Ik wil iets anders voor de ramen!

Ik wil iets anders voor de ramen! En daarmee bedoel ik: andere raamdecoratie. Toen wij hier kwamen wonen wist ik direct wat ik voor de ramen wilde: witte houten jaloezieën. Alleen ging er bij het bestellen iets mis; ik was enthousiast en bestelde gelijk voor het hele huis. De verzendtijd was best lang, dus ik bestelde ruim van tevoren – ik had de sleutel toen nog niet eens -. De jaloezieën stonden bij mijn ouders in huis te wachten tot ik de sleutel kreeg en we ze konden ophangen. Direct bij het uitpakken zag ik toen dat ik de verkeerde had besteld.. deze waren veel te smal en hadden niet zo’n mooie witte band. Nope, deze hadden ‘gewoon’ witte touwtjes. Ook waren ze veel minder stevig dan ik had gehoopt. Maar goed, het was mijn eigen fout en de retourdatum was natuurlijk allang verstreken. We besloten ze maar gewoon op te hangen en ze in de loop van de tijd wel te vervangen. Bij het ophangen van de jaloezieën voor de tuindeuren kreeg ik helemaal een schok. Dit waren niet alleen hele smalle jaloezieën, ze waren ook nog eens veel te kort! De breedte was goed opgemeten, de hoogte niet… nog zo’n domme fout van mij (ik ben niet bang om mijn fouten toe te geven ;-)). Maar goed.. Een maat langer besteld, maar alsnog waren we niet tevreden..

Na een jaar ons geërgerd te hebben (oké, dat is wel een beetje overdreven hoor) besloten we de jaloezieën eraf te halen en gordijnen op te hangen. Dat zou vast wel wat gezelliger staan! En ook wat handiger zijn, want we gebruiken de tuindeuren iedere dag en je komt door gordijnen toch iets makkelijker binnen dan door stevige houten jaloezieën. Maar toch ben ik nog niet helemaal tevreden.. erg he? De gordijnen mogen blijven hangen, vooral in de winter vind ik dat zo gezellig staan. Maar ik zou er het liefst toch weer jaloezieën voor willen. En dan de goede.. stevige, witte, houten jaloezieën met een brede band. In de keuken hebben we die ook hangen en ik vind dat zó mooi staan!

Hier zie je links een glimp van de jaloezieën hoe het was toen we net in ons huis woonden.

Deze foto is afgelopen december gemaakt, toen hadden we net de woonkamer veranderd (inmiddels staan de meubels weer anders).

Het is echt heel ernstig met mij, dat besef ik me best. Ik wil het graag te snel veranderen en dan is het vaak nét niet zoals ik het wil. Zo gaat dat met onze eetkamerstoelen, de salontafel, de kussens op de bank.. en nu dus ook met de raamdecoratie. Tijdens mijn zoektocht op internet ben ik veel verschillende websites tegengekomen. Bij bouwwinkels vind je ook mooie jaloezieën, alleen zijn dat vaak standaard maten. Daar hebben we helaas niets aan! Onze ramen hebben geen standaard maten (handig bedacht huisontwerpers!), en dus zijn we op speciaalzaken aangewezen. Geen enkel probleem, want daar is de service vaak top! Ik ontdekte de website Thuisindé inspirerende woonwinkel. Ze hebben een ruim assortiment aan verf, behang, vloeren, horren en dus ook raamdecoratie. Je kunt er gemakkelijk een offerte aanvragen en voor mensen die net zo handig zijn met klussen als ik… ze willen het zelfs voor je monteren. Dát is pas service!

Ik ben heel benieuwd wat jullie als raamdecoratie hebben! Laat het gerust weten in de comments!

*

Volg:

Comments

 1. 27 augustus 2018 / 23:13

  Het lijkt mij erg lastig om te kiezen, maar wel fijn om het te veranderen! Je woonkamer ziet er heel gezellig uit. X

 2. 27 augustus 2018 / 20:21

  Ooooh wij zijn ook echt hard op zoek naar de beste raamdecoratie. Het is zo moeilijk, en duuuuuur :( Wij hebben het nog niet gevonden helaas, nog steeds hard op zoek.

 3. 24 augustus 2018 / 21:45

  ik heb al jaren dezelfde raamdecoratie. Overal rolgordijnen en gordijnen en ik heb nooit zo de behoefte om de boel te veranderen ;)

 4. 24 augustus 2018 / 19:31

  gevoerde gordijnen die ik zelf heb gemaakt. Het was geen geringe klus: 2 ramen van 4,5 breed en 2, 7 meter hoog…

 5. 24 augustus 2018 / 11:27

  Wat een gezellige woonkamer! wij hebben ook al jaren dezelfde gordijnen aan onze ramen :) die waren te duur om regelmatig te vervangen :)

 6. Yessica
  24 augustus 2018 / 09:11

  Veneta.com is denk ik een goede optie om te gaan kijken! Hebben alleen een website, maar komen gratis thuis voor advies en inmeten.
  Ze zijn ook nog eens een heel stuk goedkoper dan andere winkels!

 7. 24 augustus 2018 / 09:00

  Beneden alleen aan de voorzijde kleurrijk raamfolie tegen de grootste inkijk. Boven alleen overgordijnen. Ik hou van ruimte en uitzicht.

 8. 24 augustus 2018 / 08:44

  Ik woon buitenaf dus ik hoef niet echt wat voor de ramen. Ik kijk liever de hele dag naar buiten over de weilanden. Ik heb wel wat goedkope luxaflex hangen, maar dat is meer tegen de zon. Ik vond je witte luxaflex best mooi (wat ik aan dat kleine stukje kon zien)

 9. 24 augustus 2018 / 08:42

  Heerlijk om iets te veranderen. Ik heb toevallig net exht alles anders! Met zelfs n paar nieuwe meubels. Heeerlijk. Het voelt echt helemaal als n nieuw huis Haha.

 10. Naomi
  24 augustus 2018 / 08:37

  Leuke blog ik verander ook vaak van raamdecoratie maar ook mijn meubels zet ik vaak anders

 11. chucky1012
  24 augustus 2018 / 06:34

  Zonde.
  Ben zo benieuwd wat jullie uiteindelijk zullen bestellen en kopen….

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge