Noud is 10 maanden! Wat is ons ritme?

Volgens mij is de meest gestelde vraag aan (nieuwe) ouders: ‘En? Slaapt ‘ie al door? Of je 9 maanden goed voor dat mensje in je buik hebt gezorgd, de eerste dagen hebt overleefd en je je baby na een aantal weken nog steeds voorziet van genoeg knuffels, liefde en eten lijkt voor veel mensen een stuk minder belangrijk. Kijk, begrijp me niet verkeerd, ik geef ook de voorkeur aan voldoende nachtrust. Maar dat doorslapen, daar heb je niet altijd grip op.

Noud sliep de eerste weken (maanden) als een voorbeeld baby. Waar en wanneer maakte niet uit. Ook sliep hij zonder enige moeite de hele nacht door. Wow, wij waren nog gelukkiger dan we al waren. Èn een super lieve baby en dan ook nog eentje die ons laat doorslapen. Lucky us! Dat veranderde toen Noud een maand of vier was. Hij werd vaker wakker ’s nachts en overdag in zijn eigen bed slapen bleek een hele opgave.

Noud kon al vrij snel rollen, kruipen en zich optrekken en dat is natuurlijk super knap en leuk om te zien! Maar zo rolde en kroop hij ook zijn hele bedje door. Klein minpuntje haha. Het werd een hele opgave om hem in slaap te krijgen (en te houden!). Van alles hebben we geprobeerd.

Maar… en dat durf ik nu wel te zeggen.. het lijkt erop dat we een ritme te pakken hebben! En hoewel iedere baby anders is en zijn eigen plan trekt weet ik dat veel mensen (inclusief ondergetekende) het interessant vinden om te lezen hoe de schema’s van andere baby’s eruit zien. Komt ‘ie:

6.30 uur: Noud is vroeg wakker, vaak tussen 6 en 7 uur. Meestal meer richting 6 uur haha. Laten we zeggen half 7. We nemen hem dan nog even bij ons in bed om een boekje te lezen (in te bijten) of Baby TV te kijken. Kunnen wij ook even rustig onze ogen open doen.

7.00 fles! Noud krijgt een papfles, met 7 schepjes voeding (Nutrilon Forte 2) en 3 scheppen pap. Deze fles gaat meestal helemaal leeg.

Daarna is het tijd om te spelen! Zodra de muziek aangaat, begint Noud te dansen, super grappig haha. Hij kan zichzelf goed vermaken met een Duplo poppetje of ander speelgoed. Nog liever speelt hij met de afstandsbediening, laptop of telefoon. Soms vraag ik me af waarom wij überhaupt nog speelgoed voor hem kopen.

9.00 uur. Puckababy aan en naar bed! Sinds een maandje gaat dit echt perfect! Daarvoor sliep hij overal, behalve in zijn eigen bed, hij vertikte het gewoon. We hebben het een week lang heel consequent aangepakt. Naar bed, laten huilen, terugleggen, weer laten huilen etc. Na een week ging het goed!

Dan heb ik tijd om me klaar te maken, nog een kop koffie te drinken en om even op de bank te zitten. Of om de was te doen en het huis schoon te maken..

10.00 uur. Ergens rond dit tijdstip wordt Noud wakker en gaan we naar beneden. Tijd om wat te eten! Meestal fruit, soms een koekje.

Als ik wat wil doen is dit het moment, want de rest van de middag staat weer in het teken van eten en slapen. Vaak ga ik dus even naar de winkel of de stad.

Ergens tussen 11.30 en 12.30 is het tijd om te eten. Noud eet ongeveer twee boterhammen met beleg wat we op dat moment in huis hebben. Als we niet thuis zijn krijgt hij meestal een krentenbol, die zijn makkelijk mee te nemen. Hij is niet zo kieskeurig gelukkig. Dat is zacht uitgedrukt hoor, hij eet namelijk echt alles.

13.00 uur. Puckababy weer aan en naar bed! Ik leg hem er rond 13 uur/half 2 en slaapt meestal tot een uur of 15. Soms wat langer, soms wat korter.

Na zijn middagslaapje krijgt hij vaak een koekje/soepstengel/wat er maar in huis is. Nu het mooier weer wordt buiten gaan we lekker wandelen of een stuk fietsen. Heb ik ook gelijk weer wat beweging.

17.00 uur. Time for diner! Noud krijgt soms een potje (ligt eraan wat wij eten), maar meestal krijgt hij gewoon wat wij ook eten. Zoals ik al zei: het is net een vuilnisbak op pootjes, hij eet alles. Vorige week waren we bij een sushi restaurant en de yakitori kip ging er in alsof hij nooit anders had gegeten. Maar meestal eten we gewoon groente en vlees. Wij eten bijna geen aardappels, maar voor Noud kook ik er altijd wel een paar.

Aangezien alles daarna ook zo’n beetje onder het eten zit is het tijd om te douchen! Soms gaat Noud met één van ons mee onder de douche, soms gaat ‘ie in z’n badje, dat ligt er maar net aan waar we zin in hebben. De laatste tijd gaat onze voorkeur zelf meer uit naar het badje, aangezien douchen met 10 kilo op de arm niet heel erg comfortabel is.

Rond 18.45 uur krijgt Noud zijn laatste fles (zelfde recept als zijn ochtendfles) en daarna gaat hij nog heel even spelen. Ergens tussen 19 uur en 20 uur ligt hij in bed! Omdat het slapen overdag nu zoveel beter gaat, gaat het ’s nachts ook goed. Af en toe horen we hem ’s nachts, maar hij valt dan zelf weer in slaap. Fijn hoor, ik heb mijn nachtrust echt gemist haha. In mijn vorige leven dacht ik dat ik dood zou gaan als ik elke dag zo vroeg op zou moeten staan, maar ik leef nog steeds dus het valt allemaal wel mee.

Maar goed, het is en blijft (nog even) een baby, dus dit kan zo morgen weer helemaal anders zijn ;-)

Ik ben erg benieuwd of dit ritme herkenbaar is, of dat het heel anders gaat! Ik vind dat altijd leuk om te lezen dus laat het me gerust weten in de comments!

Volg:

Comments

 1. 23 maart 2019 / 20:52

  Wat fijn dat jullie nu een lekker ritme hebben waar de kleine ook goed bij gedijt. Slapeloze nachten lijken me echt hels..

 2. 23 maart 2019 / 13:40

  Ik heb geen kinderen dus kan er niet over mee praten, maar wel leuk om te lezen! Had namelijk echt geen flauw idee van het ritme van een baby.

 3. 23 maart 2019 / 09:55

  Heel leuk. Zo ging het met mijn neefje ook. Het gaat zo hard, hij is net 2 geworden. Wle echt geweldig hoe je ze al die dingem ziet ontdekken.

 4. 22 maart 2019 / 16:59

  De 3 R’s he :-) die van ons is nu 9 en die wijkt liever nu af van n vast ritme :-)

 5. Rianne
  22 maart 2019 / 12:18

  Die laatste 5 regels

 6. 22 maart 2019 / 10:54

  Fijn dat je toch het idee hebt dat er op dit moment een soort van ritme is. Dat geeft toch wat houvast als ouders. Maar inderdaad, zo’n ritme kan nog vaak veranderen….

 7. 22 maart 2019 / 08:49

  Ik weet nog wel dat wij ook snel een soort van ritme had en dat dit fijn was voor de kinderen maar ook voor ons. De lange avonden die we samen nog hadden was wel fijn hoor, tegenwoordig kijken ze het eerste stuk van een film nog mee haha. Ik merkte wel dat een ritme voor een kind heel fijn was omdat ze dan toch een beetje wisten waar ze aan toe waren.

 8. chucky1012
  22 maart 2019 / 06:06

  Iedere baby is weer anders.
  Het hangt er ook vanaf of dat het kind allergisch is.
  Wat gaat de tijd toch snel voorbij en wordt jullie zoon zo groot.

  Xoxo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge