Wij zijn getrouwd!

Hoewel de titel alles al omvat zal ik jullie toch even meenemen naar heel lang geleden, 2005 om precies te zijn. Dat was namelijk wanneer we elkaar voor het eerst zagen, in de Nieuwmarkt (uitgaansgelegenheid in Enschede). Daar gingen zo’n beetje alle Enschedeeërs van onze leeftijd naar toe en zo ook wij. Het liefst donderdag, vrijdag en zaterdagavond. Het liefst nog vaker, maar we moesten natuurlijk ook gewoon naar school haha.

Je weet hoe dat gaat, je kletst wat, geeft je MSN en spreekt een keer af. En wat er daarna gebeurde? Waarom wij het contact zijn verloren? Elkaar niet meer hebben gezien of gesproken? Geen idee. Ondanks dat we nog geen kilometer uit elkaar woonden en nog steeds elk weekend in de stad waren zagen we elkaar nergens meer. Jaren zonder contact gingen voorbij tot ongeveer 3 jaar geleden. Want toen we weer met elkaar in contact kwamen leek het eigenlijk alsof er nooit iets was gebeurd en of we elkaar de dag ervoor nog hadden gesproken. Dat alles gelijk zó goed en vertrouwd voelt, dat is heel bijzonder!

Samenwonen ging snel en het duurde ook niet heel lang voordat Noud geboren werd. En aangezien dat natuurlijk al een redelijke verbintenis is, wilden wij ook nog heel graag trouwen!

In 2017 vroeg Ron mij op de mooiste plek ter wereld (het strand van Aruba) ten huwelijk.

Toen Ron me ten huwelijk vroeg was ik net zwanger van Noud dus de zwangerschap goed doorkomen en bevallen had natuurlijk prioriteit. Ondertussen kregen we steeds vaker de vraag wanneer de bruiloft zou zijn en begonnen we langzaamaan met nadenken..

Dat het geen hele fanfare van veel te dure jurken, uitgebreide fotoshoots en luxe diners moest worden, daar waren we het al gauw unaniem over eens. Maar hoe dan wel? Een leuk feestje, dat was eigenlijk het enige wat wij wilden. We hadden geen zin in allemaal mensen met meningen dus we hebben het op onze manier gedaan en alles zelf geregeld. We zochten een mooi pak en een leuk jurkje uit en kochten trouwringen.

Een optie is dan natuurlijk stiekem en gratis op maandagochtend in het gemeentehuis. Zonder moeilijk te hoeven doen wie er allemaal mogen komen, er mogen namelijk maar 6 mensen (inclusief wijzelf) bijzijn. Dat stiekem en gratis ging ons iets te ver, dat voelde niet goed. Maar zo klein in het gemeentehuis, dat klonk ons als muziek in de oren!

Je zult er vast niet raar van opkijken dat deze aanpak voor sommige mensen als een verrassing kwam en dit nieuws even verwerkt moest worden. Gelukkig reageerde bijna iedereen positief en werden we door niemand vermoord.

Het trouwen zelf was (natuurlijk) heel officieel, met staan, elkaar de hand en het ja-woord geven. Heel bijzonder om mee te maken! Verder ging het allemaal lekker snel, met twintig minuten stonden we weer buiten haha. We zijn toen met onze ouders in de stad wezen borrelen en ’s avonds hebben we met onze beste vrienden even geproost met een wijntje en een biertje!

De volgende dag zijn we met z’n drieën naar Alkmaar gereden en hebben daar de lekkerste sushi ooit gegeten, champagne gedronken en gewinkeld. Verspreid over twee dagen hoor. In het weekend hebben we met de familie nog even gezellig wat gegeten en gedronken om het trouwen te vieren.

Wij zijn heel blij dat we het op deze manier hebben aangepakt en ik zou het absoluut niet anders willen doen! Heel relaxed zonder enige vorm van stress ;)

Bedankt voor het lezen! X

Volg:

Comments

 1. Suzan
  1 mei 2019 / 18:29

  Gefeliciteerd! Enschede, daar kom ik vandaan!

 2. 23 maart 2019 / 19:02

  Ten eerste gefeliciteerd! En wat leuk om te lezen dat jullie er ook niet zo’n opgedofte dag van wilde maken. Wij zijn namelijk ook aan het overleggen hoe wij het willen gaan doen. Ook kost een huis, inrichting allemaal al heel veel geld dus wij zijn nog druk aan het nadenken over hoe wij alles willen. Misschien gewoon een tent op een veld laten zetten en dan gezellig een muziekje en dan buiten barbecuen en gezellig met elkaar zijn. We willen wel trouwen in de kerk.Gelukkig was de sushi ook bij jullie heerlijk haha!

 3. Natascha - BeautyOpinie
  22 maart 2019 / 12:36

  Van harte gefeliciteerd! Geniet van je wittebroodsweken :)

 4. 21 maart 2019 / 18:02

  Wat een bijzonder verhaal en een hele relaxe manier van trouwen. Een feest geven kan altijd nog mocht daar behoefte aan zijn.

 5. 21 maart 2019 / 17:46

  Wauw op zo een plek ten huwelijk gevraagd worden! ik zou ook geen nee zeggen :)

  Leuke sfeerfoto’s <3

 6. 21 maart 2019 / 07:13

  Gefeliciteerd en dat klinkt inderdaad lekker relaxed. Fijn zo zonder stress!

 7. chucky1012
  21 maart 2019 / 06:35

  Prachtige foto’s en gefeliciteerd…..
  Trouwen hoeft zo duur niet te zijn…..

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge