Review: Dr. Hauschka Limited Edition Bronzing Powder

Dr.Hauschka is en beautymerk waar wij allebei nog niet bekend mee waren. In 1967 kwamen de eerste producten op de markt en sindsdien is het merk uitgebreid met vele make-up en verzorgingsproducten. Wij maakten kennis met één van de beautyproducten van Dr. Hauschka; de bronzing powder.

~DSC_0156g

Bronzing Powder geeft de teint een transparant bruine kleur die door de terracotta tint doet denken aan de mediterrane warmte. Zijde, wondklaver, toverhazelaar en salie helpen je huid bij kleine onzuiverheden.

~DSC_0151g

Dr. Hauschka streeft naar duurzaamheid en is daarnaast dierproefvrij. Dr. Hauschka werkt met heilzame planten, de plantenextracten worden in veel producten gebruikt van gezichtsverzorging tot aan cosmetica. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van etherische oliën en wassen, kiezelaarde, thermaal water, amandelmeel, zijde en mineralen. Alle producten zijn vrij van chemisch-synthetische conserveringsmiddelen, geur- en kleurstoffen.

Al een tijdje was ik op zoek naar een fijne bronzing powder, de meesten die ik tegenkwam hadden een glitter en hoewel ik gek ben op glitters, vind ik dit voor een bronzing powder niet altijd nodig. Deze bronzing powder met zijde matteert je teint op fluweelzachte wijze. Ze beschermen en maken je huid zijdezacht zonder je huid uit te drogen. Dat klinkt veelbelovend.

~DSC_0144g

De bronzer komt in een mooi en zacht beschermhoesje. Leuk! Dat is een keer wat anders dan een kartonnen doosje. In het hoesje zitten de bronzer en een kwastje.

~DSC_0146g

Speciaal ontwikkeld voor de zomer heeft Dr. Hauschka de bronzing powder tijdelijk verpakt in een limited edition verpakking. Deze is speciaal beschildert met een aquarel gemaakt door de Berlijnse kunstenares Tina Berning. Dit geeft de bronzer een exclusieve look.

~DSC_0147g

~DSC_0153g

 

~DSC_0149g

~DSC_0148g

Wat ons gelijk opvalt zodra we de verpakking openen is de geur. Hij doet ons denken aan make-up van vroeger. Ik vind het lastig uitleggen, maar ik moest erg aan de geur wennen. Van de geur ruik je trouwens niets meer nadat je ‘em op je huid hebt aangebracht. De bronzer is niet erg gepigmenteerd, maar dat vind ik niet erg. Persoonlijk vind ik een bronzer is juist fijn in gebruik als hij makkelijk op te bouwen is.

De bronzer is erg zacht, dit merk je gelijk zodra je er met je kwast overheen gaat. Ga daarom voorzichtig te werk, voor je het weet ligt er overal poeder. Yes, that happened, ik was iets té enthousiast.

~PicMonkey Collage1Het resultaat is heel subtiel. Ik heb de bronzer gebruikt voor een gezonde en frisse uitstraling. Ik gebruik bronzers niet voor mijn hele gezicht. Ik vind dat een bronzer het mooiste resultaat geeft als je ‘em aanbrengt op de plekken waar je normaal gesproken ook bruin zou worden door de zon. Doordat deze bronzer mat is, is hij ook goed te gebruiken om mee te shapen. Dit doe ik zelf niet zo heel vaak, maar deze nieuwe bronzer is voor mij een uitgelezen kans om dat eens wat vaker te proberen.

~DSC_0155g

Ik ben erg tevreden over deze bronzing powder. Hoewel ik zelf nooit erg let op dierproefvrije make-up is dit wel een pluspunt. Daarnaast ben ik erg blij met de kleur. 

Dr. Hauschka producten zijn onder andere via hun webshop te bestellen, maar ook te koop bij  De Bijenkorf, Ekoplaza, Vitaminstore, geselecteerde DA’s en natuurwinkels/drogisterijen. Deze bronzing powder kost €21,50.

-Ben jij bekend met de producten van Dr. Hauschka?-

Deze review bevat één of meerdere producten die ter beschikking zijn gesteld door een bedrijf.

Volg:

Comments

 1. 12 augustus 2014 / 13:41

  wat een prachtige verpakking maar de bronzer zelf is ook erg mooi!

 2. 8 augustus 2014 / 14:03

  De verpakking alleen al is al prachtig. Het resultaat is ook mooi natuurlijk.

 3. 8 augustus 2014 / 12:13

  Oeh die verpakking <3 en hij is ook prachtig.

 4. 8 augustus 2014 / 11:18

  Klinkt als een erg fijn product. Leuke verpakking ook!

 5. 8 augustus 2014 / 10:43

  Oee so pretty! Wat een beauty zeg, ongelooflijk mooi!

 6. 8 augustus 2014 / 10:20

  Ik heb ‘m ook en vind ‘m echt superfijn!

 7. 8 augustus 2014 / 10:05

  Het lijkt me echt een fijn product. Het resultaat is heel natuurlijk!!!

 8. 8 augustus 2014 / 07:59

  Ik vind hem heel natuurlijk! Ook mooi voor de winter als je wat witter bent denk ik?

 9. 8 augustus 2014 / 07:14

  Ik heb nog nooit dit merk gebruikt en ken het helemaal niet!
  Het is een prachtig doosje en een hele subtiele kleur!

  Happy Friday Xoxo

 10. 8 augustus 2014 / 06:22

  Ik ben er zelf nog niet bekend mee maar de laatste tijd zie ik er wel veel reviews van en het ziet er goed uit x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge