Mijn zwangerschapsverlof is afgelopen…

Ik weet nog goed dat het april werd..de laatste maand waarin ik zou werken voor ik met verlof zou gaan. Ik was 25 mei uitgerekend en wilde in de eerste instantie vier weken van te voren stoppen. Dat leek me wel zo praktisch met de meivakantie. Bij nader inzien (en op aanraden van bijna iedereen!) besloot ik toch zes weken voor de tijd te stoppen. Gelukkig achteraf, want Noud werd negen dagen eerder dan verwacht geboren.

Mijn eerste verlofdag was héérlijk! Ik voelde me super goed, had het gevoel alsof ik zomervakantie had terwijl iedereen moest werken. Haha, beetje gemeen he? Maar het voelde wel heel erg fijn! Ik had echt alle tijd om niks te doen, te Netflixen en vooral veel te slapen! Want daar had ik wel echt behoefte aan die laatste weken.

Tijdens mijn verlof heb ik behalve de bank en de zon in de achtertuin het ziekenhuis ook vaak gezien. Ik bleek een hoge bloeddruk te hebben waardoor ik regelmatig voor controle naar het ziekenhuis moest. Ik had er helemaal geen last van hoor, ik voelde me nog steeds heel goed. Het was af en toe lastig omdat we in het ziekenhuis vaak lang moesten wachten en zo soms hele avonden ‘kwijt’ waren. Maar we kregen telkens een bevestiging dat het goed ging met de baby en we hadden zelfs het ‘geluk’ af en toe een extra echo te krijgen. Was die hoge bloeddruk toch nog ergens goed voor haha!

Mijn verlof heb ik ook besteed om veel leuke dingen te doen, Ron en ik zijn nog een weekendje naar Maastricht geweest wat super gezellig was! Ik had nog allerlei dingen op mijn ’to do list’ staan toen Noud besloot dat het op 15 mei wel tijd werd om geboren te worden. Naïef als ik was, zat ik gewoon te wachten op de 25e, want ja, dat was de uitgerekende datum! En hoewel bijna geen enkele baby op de uitgerekende datum geboren wordt, dacht ik dat dat bij ons wel zo zou zijn ;-) Maar gelukkig kwam hij wat eerder!! De bevalling ging snel en onverwachts (oke, ik had 9 maanden de tijd om er aan te wennen), maar uiteindelijk kwam het toch vrij onverwacht. We waren namelijk aan het winkelen in Ochtrup (Duitsland) de hele dag en toen ik om 18 u de verloskundige belde met buikpijn verwachtte ik niet dat we vier uur later Noud al in onze armen zouden hebben!

De eerste paar weken waren best stressvol en hectisch, bij een eventuele volgende baby zou ik dingen heel anders aanpakken. Eigenlijk is een groot deel van die tijd langs me heen gegaan, wat ik heel erg jammer vind. Maar daar is niks meer aan te doen, vooruit kijken!

Het gaat (Noud is nu 14 weken) heel erg goed! Eigenlijk ging het vanaf het begin af aan goed hoor, op de krampjes na heeft hij nergens last van gehad. Hij sliep (en slaapt) veel, eet goed en groeit volgens het consultatiebureau ook goed. Hij is super vrolijk en actief en lacht tegen iedereen die hij ziet. Zó leuk! En dat maakt het ook makkelijk om hem ergens mee naar toe te nemen. Ook hoeven wij absoluut niet te klagen over slapeloze nachten want Noud slaapt ook ’s nachts super goed (hopelijk jinx ik het nu niet).

Maar goed…morgen ga ik dus weer aan het werk! Ik heb dit schooljaar groep 2 en ik ga parttime werken dus dat zal allebei wennen zijn! Ik begin morgen om mijn lokaal weer in te richten (ik krijg een ander lokaal) en alles voor te bereiden voor het komende schooljaar. Ik ben heel benieuwd hoe alles gaat dit jaar! Al moet ik zeggen dat ik er nog niet helemaal klaar voor ben om Noud drie dagen in de week te moeten missen.. Maar ook dat komt vast goed!

Bedankt voor het lezen! X

Volg:

Comments

  1. 26 augustus 2018 / 23:35

    ah dat gaat dan toch weer enorm hard he.. veel succes weer!

  2. chucky1012
    26 augustus 2018 / 14:04

    Heel veel succes en werkse!

    Fijne week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge