Review: Gliss Kur Total Repair

Voor ieder haartype is er wel een speciale shampoo ontwikkeld; zo heb je shampoo voor geverfd haar, voor krullend haar, voor vet haar, voor futloos haar, voor droog haar en noem maar op! Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of er is wel een shampoo voor. Ik ontving laatst de Total Repair lijn van Gliss Kur en daar ga ik jullie vandaag iets meer over vertellen. Deze shampoo is speciaal bedoeld voor droog en beschadigd haar. Lees je mee?

De bewezen Repair-formule herstelt het haar tot in de kern, zonder het te verzwaren.
TOTAL REPAIR is de complete verzorging voor droog en beschadigd haar. Total Repair biedt een breed assortiment van producten die het haar wassen tot producten die het haar een mooie finish geven. Total Repair geeft het haar soepelheid en een gezonde glans, het vermindert haarbreuk en verbetert de doorkambaarheid.

Voor soepelheid & glans
TOTAL REPAIR voor intensief herstel van het haar, ook geschikt voor de haarpunten. Zowel voor dagelijkse reinigings- en verzorgingsproducten als voor milde en intensieve kuren. De formule met haar-identieke elementen herstelt doelgericht en vult beschadigingen op. Voor soepelvallend en glanzend haar. 
Bron

Aldus Gliss Kur zelf. Dat klinkt in ieder geval veelbelovend! Ik gebruik eens per week de zilvershampoo van IVY (review lees je hier) en verder ben ik niet zo heel kieskeurig. de belangrijkste eis die ik heb is dat het lekker ruikt. Ik probeerde van deze Gliss Kur lijn de shampoo, conditioner en het treatment uit.

De geur is heerlijk! Wel erg aanwezig, zodra je de shampoo open doet ruik je direct de zoete geur. Na twee keer wassen begint mijn haar ook te schuimen, dat vind ik altijd wel fijn. Het lijkt dan al direct nog schoner. Nadat ik de shampoo heb uitgespoeld pak ik de conditioner erbij. Deze breng ik vooral in de punten van mijn haar aan, daar is mijn haar (door de verf) het meest beschadigd. De conditioner laat ik een paar minuten intrekken en spoel ik vervolgens uit. Daarbij merk ik al direct dat mijn haar nog erg vettig aanvoelt. Alsof ik de conditioner er niet helemaal uit kan spoelen.

Zoals op de verpakking aangegeven staat moet je na het wassen het treatment aanbrengen op handdoekdroog haar. Dus dat doe ik braaf! Alleen had ik dat beter niet kunnen doen, want hoewel ik maar een heel klein beetje heb gebruikt, mijn haar is heel erg vet geworden. Het lijkt wel alsof ik een heleboel olie in mijn haar heb gesmeerd. Ai! Niet zo fijn dit, want ik stond op het punt om weg te gaan. Ik heb er maar een hele lading droogshampoo ingespoten, maar erg blij was ik niet.

Ik heb het daarna nog een paar keer gebruikt, zonder treatment, zonder conditioner, alleen de shampoo, maar niets hielp. Mijn haar bleef er zo vettig uitzien na gebruik. Jammer! De shampoo en conditioner gebruik ik nu ook niet meer, die producten werken niet voor mij. Het treatment gebruik ik af en toe voordat ik naar bed ga. Na het wassen breng ik wat treatment aan en laat dit vervolgens een hele nacht intrekken. De volgende ochtend spoel ik het uit en dan voelt mijn haar heel zacht aan.

Ik vind het jammer dat deze lijn voor mijn haar niet heel veel goeds doet, maar helaas! Andere producten van Gliss Kur heb ik nog niet gebruikt, dus wellicht is er een andere lijn die wel geschikt is voor mijn haar!

Heb jij deze Gliss Kur lijn al geprobeerd? Ik ben erg benieuwd of jouw haar er ook zo vettig van wordt. Laat het gerust weten in de comments!

*

 

Volg:

Comments

 1. 18 januari 2018 / 14:11

  Ik gebruik van Gulh wel graag de hairspray tegen klitten in het haar van mijn dochters. Deze lijn ken ik nog niet, maar gelukkig heb ik weinig last van droog haar

 2. 18 januari 2018 / 00:59

  Jammer dat deze producten niet het gewenste resultaat gaven. Ikzelf ben geen fan van de Gliss Kur collecties.

 3. 17 januari 2018 / 09:42

  geen ervaring met deze. wat jammer dat ze tegengevallen

 4. 17 januari 2018 / 08:05

  Nee, maar ik was er wel erg benieuwd naar! Nu geloof ik dat ik het maar oversla. Mijn haar werd ook altijd heel vet van wassen, tot ik het tegenwoordig 2x met shampoo was. Geen idee waar het aan ligt, maar sindsdien is het ook weer over. Misschien kun je dat nog proberen met deze, maar ik kan me ook voorstellen dat je het liever niet meer waagt.

 5. 17 januari 2018 / 07:56

  Oh wat jammer zeg, misschien door de siliconen die toegevoegd zijn? Ik gebruik nu inmiddels al weer een behoorlijk tijd siliconen vrije haarverzorging en ik merk toch wel dat mijn haar minder (snel) vet is.

  • Laura
   17 januari 2018 / 20:10

   Geen idee, heb het nog nooit met een andere shampoo gehad!

 6. 16 januari 2018 / 20:47

  Ik gebruik deze eigenlijk nooit, dus ik zou het ook niet kunnen zeggen.

 7. 16 januari 2018 / 20:26

  Nog niet getest, maar misschien geen slecht idee…. Ik gebruik bijna dagelijks een stijltang!

 8. 16 januari 2018 / 19:52

  Wat gek? Ik gebruikte deze shampoo vroeger (lang geleden) en ik kan mij dit effect niet herinneren. Goed dat je het zegt. Ik ben enorm fan van een hele fijne shampoo die niet schuimt (expres). Ik moest er even aan wennen, maar mijn haar wordt echt ‘knisperig’ schoon ervan.
  Rory onlangs geplaatst…Ineens overvalt het mij. Mijn Indische Oma is er niet meerMy Profile

 9. 16 januari 2018 / 18:59

  Ik ben echt fan van de producten van Schwartzkopf. Misschien wordt dit wel mijn nieuwe shampoo.

 10. 16 januari 2018 / 17:35

  Ik ben momenteel een andere lijn van het merk aan het testen en die bevalt mij goed. Erg dat je haar zo vettig wordt van de producten. Deze ga ik dus zeker niet testen

 11. 16 januari 2018 / 16:04

  Heb het een tijdlang gebruikt, eerst tevreden en later inderdaad niet meer omdat mijn haar ook erg vettig van werd. Leek wel of de formule van de shampoo was veranderd of ineens mijn haartype maar dat lijkt me beetje vreemd.

 12. 16 januari 2018 / 09:58

  Ik heb ook een heel tijd gliss Kur gebruikt. Het rook vooral erg lekker. Maar de prijs…. Dat is een van de redenen waarom ik toen besloot over te stappen op iets goedkopers. Inmiddels heb ik het, op af en toe een maskertje na, niet meer gekocht.

  • Laura
   16 januari 2018 / 14:14

   Ik ook niet, jammer he?

 13. 16 januari 2018 / 08:59

  Lekker! GK heeft altijd fijne producten, deze moet ik ff halen!

 14. 16 januari 2018 / 08:41

  Fijne review! Mij is deze lijn eerlijk gezegd tegengevallen. Mijn haar is vochtarm en pluizig, maar ondanks de veelbelovende beloftes op de verpakking hielp het bij mij weinig.

  • Laura
   16 januari 2018 / 14:15

   Jammer he? Ik ben wel benieuwd of een andere lijn me beter bevalt. Misschien dat ik dat nog ga proberen.

 15. 16 januari 2018 / 06:16

  Dit moet ik kopen!
  Vroeger gebruikte ik de olie van dit fijne merk.
  Mijn kapsel is kurkdroog dus heeft een flinke boost nodig….
  Ik zal dit zeker kopen….

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge