Juf heeft een baby in haar buik!

Het was al best snel dat ik mijn buik niet meer kon verbergen, rond de 12e/13e week was het echt al duidelijk zichtbaar! Omdat veel ouders en al veel collega’s het al wisten leek het me ook leuk om aan de kleuters in mijn groep te vertellen. 

En dat was echt heel erg leuk! Ik heb nog nooit zoveel oprechte reacties bij elkaar gezien. Ik ging met ze in de kring zitten en we gingen een spelletje doen. Doorfluistertje, ken je het nog? Een woord of zin in het oor van degene naast je fluisteren en zo de hele kring rond? Dat deed ik eerst voor met een paar herfstwoorden. Toen ik zeker wist dat ze het principe doorhadden fluisterde ik in het oor van de kleuter naast me: ‘Juf heeft een baby in haar buik’. De één keek mij eerst ongelovig aan, een ander was ‘zo blij dat ik ervan moet huilen, juf!’ en weer een ander kreeg het niet helemaal mee (of vond het gewoon niet zo heel interessant). ‘Mama dacht dat al!’ Haha!

Maar ja…de baby blijft er natuurlijk nog wel even in zitten! Ik heb ze verteld dat de baby pas komt als het heel mooi weer is.. (ik ben uitgerekend in mei).

9

Toen we wisten dat het een jongetje zou zijn, leek het me leuk om een soort gender reveal party te houden in de klas. Ik kocht een blauw confetti kanon en liet de kinderen raden. Ze mochten een sticker plakken..is het een jongetje of een meisje? Ik heb de reacties gefilmd en die zijn echt hilarisch. Een aantal kinderen beginnen te juichen alsof ze zojuist ergens de hoofdprijs hebben gewonnen en van een aantal was de teleurstelling af te lezen. Dat vind ik zo leuk aan kleuters, ze zijn tenminste allemaal zo eerlijk!

Ik ben nog veel dingen van plan in de klas voordat ik met verlof ga, ik wil een babyhoek inrichten, zwangerschapsgymmen (haha dit schiet me net te binnen; gymmen met een ballon onder je shirt, grappig toch?) en allerlei andere spelletjes en werkjes doen. Ik heb er zin in! Daar heb ik nog iets meer dan vier maand te tijd voor, ergens in april ga ik met verlof.

Hoe zou jij vertellen dat je zwanger bent? Of hoe heb jij het misschien al verteld? Laat het gerust weten in de comments!

Volg:

Comments

 1. 2 februari 2018 / 17:26

  Wat lijkt me dat leuk, een klas vol kinderen die zo met je meeleven op een kinderlijke manier!
  Jennifer onlangs geplaatst…Zwanger: 14 wekenMy Profile

  • Laura
   3 februari 2018 / 13:50

   Dat is ook geweldig!

 2. 20 januari 2018 / 22:43

  Wat super leuk dat je het zo bekend hebt gemaakt. En ik hou van kleuters. De eerlijke reacties die ze geven, daar kan ik soms zo van lachen (of juist over na denken). Zo leuk!

 3. 13 januari 2018 / 10:33

  Oh, ik kende je blog nog niet, maar ben er nu al verliefd op! Je cookiemelding en je omschrijving bij je foto! Leuk hoe je het aanpakt in je klas en hoe de kinderen meeleven! Ik ga je volgen als medepregger!

  • Laura
   13 januari 2018 / 15:47

   Leuk om te horen, dankjewel!!

 4. 12 januari 2018 / 13:02

  Echt schattig hoe die kindertjes reageren! Ik kan me zelf niet voorstellen hoe dat is om te vertellen in je klas. Dat komt natuurlijk omdat ik geen juf ben ;-). Maar leuk om dat zo speels te doen!

 5. 12 januari 2018 / 12:45

  Wat een leuke ideeen allemaal. Ja, kinderen zijn puur als het aankomt op emoties en dat is juist zo mooi.

 6. 12 januari 2018 / 12:13

  Leuk om dat te vieren met de kinderen in de klas! Had de reacties wel willen zien. Ik heb trouwens nog een grappig verhaal staan over een mooie Nederlandse jongensnaam op mijn site onder de categorie vrouwen en kinderen. Misschien leuk om te lezen. …

  • Laura
   13 januari 2018 / 15:48

   Kan het artikel niet vinden!

 7. 12 januari 2018 / 12:10

  Zo leuk hoe je je klasje erbij betrekt.

 8. 12 januari 2018 / 11:41

  Wauw wat heb je dit ontzettend leuk aangepakt. Heerlijk die, super eerlijke, reacties ook he. De 1 super blij, de ander boeit het niks haha. Moet ik altijd zo om lachen. Zo lief!

  • Laura
   13 januari 2018 / 15:48

   Haha, ja heel grappig!

 9. 12 januari 2018 / 10:25

  Grappig dat de kinderen zo’n duidelijke voorkeur voor een jongen of meisje hadden trouwens!

  • Laura
   13 januari 2018 / 15:48

   Lief, dankjewel!

 10. 12 januari 2018 / 08:26

  Oh wat een leuke juf ben je toch! Fantastisch gedaan!

  • Laura
   13 januari 2018 / 15:49

   Lief, dankjewel!

 11. Vera
  12 januari 2018 / 06:49

  Wat heerlijk lijkt me dat om te vertellen; zeker tegen kinderen die zijn altijd zo eerlijk.

 12. 11 januari 2018 / 22:45

  Wat leuk om je zwangerschap zo te delen met je kleuterklas! Zo leven ze nog meer met je mee

 13. 11 januari 2018 / 22:38

  Gefeliciteerd!
  Wat leuk dat de gender party in de klas met de kinderen doen.
  Leuk dat tegenwoordig meer manieren om de gender bekend te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge