Nieuw haar! Met voor en na foto’s

Je hoort wel eens dat tijdens de zwangerschap je haar sneller groeit, dikker wordt en veel voller lijkt toch? Nou, ik zelf ben wel dikker geworden en veel voller, maar bij mijn haar is dat helaas niet het geval.. Ik heb afgelopen half jaar een klein fortuin aan mijn haar uitgegeven waar ik makkelijk een weekje van op vakantie had gekund. 

De eerste keer maakte ik de vergissing door naar een goedkopere kapper te gaan. Niet dat daar perse iets mis mee hoeft te zijn, maar in mijn geval wel. Mijn eigen schuld hoor, ik had bedacht dat ik naar de kapper moest en dat kon uiteraard geen dag meer wachten. Bij de kappers waar ik naar toe wilde moest ik minstens een paar dagen van te voren een afspraak maken, maar dit was zo’n snelle waar je zonder afspraak terecht kon. Ik had mijn haar daar wel eens laten knippen en dat was prima. Maar dit.. Het was echt niet mooi gekleurd, ik denk dat ik het nog beter zelf had kunnen doen. Ik heb daar ook gezegd dat het niet was wat ik had verwacht en mocht nog een keer terugkomen. Dus ik besloot het nog een kans te geven. Maar weer niet. Wel nog een shampoo van bijna 40 euro meegenomen, want misschien zou dat helpen. Niet dus.

Kort daarna besloot ik dat ik gewoon weer naar een goede kapper moest gaan, maar het liefst wel naar één bij mij in de buurt. Met het oog op de baby die er straks is en het idee dat ik niet meer altijd maar 5 uur bij de kapper kan zitten leek het me dan in ieder geval handig dat de kapper vlakbij zou zitten. Maar weer was het niet zoals ik wilde. Zó vervelend! Om een lang verhaal niet nog langer te maken…na een half jaar was ik het zat en zat ik afgelopen week weer bij mijn vertrouwde kapsalon. Het duurt even, het kost wat, maar nu is het wel precies zoals ik het graag wilde! En daar heb ik graag wat tijd en geld voor over.

Ik heb mijn haar vaker laten verven en eerlijk is eerlijk; ik moet altijd heel even wennen maar ben er daarna super blij mee! Ik gaf aan dat ik het wel graag licht wilde houden. Assige tinten staan het beste bij mij, geen warm blonde kleur erin dus! En heel fijn dat de kapster zo goed meedenkt en snapt dat het met een baby niet handig is om elke 5 weken terug te komen voor de uitgroei. Het is nu op zo’n manier geverfd dat de uitgroei niet storend is en dat ik niet perse om de 5 weken terug hoef om bij te kleuren.

Eerst een foto van voor de tijd. Ik vind het zó lelijk! Terwijl dit dus door een fatsoenlijke kapper gedaan is.. Ik noem bewust geen namen want dat vind ik niet netjes, maar ik vind de kleur te gelig en dan die uitgroei…

Oké, gauw weer vergeten deze foto haha. Wat afschuwelijk, daar kan geen shampoo wat aan doen hoor. Er werden een heleboel highlights en lowlights gezet. Een beetje op een ouderwetse manier, die helemaal niet meer ouderwets is! 90s kinderen kunnen het zich misschien nog wel herinneren; die strepen verf in je haar. Dat komt dus weer helemaal terug!

Dit bedoel ik dus.. Zie je die strepen? Het doet me echt denken aan de jaren 90! Het is zo spannend als je in de stoel zit, maar geen idee hebt hoe het resultaat eruit ziet! Bij het zien van deze foto dacht ik: ooooohhh, wat donker!! En wat streperig! Maar ik heb alle vertrouwen in deze kapster dus ik maakte me geen moment zorgen om het eindresultaat haha! Op de foto hierboven is net de verf eruit gespoeld en zoals je kunt zien is mijn haar nog nat. En super strak gekamd.

En hier is het geföhnd en kun je de uiteindelijke kleur(en) goed zien. Nog steeds even wennen aan de wel heel donkere plukken! Maar het lichte overheerst en daar ben ik blij mee! Zoals je kunt zien zijn niet alle highlights helemaal tot bovenaan aangezet. Dit maakt dat de uitgroei straks heel natuurlijk is.

En zie hier dan eindelijk…het eindresultaat! Ik ben er heel erg blij mee en ik ben heel benieuwd hoe het er over een paar weken uitziet als de verf er wat langer in zit en mijn haar weer wat gegroeid is. Als ik dit wil bijhouden moet ik om de 3 á 4 maanden terugkomen en dat is wat mij betreft ideaal! Ik ben niet zo’n type die het relaxed vind om lang bij de kapper te zitten, ik word vooral heel onrustig van het lange stilzitten haha.

Wat een verschil hé? Ik ben heel benieuwd wat jullie van het eindresultaat vinden..laat het gerust weten in de comments! 

Volg:

Comments

 1. 24 mei 2018 / 12:57

  Wauw wat een gave kleur zeg! Zelf ben ik ook echt van de koele, assige tinten met mijn aanzet wat donkerder, op moment heb ik mijn haar grijs! Warm blond vind ik eigenlijk nooit mooi…

  Goede keuze gemaakt, staat je goed!

 2. 14 mei 2018 / 11:50

  Aan de strepen te zien zou je eerst denken dat het niet zo mooi wordt als het prachtige eindresultaat!

 3. 14 mei 2018 / 10:07

  Wat fijn dat je kapper met je mee wou denken en nu een oplossing op maat gevonden heeft! Het resultaat mag er dan ook zijn, het ziet er erg mooi uit! :-)

 4. Frederique
  14 mei 2018 / 09:23

  Haha als ik moet kiezen tussen mijn haar en vakantie dan weet ik het wel hoor – vakantie all the way ;) maar het is zeker mooi geworden.

 5. 14 mei 2018 / 08:18

  Mijn vaste kapper is er onlangs mee gestopt. Nu ben ik weer op zoek naar een kapster die weet wat ik bedoel. Je haar ziet er mooi uit hoor!

 6. 13 mei 2018 / 20:34

  Ik vind het eigenlijk altijd belachelijk veel geld kotsen, helemaal als je ook gaat verven etc. Je haar ziet er wel prachtig uit zeg, heel mooi eindresultaat!

 7. 13 mei 2018 / 14:59

  Jeetje : zoveel geld uit geven aan je haar ?? Echt waar ?er gaat een wereld voor me open moet ik bekennen.
  Maar als ik naar die laatste foto kijk is het wel mooi geworden. Ik voel met je mee als het gaat om lan stil zitten : ik moet bij de kapper echt in 20 minuten klaar zijn!

 8. 13 mei 2018 / 14:08

  Wauw wat een prachtig eind resultaat zeg… heel erg mooi gedaan!

 9. 13 mei 2018 / 13:47

  Wauw jeetje, wat een verschil! Er zit zoveel verschil tussen kappers he? Ik heb iemand gevonden die precies weet wat ik wil en daar ga ik dan ook altijd weer heen. Ami vind ik een fijne salon en tof dat ze jouw haar ook zo mooi hebben gemaakt! Ben je wel eens bij Velvet Monkey geweest? Schijnt ook een goede te zijn als het om blondkleuringen!

  • Laura
   15 mei 2018 / 08:53

   Nog nooit van gehoord! Even googelen:) Ik ga nu naar Ami in Hengelo, dat vind ik toch wel echt de fijnste.. er blijkt onder alle Ami filialen ook heel veel verschil te zitten!

 10. 13 mei 2018 / 13:34

  Waauw!! Mooi hoor, ik ga mijn haar ook weer een paar tinten blonder laten doen, maar ik heb ook schrik om bij de verkeerde kapper terecht te komen!!

 11. 13 mei 2018 / 09:42

  Duidelijk verschil laatste kleur is het mooist gedaan!!

 12. 13 mei 2018 / 09:25

  Ik vind het resultaat prachtig. Echt mooi die highlights.

  • 13 mei 2018 / 09:27

   Ik vind het resultaat prachtig. Echt mooi die highlights. Go ed dat je naar de kapper gaat ook al heb je er geen geduld voor.

 13. anne-marie
  13 mei 2018 / 09:24

  echt super mooi geworden.. maar kan ook niet anders bij een vd beste kapsters

 14. 13 mei 2018 / 09:11

  Eigenlijk vond ik die eerste foto helemaal niet zo slecht, totdat ik dus nu het verschil zie, nu is de kleur inderdaad helderder en frisser, erg mooi! Ik hou dus ook niet van naar de kapper gaan, bah. Alleen als ze mijn haren gaan wassen, dat vind ik dan wel weer heel lekker! Ik ga liever op de stoel bij de schoonheidsspecialiste liggen;-)

 15. Sandra
  13 mei 2018 / 09:01

  Erg mooi Laura!!!!!
  Laat nu jullie baby’tje maar snel komen!

 16. 13 mei 2018 / 06:30

  Och wat vervelend dat het telkens was mis gegaan met je kapsel en niet was zoals jij gewild had.
  Maar nu is het resultaat prachtig

  Fijne dag Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge