14 tekenen dat jij een echte luilak bent

Ben jij zo iemand die ’s ochtends om 07.00 uur vrolijk haar bed uit springt, dansend de huiskamer stofzuigt en iedere dag naar de sportschool gaat?
Ik niet. Ik ben soms best een beetje lui. Vandaag daarom 14 tekenen die erop wijzen dat jij (soms) ook een echte luilak bent!

1. Zaterdagavond je party-outfit aan om lekker met je vriendinnen te dansen in de stad? Pff, je bent geen 18 meer. Jij zit liever in je pyjama met een zak chips op de bank.

2. Als je moeder, vriend, vader of wie dan ook je vraagt of je even wilt helpen, kom je na een half uur met tegenzin de bank af om dat klusje te klaren (liever niet) en plof je vervolgens weer op diezelfde bank alsof je de marathon hebt gelopen.

3. Wanneer iemand je naar je hobby’s vraagt, moet je echt heel goed nadenken. Het eerste dat jou namelijk te binnen schiet is ‘chillen’.

4. De afwas staat nog op het aanrecht, en je neemt je voor om het die avond af te wassen. De volgende ochtend staat die afwas er nog. En die avond ook nog…

5. Hoewel je jezelf hebt voorgenomen om nu echt naar de sportschool te gaan, verzin je elke keer wel weer iets om niet te hoeven gaan: ‘ik heb de hele dag gewerkt, ik ben echt zo moe’ – ‘het is al half 8, dat is veel te laat om nog te gaan’ – ‘ik heb echt nog een beetje last van mijn rug’ – ‘het regent buiten en ik moet op de fiets’ – ‘morgen moet ik vroeg uit bed, laat ik vanavond maar even rustig aan doen’ .

6. Als je in het weekend wakker wordt en 10:00 uur op je wekker ziet staan, denk je ‘Wow, vroeg!’ en draai je je nog een keertje om. Diezelfde dag besluit je dat het om 14:00 wel tijd is om te ‘ontbijten’

7. De tv staat een beetje scheef en het is een kleine moeite om op te staan en hem bij te gaan draaien. Maar bij de gedachte dat je van de bank af moet komen om er heen te lopen maakt je al moe.

8. Als je de keuze hebt tussen de trap en de roltrap dan heb jij je keuze al snel gemaakt…

9. Iedereen denkt dat mensen de huispakken hebben ontdekt door Roy Donders, maar hallo, JIJ bent degene die al jaaaaren op zondag in je chillpak op de bank ligt.

10. Je drie uur lang naar Air Crash Investigation kijkt omdat je niet bij de afstandsbediening kan.

11. Je de schone was gewoon opnieuw moet wassen, omdat het al twee dagen in de wasmand lag, maar je geen zin had om de was op te hangen. Omdat je weet dat je de was daarna moet opvouwen.

12. Twee keer de trap oplopen? No way. Je hebt je handen vol, hangt nog wat om je nek en je stopt zelfs wat in je beha.

13. Picture this: je bent alleen thuis, hebt honger, de koelkast is vrijwel leeg en je hebt geen zin om boodschappen te doen. Daarom werk je maar 10 beschuiten met pindakaas weg. Vervolgens besmeer je de kaas nog met chocopasta om je nog meer honger hebt.

14. Je rijdt liever een kwartier rondjes in de parkeerplaats, dan dat je de auto iets verder weg zet en 20 meter moet lopen.

Ben jij een luilak?

Volg:

Comments

 1. 17 januari 2018 / 23:04

  Soms is het fijn om in een sportbroek te chillen.
  Meestal vroeg op en het huis poetsen want uitslapen is tijdverspilling…. ;-)

 2. 13 januari 2018 / 22:32

  Als thuis ben, vind ik heerlij chil broek te dragen. Leuk om te lezen alle punten.

 3. 13 januari 2018 / 19:10

  Ik heb wel een relaxpak en sjouw liever in 1 keer alles naar boven dan heen en weer de trap op te sjouwen. Verder valt het gelukkig wel mee met mijn luiheid.
  Cynthia onlangs geplaatst…Chutney met cranberry en appelMy Profile

 4. 13 januari 2018 / 11:09

  Okay, ik geef het toe, ook ik ben soms liever lui dan moe maar… ik rij zeker geen rondjes om de auto dichter bij te parkeren!

 5. 13 januari 2018 / 08:32

  Hahah, punt 13 :)
  De voor mij typische snackcidentjes

 6. 12 januari 2018 / 15:28

  Oeps. Ik ben idd een luilak, hihi. Soms zelfs “liever lui dan moe”, haha. Herkenbare punten voor mij ;)

 7. 12 januari 2018 / 10:34

  hahaha wat een heerlijke lijst! Een aantal herken ik wel, maar zooooo erg is het niet :p

 8. 12 januari 2018 / 09:30

  Hahahaha heerlijk dit! Voordat ik je lijstje ging lezen dacht ik: Yep, this is me :D Maar na het lezen van je lijstje denk ik, mwoah, valt toch best mee ;)
  Eva onlangs geplaatst…Gezonder leven | Miss Dude 2.0!My Profile

 9. 12 januari 2018 / 09:28

  Nee, dat geloof ik niet. Ik geef mijn Innerlijke Luilak geen kans. Want ik vind dat niet prettig.

 10. 12 januari 2018 / 08:37

  haha, nou een beetje lui be ik wel, maar deze punten spannen de kroon hoor. Prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge