Hoe zorgen wij ervoor dat we de ochtenden zonder stress op ons werk aankomen?

Onze ochtenden beginnen sinds een aantal maanden vroeg. Erg vroeg. In mijn vorige leven dacht ik dat ik dood zou gaan als ik iedere dag zo vroeg op zou staan, maar in de praktijk blijkt dat allemaal nog wel mee te vallen.

Laat ik wel even vooropstellen: ik ben geen ochtendmens. Nooit geweest ook. Ik zal het ook nooit worden, al moet ik tegenwoordig wel doen alsof ik enigszins een beetje zin heb om op te staan. Snoozen was my middle name en iedere ochtend weer dacht ik om gewoon net te doen alsof ik mijn wekker niet had gehoord. Tegenwoordig kan dat niet meer want rond een uur of 6 klinkt er al geklets uit de kamer naast ons (voor de duidelijkheid; daar ligt Noud). Op werkdagen neem ik me altijd voor om eerder op te staan dan dat Noud wakker is maar in werkelijkheid is me dat al precies 0 keer gelukt. Met als gevolg dat ik me altijd razendsnel moet aankleden en op moet maken en te hopen dat het niet al te veel tijd kost om mijn out of bed look te fatsoeneren. En dat lukt me tegenwoordig in nog geen 10 minuten. Applaus!

Als Noud ons rond 6 uur wakker maakt ben ik ten eerste heel blij dat het 6 uur ’s ochtends is en niet 3 uur ’s nachts. Eén van ons haalt Noud uit bed en legt/zet/brengt hem dan naar ons bed. Ron blijft meestal met Noud nog even in bed liggen en ik probeer me dan zo snel mogelijk klaar te maken. Ik hoop dat mijn kleding zit zoals ik wil en dat mijn haar niet al te veel haar eigen gang gaat. Een beetje foundation, mascara en wat spul op mijn wenkbrauwen en daar moet iedereen het maar mee doen. Ik ga daarna vast naar beneden om Noud zijn spullen in te pakken (op onze werkdagen gaat hij naar zijn opa’s en oma’s) en zijn fles te maken. Tussendoor mik ik een ontbijtje in mijn tas en zet ik het koffiezetapparaat aan.

Na dit hele verhaal is het vaak nog maar 6.30 uur (!), zo vroeg, de eerste paar keer voelde het echt nog aan alsof het nog midden in de nacht was. Als ik alles klaar heb beneden haal ik Noud op en geef ik hem de fles. Dan heeft Ron tijd om zich aan te kleden en zich klaar te maken. Na de fles hijs ik Noud in zijn kleding en hoop ik met heel mijn hart dat hij niet op dit moment zijn luier volpoept of een andere verrassing voor ons heeft. Want voor 7.30 moeten we namelijk de deur uit zijn. Het liefst iets eerder om niet volledig bezweet op ons werk aan te komen.

Vaak rijden we samen naar onze ouders en vanaf daar loopt Ron naar zijn werk en rij ik door naar mijn werk. Ik vind dat we het best wel heel goed georganiseerd hebben zo op de vroege ochtend. Iedereen is tot nu toe altijd nog op tijd aangekleed, voorzien van koffie of een fles melk en is niet al voor het ontbijt compleet overspannen.

Hoe ziet jullie ochtendritueel eruit? Laat het me gerust weten in de comments! X

Volg:

Comments

  1. chucky1012
    30 maart 2019 / 06:04

    Dat zijn zeker vroege en relaxte ochtenden….
    Vroeger was ik nog veel eerder klaar want ik ging met de trein naar het werk….

    Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge