunnen echt energie slurpen. Xx

 4. 10 januari 2018 / 18:32

  Echt een happy list. Er zitten een paar goede punten bij voor mijn doelen.

 5. 10 januari 2018 / 16:36

  Stoppen met dingen tegen je zin doen, dat vind ik een heule goede!!! Ga ik dit jaar ook proberen!

 6. 10 januari 2018 / 11:01

  Mooi lijstje! Zeker weten om elk jaar een goed jaar van te maken :)

 7. 10 januari 2018 / 06:14

  Klopt en dat doe ik nu ook….
  Genieten, lachen, de dingen doen die ik ik leuk vindt….
  Het leven is al zo kort….
  Positief denken, doen en dromen najagen….

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge