Travel bucketlist: Kaapverdische eilanden

Toen Ron en ik begin dit jaar aan het nadenken waren over onze vakanties voor dit jaar kwam er een heleboel voorbij; Aruba (ofcourse!), Spanje, Frankrijk, de Kaapverdische eilanden, Griekenland, Italië…Er is zoveel moois te ontdekken en te zien en daarvoor hoef je helemaal niet zo ver weg! Wij besloten om in de zomervakantie thuis te blijven en in plaats daarvan in de mei,- en de herfstvakantie onze koffers te pakken. Ik vind dat ideaal, zo ga je dus eigenlijk om het half jaar op vakantie en hoef je er dus helemaal niet zo heel lang op te wachten! Voor ons is de keus uiteindelijk gevallen op Ibiza (dat was leuk!!) en Aruba (bijna, nog een paar weken!). Toch blijven de andere bestemmingen ook door ons hoofd spoken..

Waaronder dus Kaapverdië. De Kaapverdische Eilanden worden gevormd door tien eilanden (waarvan er één onbewoond is) en een aantal rotsen in zee, op circa 500 km van de kust van Senegal en ten zuiden van de Canarische Eilanden.

Veel mensen boeken in het voor- of najaar een strandvakantie naar één van de Kaapverdische eilanden. Dankzij het gunstige klimaat is het in Kaapverdië zelfs in de winter goed toeven, met veel zonuren. Het is slechts 6 uur vliegen vanuit Nederland en wat mij heel erg aanspreekt: het is er nooit kouder dan 20 graden! Het toerisme heeft zich de afgelopen jaren met name op de eilanden Sal en Boa Vista snel ontwikkeld, hier vindt je grote hotelketens en mooie stranden die zich ook perfect lenen om te snorkelen.

Portugees is de officiële taal op het eiland, daarnaast wordt er vaak Crioulo gesproken, dit is een mengtaal van Portugese en Afrikaanse talen.

Op Boa Vista (dat is Portugees voor mooi uitzicht) vind je de mooiste stranden, maar ook een prachtig scheepswrak. Ik vind dat zo bijzonder om te zien! Boa Vista is het twee na grootste eiland van Kaapverdië. Het eiland Sal is de belangrijkste toeristische bestemming van Kaapverdië. Zo gaat de helft van de reizigers die Kaapverdië bezoekt, naar dit eiland om zijn vakantie te vieren. Sal is zonder twijfel het meest ontwikkelde eiland van Kaapverdië.

Dat ziet er toch prachtig uit? Ik ben gek op zulke mooie witte stranden. Wel handig om te weten: voor een vakantie naar Kaapverdië is een visum voor iedere passagier verplicht (ook voor baby’s).

Wist je dat je via Neckermann heel gemakkelijk online je vakantie naar Kaapverdië kunt boeken?  Er staat 24/7 iemand voor je klaar om je te helpen. Je vindt er de scherpste aanbiedingen en alle beschikbare hotels worden uitgebreid toegelicht. Zo weet je zeker dat je altijd een goede deal sluit!

Ben jij wel eens op de Kaapverdische eilanden geweest? Welk land staat nog op jouw bucketlist? Laat het gerust weten in de comments! 

Bron afbeeldingen *

Volg:

Comments

 1. 29 september 2017 / 10:14

  Oh my, hier zie ik mezelf ook nog wel liggen. Wij gaan eigenlijk ook nooit écht in de zomer op vakantie. Dat is het voordeel wanneer je geen rekening hoeft te houden met schoolvakanties, zoals natuurlijk veel mensen met kindjes wel moeten doen. We hebben toevallig deze week een reisje naar Parijs geboekt, tijdens Kerst;-)

  • Laura - I scream beauty!
   29 september 2017 / 13:44

   Ja, dat scheelt echt heel veel! Wij hebben geen kindjes om rekening mee te houden…wel met mijn baan als kleuterjuf ;) Haha.

 2. 24 september 2017 / 10:59

  Prachtig wat een goed idee om te bedenken dat men wat later in het jaar op holiday kan gaan….

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge