Eerste indruk: Australian Gold® Botanical zonneproducten

Hoewel het echte mooie weer natuurlijk nog moet beginnen, stromen de zomerse perspakketten langzaamaan binnen. Ik ontving laatst dit mega pakket vol Australian Gold zonneproducten en ondanks dat ik ze nog niet echt heb kunnen testen wil ik jullie wel graag mijn eerste indruk geven!

Iedereen weet dat te veel zonlicht schadelijk is voor je huid en dat het daarom aan te raden is je goed in te smeren met een beschermend zonneproduct. Ik was daar nooit zo heel consequent in, ik verbrandde toch nooit. Insmeren vond ik dan ook zonde van mijn tijd. Sinds een paar jaar doe ik dat wel! Nog steeds ben ik niet bang om te verbranden (ik verbrand gelukkig nog steeds niet), maar ik ben wel bang voor rimpels en een oude huid! Ik heb geen vast merk, maar ik vind het belangrijk dat de geur prettig is en dat de crème makkelijk uitsmeert. Niets zo vervelend als witte vegen her en der op je gezicht omdat je niet goed hebt uitgesmeerd. En oja, het oog wil ook wat natuurlijk. En ja, ik ben zo’n persoon die een zwak heeft voor mooie verpakkingen. Kan er niks aan doen.

De verpakking van de Australian Gold® Botanical zonneproducten vind ik heel erg mooi! Strak, wit met een felgekleurd tropisch patroon. Ik hou d’r van!

Wellicht goed om te weten voordat je verder leest: alle Australian Gold® Botanical Outdoor zonneproducten zijn:
√ botanisch van oorsprong
√ vrij van SLS, parabenen, oxybenzone, nano-deeltjes, alcohol, minerale oliën, parfum, kleurstoffen, ftalaten, petrolatum, BPA en PABA
√ hypoallergeen
√ dermatologisch- en kindvriendelijk getest
√ niet getest op dieren

Australian Gold® Botanical SPF 50 Tinted Face Lotion
De Australian Gold® SPF 50 Tinted Face Lotion is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige gezichtshuid. Deze olievrije en antioxidantrijke formule beschermt de huid op een natuurlijke wijze tegen UVA- en UVB-straling op basis van minerale SPF’s met een factor 50. De reeds getinte samenstelling werkt bovendien als een “primer” die (bij dagelijks gebruik) langzaam een mooie bruine teint opbouwt (zelfs zonder zon) en helpt om fijne lijntjes en rimpeltjes te minimaliseren. De speciale textuur op basis van microsferen zorgt ervoor dat deze lotion snel droogt en niet vet of plakkerig aanvoelt. Het toegevoegde Kakadu Plum-extract beschermt de huid tegen schadelijke externe invloeden. Eucalyptus (van originele Australische theebladeren) kalmeert de huid, heeft een verfrissende werking en geeft een extra zuurstof boost. Rode algenextracten en vitamine E voeden en verzorgen de huid. Ik vind het vooral heel handig dat deze lotion langzaam een mooie bruine teint opbouwt. Ik heb deze lotion dan ook al een tijdje in gebruik! Ik ben heel benieuwd naar het effect ervan.

Australian Gold® Botanical Continuous Sprays SPF 15 en SPF 30
De Australian Gold® SPF 15 en SPF 30 Botanical Continuous Sprays zijn handige 360° non-aerosol zonnebeschermende sprays (oftewel deze sprays geven een kortstondige spray, ook al houd je de knop langer ingedrukt). De formules bevatten minerale UVA- en UVB zonnefilters op basis van zink en titaniumdioxide. Het toegevoegde Kakadu Plum-extract beschermt de huid tegen schadelijke externe invloeden. Australische Eucalyptus kalmeert de huid, heeft een verfrissende werking en geeft een extra zuurstof boost. Rode algenextracten en vitamine E voeden en verzorgen de huid optimaal.

Australian Gold® Botanical Lotions SPF 15 en SPF 30
Ik vind zelf het gebruik van een zonnespray erg fijn, maar heb je liever een zonbeschermende lotion in plaats van een spray? Dan zijn er de Australian Gold® Botanical Lotions met SPF 15 en SPF 30. Deze niet-vette, snel absorberende lotions beschermen de huid op een verantwoorde, natuurlijke wijze tegen UVA- en UVB straling op basis van minerale zonnefilters. Ook aan deze samenstellingen werden intensief verzorgende ingrediënten zoals Kakadu Plum, Australische Eucalyptus, Rode algenextracten en vitamine E toegevoegd, die een vroegtijdige huidveroudering als gevolg van UV-straling helpen voorkomen en die huid intensief verzorgen.

Ik vind – wat ik er tot nu toe van kan zeggen – de producten heel erg fijn! Ze smeren makkelijk uit, laten absoluut geen waas achter én ze ruiken heerlijk! De face lotion heb ik al opgenomen in mijn vaste ochtend routine, helemaal omdat deze langzaam een bruin kleurtje opbouwt. Handig toch? Ja, ik ben enthousiast!!

De Botanical-producten zijn verkrijgbaar bij diverse drogisterijen alsmede via de website met webshop. 

Advies verkoopprijzen:
• Australian Gold® Botanical SPF 50 Tinted Face Lotion € 19,95/tube 88 ml.
• Australian Gold® Botanical Continuous Spray SPF 15 € 19,95/spray 177 ml. • Australian Gold® Botanical Continuous Spray SPF 30 € 19,95/ spray 177 ml. • Australian Gold® Botanical Lotion SPF 15 € 19,95/tube 147 ml.
• Australian Gold® Botanical Lotion SPF 30 € 19,95/tube 147 ml.

Gebruik jij altijd producten om je huid tegen de zon te gebruiken? Ik ben benieuwd, laat het me gerust weten in de comments! X

*

Volg:

Comments

 1. Anne
  27 mei 2019 / 16:46

  Ik vind de verpakking super mooi! Het lijken me (zoals ik kan lezen) fijne producten!

 2. 5 april 2019 / 07:10

  Inmiddels smeer ik me braaf in als ik buiten ga zitten. Deze lijn ziet er leuk uit, en heeft ‘goede papieren’ als ik dat zo lees. En fijn dat ze zoveel verschillende factors hebben ook.

 3. 4 april 2019 / 21:58

  Inderdaad, met de verpakkingen is niets mis, die onderscheiden zich wel van wat er tot nu toe te koop is. Maar of het werkt? Daar is eerst de zon voor nodig

 4. chucky1012
  31 maart 2019 / 19:02

  Mooie verpakkingen…..
  Hier ben ik zo benieuwd naar…..

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge