Fit for summer: buik, been, bil- en armspieroefeningen voor thuis

Eén van onze best gelezen artikelen (ever!) is het artikel waarin buik, been, bil en armspieroefeningen staan om thuis te doen. Met de zomer in aantocht (Hallo, nog 50 dagen!) is het de hoogste tijd om nog even de laatste kilo’s er af te werken en net iets strakker in je vel te zitten. Ik bedoel: met die barbecues, zomerfeestjes en leuke festivals wil je natuurlijk niet achterblijven met een glas water en een zakje wortels. Dus hierbij: een update!

~e218e314b4e25918863763c282bad2fa

Op Youtube barst het van de filmpjes die je helpen om thuis wat oefeningen te doen. Het enige dat je nodig hebt is een sportmatje (of een handdoek) en een laptop/iPad/telefoon.

Buikspieren – 8 minute abs

Zoals de titel het al zegt: dit duurt maar 8 minuten. In deze 8 minuten train je je onderbuikspieren, je doet schuine buikspier oefeningen en ook de bekende ‘crunches’ komen aan bod.

Armspieren – Tank top arm workout

Yes, je armen! Dit wordt vaak vergeten, terwijl het wel heel belangrijk is! Helemaal als je in de zomer hemdjes draagt wil je toch dat je armen er strak uit zien. Deze oefeningen kun je doen met gewichtjes (te koop bij de Action!) of met flesjes water.

Bil en beenspieren – 10 minute butt en thigh workouts

Dit setje met oefeningen duurt ongeveer 10 minuten. En ze zijn zó effectief! Ik doe bovenstaande filmpjes vaak terwijl ik naar GTST kijk, in een half uurtje heb ik én mijn lichaam getraind én ben ik weer helemaal op de hoogte van alle drama’s in Meerdijk.

Zoals je ziet: dit hoeft helemaal niet veel tijd te kosten. Denk er wel aan dat als je niet vaak traint, je spierpijn zult hebben. Ga dan niet eigenwijs door, maar gun je spieren ook even rust. In rust groeien je spieren namelijk!

Ik vind deze Youtube filmpjes een ideale aanvulling op het schema dat ik in de sportschool volg. Voor mij is het niet voldoende, omdat ik ook graag met gewichten train, maar als je vanaf nu 3 á 4 keer in de week deze oefeningen doet, zul je zien dat je over 50 dagen al wat strakker in je vel zit!

Ben jij al fit for summer?

Volg:

Comments

  1. 4 mei 2014 / 10:23

    Ooh ideaal deze oefeningen op een rij <3 Superfijn dankjewel!

  2. 2 mei 2014 / 18:13

    Leuk artikel! Ik train momenteel met de filmpjes van Blogilates.

  3. 2 mei 2014 / 16:02

    ik ben momenteel echt met mijn lichaam bezig, ik eet gezond en sport ook redelijk veel voel me er super goed door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge