Mijn ervaring met Vinted

Toen ik een paar maanden geleden aan het inpakken was voor mijn verhuizing kwam ik (surprise!) enorm veel kleding tegen. En als het iets is wat ik niet makkelijk weg kan doen is het kleding. Ik denk namelijk altijd dat ik het wel weer mooi ga vinden (of dat ik het ooit weer ga passen HAHA). Ik nam alles mee naar het nieuwe huis en besloot om daar te bekijken wat ik er mee zou gaan doen.

Bron foto

En dat werd uiteindelijk verkopen via Vinted.

We willen je laten zien hoe geweldig tweedehands kan zijn. Verkoop de kleding die niet meer bij je past. Vind artikelen die je niet in de winkelstraat vindt. Vinted is voor iedereen die vindt dat goede kleding een lang leven verdient. Bron

Ik probeerde het eerst uit met wat nieuwere kleding. In mijn ogen miskopen.. kledingstukken die ik mezelf niet leuk vond staan. Ook ging eens heel kritisch door mijn schoenencollectie heen, dat hoefde ik ook echt niet allemaal te houden! Ik maakte foto’s, bedacht een redelijke prijs (ik had alles er voor vrij lage prijzen op gezet, het is tenslotte voor mij een opruiming en ik weet hoe leuk het is om een ‘koopje’ te scoren. Voor ik het wist had ik alles verkocht! Zelfs aan mensen uit Frankrijk en Litouwen. Het handige is dat de koper zelf de verzendkosten betaald. Dit is allemaal al geregeld voor jij gaat verzenden. Het enige wat jij na verkoop hoeft te doen is de kleding in te pakken en het verzendlabel te printen.

Bij Vinted kun je er voor kiezen om de kopers korting aan te bieden. Je kunt bijvoorbeeld 10, 20 of zelfs 50% korting aanvinken. Hoe meer er gekocht wordt, hoe hoger de korting. Dat werkt natuurlijk aantrekkelijk! En op die manier was ik al vrij snel een pakket van 6 kledingstukken èn een paar schoenen kwijt. Dat ruimt lekker op haha.

Ik heb al een keer de vergissing gemaakt om babykleding weg te doen (ik schatte de kans niet zo heel groot in dat we weer een jongen zouden krijgen die ook nog eens in exact hetzelfde seizoen geboren zou worden -ze schelen op 10 dagen na precies 2 jaar-) dus dat ligt allemaal keurig op zolder, maar ook baby, kinder,- èn mannenkleding kun je er (ver)kopen. En niet eens alleen kleding; ook speelgoed en woonaccessoires kun je er aanbieden. Als je wilt kun je dus je complete huis opruimen en alles te koop aanbieden op Vinted.

Als je de “Kopen” knop gebruikt voor je aankoop, wordt het bedrag pas vrijgegeven voor de verkoper als jij hebt bevestigd dat het artikel goed is aangekomen en dat jij tevreden bent. Na bezorging van de bestelling heb je altijd 2 dagen om een claim in te dienen. Het contact met de klantenservice verloopt altijd vlot en vriendelijk en ik ben zelf nog nooit tegen problemen aangelopen.

Bron foto

Ik weet dat ik deze app nog lang niet ga verwijderen haha. Je verdient er absoluut niet de hoofdprijs mee en ik denk dat je ook zeker niet te veel geld moet vragen. Het aanbod is erg groot en als jij jouw shirtje er voor een te hoog bedrag op zet is er vast wel iemand die het voor minder verkoopt. Hoe gunstiger geprijsd, hoe sneller je het verkoopt (logisch wel toch? Haha).

Heb jij ervaring met Vinted? Laat het me gerust weten in de comments!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge