Gaan we de woonkamer alweer veranderen?!

Weten jullie nog hoe blij wij waren met onze koperkleurige muur? Dat we heel zorgvuldig de verf hadden uitgezocht en voor ons doen zelfs nog lang getwijfeld hebben? Dat we te ongeduldig waren om een goede verf aanbieding af te wachten, maar dat het direct moest gebeuren? Nouja, die muur, die krijgt binnenkort een make-over.

Het gaat dus om deze muur. De kleur vinden wij beiden nog super mooi en daar hebben we ook geen seconde spijt van gehad. Wat we minder mooi vinden is hoe de muur er uit ziet. Die is namelijk best wel beschadigd doordat er eerst een televisiemeubel aan vast heeft gestaan. Toen we die van de muur haalden, trokken we stukjes muur mee. Ongeduldig als ik ben heb ik de muur niet eerst gladgemaakt/gestuct/behangen met vliesbehang, maar wilde ik de verf er direct op hebben. Met als resultaat dat de muur heel mooi is geverfd, de kleur echt geweldig is, maar dat het er van dichtbij vrij beschadigd uitziet. En dat vinden we jammer! Jammer van de mooie nieuwe muren van onze nieuwbouwwoning en jammer van de mooie kleur verf.

Nu is het dus: gaan we wachten op een goede verf aanbieding (mooie en goede muurverf is door jongens!) of pakken we het anders aan? Ik heb regelmatig muren geverfd en ik merk dat ik op dat gebied toch wel vrij merkvast ben. Goedkopere verf kan een uitkomst lijken, maar in de praktijk blijkt dat je – omdat je meerdere lagen nodig hebt – evenveel geld kwijt bent..soms nog meer! Zelf vind ik de verf van Flexa erg fijn. Bovendien hebben ze ontelbaar veel kleuren! Heb je een groot oppervlak om te schilderen? Of veel verschillende muren? Dan is het verstandig om ook de Flexa aanbiedingen goed in de gaten te houden. Dat kan je namelijk aardig wat voordeel opleveren!

Maar goed, even terug naar onze muur. Of de muur moet heel goed voorbehandeld worden door ‘em eerst glad en egaal te maken.. of we kiezen voor een makkelijkere oplossing: behang. Daar zijn we nog niet helemaal over uit!

Ik ben heel benieuwd wat jullie zouden doen! Wat vinden jullie een mooie kleur voor op de muur? Laat het me gerust weten in de comments!

*

Volg:

Comments

 1. 23 maart 2019 / 10:37

  Ik heb vorige week de woonkamer en keuken van ons nieuwe huis laten schilderen. Ik heb het maar laten doen, uit angst dat ik het zelf zou verkloten en uit gemak natuurlijk..

 2. 22 maart 2019 / 11:03

  Heel erg zonde dat je eerst hebt geverfd. Hoewel ik de kleur ook mooi vind, was eerst glad maken misschien handig geweest. Daar denk je de volgende keer waarschijnlijk wel aan, haha.

 3. 21 maart 2019 / 10:15

  Wij gaan voor strak met hout in ons interieur! Al mag ik na jaren van bouwen en verbouwen even niet meer denken aan veranderingen in huis!

 4. 20 maart 2019 / 22:24

  Ik vind het wel een gave kleur! Maar als er teveel beschadigingen op zitten, dan snap ik wel dat je je daaraan stoort en dat je dit wilt herstellen. Kun je daarna niet gewoon dezelfde kleur nemen?

 5. 20 maart 2019 / 20:37

  Tja als de muur beschadigd is dan heb je een goede reden om deze meteen een ander kleurtje te geven ;)

 6. 20 maart 2019 / 13:45

  Ja, als het echt flink beschadigd is, dan zou ik de muur ook een make-over geven. Of een vliesbehang en verven.

 7. 20 maart 2019 / 13:06

  Ik heb kalkverf op de muren, ook heel gaaf, daarvoor moet je wel eerst de muur stucen/behandelen.

 8. Miranke
  20 maart 2019 / 12:57

  Zelf gladmaken met Alabastine is hel. Ervaring mee, niet grappig. Als de beschadigingen niet te diep zijn, zou ik er vliesbehang op doen!

 9. 20 maart 2019 / 11:38

  Poe lastig hoor. Als de muur zo beschadigd is, dan zou ik voor behang gaan. Er is tegenwoordig zoveel mooi behang en moeilijk is het ook niet meer. Ik zou als je voor behang kiest dan eens kiezen voor een patroon. Misschien een soort jungle patroon in het groen?

 10. chucky1012
  20 maart 2019 / 07:34

  Zo mooi maar ik zou denk ik gaan voor een felle kleur of een pastel teint….

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge