Ook in de herfst; binnen genieten van buiten

De wekker ging vanmorgen al vroeg, het was nog donker buiten. Toen je de gordijnen open deed, zag je het gelijk: het wordt echt herfst. De laatste zonnestralen laten ze zich zien en de eerste bladeren vallen alweer van de boom. Om ook nog tijdens deze periode te genieten van buiten zijn er verschillende mogelijkheden. Ook vanuit jouw warme woonkamer kan je genieten van het mooie uiterlijk van jouw herfsttuin. 
1. Een lichte vloerbedekking of tapijt
Het is mooi om de vloer van je woonkamer zo aan te passen, zodat deze bij jouw tuin past. De wintermaanden zijn vaak donker, daarom is het verstandig om de kleuren ligt te houden. Als je kiest voor een warm kleed in een lichte kleur, dan heb je op een eenvoudige manier een perfect kleed voor de winter. Een warm en zacht kleed voelt behaaglijk aan jouw koude voeten.


2. De doorgetrokken muur in de tuin
Als je een binnenmuur hebt die naar buiten toe doorloopt, dan is het mooi om deze in elkaar over te laten lopen. Zo betrek je binnen en buiten dus weer bij elkaar. Als de muur buiten wit is door de sneeuw of vorst, dan is het mooi om binnen bijvoorbeeld een schilderij van schaatsers in mooie witte landschappen op te hangen. Een andere mogelijkheid is om foto’s van jullie eigen wintersportvakantie op te hangen. Op deze manier haal je de sneeuw en vorst van buiten naar binnen en wordt het wederom een geheel.

3. Tuinverlichting
In de wintermaanden heeft verlichting in de tuin een andere rol. In de zomer is het vaak alleen wat sfeerverlichting, maar in de winter gaat de verlichting ook aan voor de veiligheid. Het is veel eerder donker, dus de lampen branden veel langer. Als je lampen kiest in dezelfde look als de verlichting die je binnen hebt, dan krijg je ook met de verlichting een geheel. Dit is erg mooi. Wat ook erg mooi is, is een lamp met kristallen voor binnen. Als de buitenwereld bedekt is met een laagje ijs, dan zie je ook overal kristallen, als deze dan binnen in de verlichting terugkomen, dan geeft dat een mooi effect.

4. Extra planten
De meeste buitenplanten verliezen in de winter hun blaadjes. Vaak ziet het er dan wat minder gezellig uit in de tuin. Als je een mooie schuifpui of openslaande deuren hebt, kan je voor deze schuifpui of openslaande deuren potplanten neerzetten. Deze deuren gebruik je in de winter waarschijnlijk toch niet, dus ze staan dan niet in de weg. Omdat er veel ramen in deze deuren zitten, krijgen de planten voldoende licht en warmte, waardoor ze erg goed groeien. Na de koude wintermaanden kan je deze planten weer buiten zetten, maar zo lang dat niet mogelijk is, kan je dus binnen genieten van de mooie planten. Ook kan je bloembollen in potten zetten, ze zullen heel goed groeien. Het is mooi om te volgen hoe ze opkomen en zich ontwikkelen tot een mooie plant of bloem.

Tevens is het mogelijk om alvast wat groentes en dergelijke te zaaien. Als je de kweekbakken voor de schuifpui of openslaande deuren zet, zal je zien dat ze goed groeien. Ze staan hier lekker warm en krijgen voldoende licht. Je kunt dan dus al vroeg in het voorjaar genieten van vers gekweekte groenten.

5. Tuinverwarming
In de winter is het natuurlijk te koud om zo buiten te gaan zitten. Er zijn veel soorten en modellen kachels te koop. Voor elk budget is wel iets te koop. Een kachel buiten is niet alleen goed voor de warmte, maar het is ook perfect om een gezellige sfeer te creëren. Als je een openhaard of houtkorf hebt, kan je hier heel goed hout in leggen en deze aansteken. De vlammen geven een fijne warmte af en het is ook erg mooi om te zien. Als je een vuurkorf voor de openslaande deuren of schuifpui zet, dan kan je binnen ook genieten van deze sfeervolle verbranding. Als je even naar buiten loopt, zal je de geur van het verbrande hout ruiken en het knisperende geluid horen. Pak een glas glühwein en geniet van dit prachtige schouwspel.

6. Een veranda met zelfgemaakte loungebank van pallets
Heb je een veranda? Dan is dat de perfecte plaats om een zelfgemaakte loungebank van bijvoorbeeld pallets neer te zetten. Heerlijk comfortabel door alle zachte palletkussens. Je kunt hier heerlijk op wegkruipen. Ga lekker onder een dekentje op de bank zitten met een beker met warme chocolademelk en slagroom. Als je er dan ook nog een goed boek bij pakt of fijn gezelschap hebt, zal je zien dat je hier heel wat uren comfortabel door kunt brengen! Veel plezier! Geniet van je wintertuin!

Zit jij graag in de tuin? Laat het gerust weten in de comments!

Volg:

Comments

 1. 27 september 2017 / 09:12

  Leuke tips!
  Ik hou ervan om de tuin gezellig te maken.
  Dus dat heb ik gedaan….

  Xoxo

 2. 27 september 2017 / 08:15

  Mwah, ik kan niet zeggen dat ik de afgelopen ‘zomer’ nu heel veel tijd in de tuin doorgebracht heb. Onze tuin is heel groot, maar we hebben eigenlijk allebei niet echt groene vingers. Vorig jaar hebben we veel planten en boompjes gekocht, maar om eerlijk te zijn staat het er allemaal maar een beetje verloren bij. Dan investeer ik liever in dingen voor binnenshuis want dat gaat tenminste niet dood;-) Ik vind die loungebank en de tuinverlichting die jij laat zien wel wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge