Oogmake-up inspiratie + gouden tips voor bril,- en lensdragers

Afgelopen week heeft Vision Direct, een online contactlenzenwinkel, een online oogmake-up inspiratiebron voor vooral bril- en lensdragers gelanceerd. We houden onze ogen vaak heel neutraal en gewoontjes, terwijl ogen echt kunnen stralen met de juiste make-up. Draag je geen bril? Ook dan is de pagina een nuttig hulpmiddel. Het doel is vooral om te inspireren, lensdragers voor te lichten in best te hanteren hygiënische voorschriften en tonen hoe je ogen best op te maken wanneer je een bril draagt. De pagina toont vier video tutorials met fijne looks, tips voor bril- en lensdragers maar ook inspiratie om je eigen oogkleur met make-up te laten matchen.

Vision Direct heeft samengewerkt met Lotte van Lottelovesbeauty.nl. Zij heeft vier tutorials gemaakt ter inspiratie en om je te helpen oogmake-up aan te brengen als een pro. De filmpjes zijn erg toegankelijk en Lotte geeft goede tips, met name de tip over het inkleuren van haar wenkbrauwen vond ik erg goed! Ik merk dat dit vaak vergeten wordt. Ik heb contactlenzen en draag met name in het weekend vaak mijn bril. Make-up tips zijn bij dus ook meer dan welkom!

Tips voor brildragers

  • Montuur in onopvallende kleuren: Gebruik veel kleur in je oogmake-up. Bij een montuur met stipjes of ander printje, houd je je oogmake-up best naturel met kleuren zoals taupe en beige.
  • Je bril verkleint je ogen: Omlijn je ogen met een eyeliner aan de bovenste wimperrand en een kohlpotlood aan de onderste wimperrand. Let op: geen donkere kleur op de waterlijn, dan lijken je ogen juist kleiner!
  • Vorm van je wenkbrauwen: Als je wenkbrauwen achter je montuur wegvallen, maak je ze best iets donkerder en de vorm wat harder. Zo vallen ze meer op.
  • Lange wimpers: Het is erg vervelend als je lange wimpers hebt die steeds tegen je brilglazen komen. Krul ze daarom goed voordat je mascara opdoet.

Tips voor lensdragers

  • Breng je lenzen in vooraleer je make-up aanbrengt: Dit verkleint de kans dat je je lens besmeurt met make-up restjes die nog aan je vingers hangen. Zorg ervoor dat je handen schoon zijn.
  • Make-up verwijderen bij het slapengaan: Was eerst je handen, doe dan de lenzen uit en maak daarna je ogen schoon met een zachte remover. Kies best voor een remover die niet op oliebasis is.
  • 3 maanden regel: Is je mascara ouder dan 3 maanden? Dan is het tijd om een nieuwe te kopen om te voorkomen dat afgebrokkelde klontjes in je ogen terechtkomen.
  • Make-up liefhebber:Als je enorm graag experimenteert met oogmake-up, kan je overwegen om over te schakelen naar daglenzen. Doordat je ze ’s avonds weg gooit, zijn ze hygiënischer in gebruik.

Ik heb nu ongeveer 15 jaar lenzen en heb gelukkig zelden last van mijn ogen. Ik zorg dan ook dat ik mijn lenzen op tijd vervang en iedere avond braaf schoonmaak. Ik reinig mijn make-up kwasten goed en gooi oogmake-up na een paar maanden weg. Dit raad ik je ook absoluut aan om te doen! Je ogen zijn zo gevoelig en je hebt maar één paar, dus wees daar zuinig op!

Wil je meer tips en tutorials zien? Neem dan gauw een kijkje op de website van Vision Direct!

Draag jij lenzen of een bril? Heb jij nog (gouden) tips? Laat het gerust weten in de comments!

*

Volg:

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge