Maar jij bent toch helemaal niet dik?

Maar jij bent toch helemaal niet dik?

Dat is wat ik te horen krijg als mijn omgeving hoort dat ik ben begonnen met Personal Body Plan. Want als je niet dik bent hoef je dat toch niet te doen? 

De coaches van Personal Body Plan helpen jou de fitste versie van jezelf te worden. Het gaat niet alleen om kilo’s kwijtraken en afvallen. Voor mij is juist het feit dat ik niet dik was, maar me niet blij voelde met mijn lichaam de reden om me in te schrijven. Slank zijn betekent niet automatisch dat je gelukkig met je lichaam bent. Ik vond en vind dat het bij mij allemaal wel wat strakker kan, helemaal als ik me in mijn bikini vertoon. Ik schaam me niet, maar voel me ook niet helemaal lekker in mijn vel.

Daarnaast is goed eten niet iets wat bij mij vanzelf gaat. Zakken chips, kilobakken Haribo en repen Tony blijven niet lang ongeopend in de kast liggen. En laten we elkaar geen mietje noemen maar dat gaat regelmatig in 1 avondje op. Avondeten in mijn eentje vind ik maar niks, dus een gebakken ei en een tosti vond ik vaak wel prima. Met als toetje een paar koekjes. Dat kon echt niet langer!

Al met al vond ik dat ik genoeg redenen had om me in te schrijven en samen met een coach op zoek te gaan naar een gezond eet,- en bewegingspatroon. Waar ik eerst vond dat ik echt wel 5 keer in de week moest sporten, weet ik nu dat 2 of 3 keer ook prima is. Ik kwam er ook achter dat ik op gewone doordeweekse dagen veel te weinig voedingsstoffen binnen krijg. De verhouding vetten, eiwitten en vezels was bij mij volledig uit balans. Vezels kreeg ik bijna niet binnen, net zoals eiwitten.

Koekjes, snoep en chips eten doe ik nog steeds. Iets minder vaak en iets minder veel. Om de vier weken is er een weeg en meetmoment. Na 4 weken ben ik 2,3 kilo afgevallen en 7 cm kwijt (borst, taille en heupen).

Ik ben nog niet tevreden, maar merk al zeker verschil. En ik ben er zelf heel blij mee dat ik wat beter avond eet. We eten gevarieerd, regelmatig een salade en laatst kwamen we er tijdens het koken achter dat we een recept hadden uitgezocht zonder vlees. En dat was eigenlijk best prima.

Als jullie nieuwsgierig zijn naar de resultaten, laat het dan weten in de reacties, dan zal ik updates plaatsen!

Volg:

Comments

 1. 6 augustus 2017 / 21:14

  Ik probeer ook steeds beter ook mijn voeding te letten. Maar het is zó makkelijk om wat te snoepen :$

 2. 4 augustus 2017 / 20:21

  Interessant om te lezen! Slank zijn betekent inderdaad niet dat je dan per se tevreden bent met je lichaam. Ik ben heel benieuwd naar de resultaten!

 3. 3 augustus 2017 / 20:17

  Goed dat je zo actief bezig bent met het verbeteren van je leefstijl! De juiste balans vinden kan soms lastig zijn, maar zeker blijven genieten! Ik ben benieuwd naar je resultaten xxx

 4. 3 augustus 2017 / 18:25

  Helemaal mee eens. Als jij je niet helemaal lekker in je vel voelt, dan moet je daar gewoon wat aan doen. En wat knap dat je al best veel kwijt bent. Ga zo door!

 5. 3 augustus 2017 / 10:28

  Fijn dat je verschil merkt. Ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!

 6. 3 augustus 2017 / 10:23

  Wat fijn om te lezen. Afvallen is toch zo moeilijk.. Soms wil je gewoon wat anders dan sla x’D! Leuke ideetjes in je artikel, echt top!

 7. 31 juli 2017 / 20:23

  Heel herkenbaar dit! Ik krijg het ook vaak te horen, maar ook in ben het regelmaat kwijt en eet soms alles wat los en vast zit. Handig zo’n coach!

 8. 31 juli 2017 / 11:06

  Wat goed dat je bewuster bezig bent met je voeding en wat je eet. Je hoeft niet dik te zijn om hier voordeel uit te halen ;)

 9. 31 juli 2017 / 08:44

  Ja zeker ben ik benieuwd naar de resultaten…..
  Zo goed van je.

  Xoxo

 10. 31 juli 2017 / 07:51

  Ik ben wel benieuwd naar resultaten! Ook foto’s! Ik was 2 jaar geleden ook begonnen met pbp, alleen kwam ik er na een week achter dat ik zwanger was .
  Dus ik heb toen alles stop gezet ( ook ivm tweelingzwangerschap en moest al snel rustiger aan doen).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge