Hoe ik mijn zwangerschap verborgen hield

Volgens mij heeft iedereen die zwanger is (en het nog niet wil vertellen) er wel eens op gegoogeld: ‘Hoe verberg ik dat ik zwanger ben?’. 

Even een kleine sprong terug in de tijd, begin september deed ik een zwangerschapstest. Op een donderdagavond, het was al een beetje donker waardoor we niet helemaal zeker waren van het lichte streepje op de test. De volgende dag ben ik naar Kruidvat gefietst om een digitale test te kopen, die is tenminste gelijk duidelijk. En dat was hij zeker…erg duidelijk!

Dat we heel blij en gelukkig waren mag duidelijk zijn, maar al snel kwam het eerste ‘probleem’. Probleem tussen aanhalingstekens, want echt een probleem mag je het niet noemen. Ik zou namelijk die vrijdagavond met vriendinnen gaan high ginnen. Een soort high tea maar dan met verschillende soorten gin tonic. Super leuk! Maar ja, ik wilde natuurlijk geen alcohol meer drinken! Afzeggen was geen optie, we hadden eindelijk een datum en ik had er ook veel zin in. Aangezien wij praktisch in het centrum wonen was het excuus ‘ik ben met de auto’ niet aan de orde. Als ik geen drankje zou bestellen zouden mijn vriendinnen het gelijk doorhebben…en we wilden het natuurlijk nog even geheim houden! Ik ben naar de bar gelopen en heb de obers gevraagd of ze ook een gin tonic wilden maken zonder gin. En dit hebben ze zo onopvallend gedaan dat niemand het door heeft gehad haha.

Het volgende obstakel: een etentje met vriendinnen. ‘Maar jij houdt toch wel van carpaccio?’ …. ‘Ach jawel, maar daar heb ik even niet zo’n zin in’.

Een avondje wijntjes drinken bij ons thuis werd voor mij ranja in een (goed omgespoelde!) fles rosé en tijdens een verjaardag dronk ik Dubbelfriss in een wijnglas.

Het lastige bij mij was dat we overal dichtbij wonen dus eigenlijk nooit met de auto hoeven te gaan. Dat was dus nooit een excuus. En nu is het niet zo dat ik elk weekend heel veel wijn dronk, maar op een verjaardag/feestje/etentje dronk ik altijd wel een glaasje mee. Als ik dus ineens cola zou bestellen zouden mijn vriendinnen me aankijken alsof ik geestelijk wat mankeer, dus ik had de smoesjes wel nodig haha.

Vervelend vond ik het wel hoor, niet dat ik geen wijntje kon drinken of carpaccio kon eten, maar wel dat ik er zo geheimzinnig over moest doen. Toen we de 12 weken voorbij waren heb ik het ook direct ‘opgebiecht’ haha. Maar…deze smoesjes werken wel, want niemand heeft wat in de gaten gehad!

Heb jij snel verteld dat je zwanger bent of heb je ook veel smoesjes moeten gebruiken? Welk smoesje zou jij gebruiken? Laat het gerust weten in de comments!

Volg:

Comments

 1. 18 januari 2018 / 00:21

  Dat heb je slim aangepakt, haha! Hopelijk reageerden ze blij op de aankondiging en begrepen ze waarom je alcohol en rauw vlees zo veel mogelijk vermeed.

 2. 15 januari 2018 / 21:03

  Ik heb er zelf geen ervaring mee want we hebben geen kinderen maar vind het wel een geniaal idee om de ranja in een roséfles te gieten!

 3. 15 januari 2018 / 20:28

  Haha, ik heb het dus echt nooit door als een vriendin zwanger is en geen wijntje drinkt. Ik let er gewoon niet zo op.

 4. 15 januari 2018 / 20:15

  Slim gedaan om de barmensen te vragen het zo op te lossen!

 5. 15 januari 2018 / 20:09

  Moest hier wel om lachen, fantastisch dat de obers ook meewerkten.

 6. 15 januari 2018 / 19:59

  Haha, slim bedacht. Ik drink trouwens best vaak ‘gewone’ drankjes uit een wijnglas, dat vind ik gewoon fijn drinken, dus bij mij zouden ze helemaal nooit iets door hebben haha.

 7. 15 januari 2018 / 19:20

  Haha dat heb je wel creatief opgelost allemaal :-) Ik drink sowieso geen alcohol dus dat zou nog makkelijk zijn.

 8. 15 januari 2018 / 18:39

  Ik heb niet veel moeten ‘liegen’ eigenlijk. Met 8 weken was ik in het ziekenhuis beland met een voedselvergiftiging en lag ik op materniteit dus dan heb ik het wel tegen mijn ouders moeten zeggen toen ze op bezoek kwamen

 9. 15 januari 2018 / 16:59

  Oh slim!! ben je overal mee weg gekomen? Ik drink niet zo heel vaak dus mensen keken niet raar op als ik niet dronk! Scheelt wel!

  • Laura
   15 januari 2018 / 18:05

   Haha ja, niemand heeft wat doorgehad! Naaste familie en mijn beste vriendinnen wisten het natuurlijk wel hoor!

 10. 15 januari 2018 / 15:13

  Eigenlijk erg dat je je in allerlei bochten moet wringen of een excuus te hebben waarom je (even) geen alcohol drinkt. Maar je doet het wel.

 11. 15 januari 2018 / 15:02

  Goed gedaan zeg!!! Vooral met Gin avond: geweldig van die obers dat ze meespeelden!

  X Lazy Bird

 12. 15 januari 2018 / 14:36

  hahaha, hier moest ik echt om lachen! Goed bedacht! In onze kringen hebben we het geheim houden afgeschaft. We komen erachter dat als het mis ging je zo verdrietig bent, dat alsnog iedereen het te weten komt…
  O, nou vergeet ik helemaal je van harte te feliciteren!

  • Laura
   15 januari 2018 / 18:06

   Dankjewel!

   En klopt, dat is ook zo! Daarom hebben we het ook wel aan onze naaste familie en beste vrienden verteld hoor, zeg maar aan de mensen met wie je ook wilt delen als het misgaat.

 13. 15 januari 2018 / 10:33

  Hahaha goed gedaan ;-)! Ik heb er zelf niet zoveel ‘last’ van gehad. Ik ben niet zo’n wijndrinker dus dat was lekker makkelijk verborgen te houden! Ook ben ik niet zo iemand die ALTIJD carpaccio of gerookte zalm of weet ik veel eet. We hebben het verteld toen ik 10 weken was dus dat was ook prima vol te houden.

  liefs Rosie

 14. 15 januari 2018 / 10:13

  hahaha… geniaal bedacht. Ik drink niet, rook niet en let op mijn voeding, dus niemand zou ergens van opkijken, dat zou wel veranderen als ik net zo misselijk zou zijn als tijdens de zwangerschap van mijn dochter. Daar konden we het ook niet lang geheim houden.

 15. 15 januari 2018 / 09:21

  Wat goed bedacht! Dit zou voor mij echt nooit een issue zijn. Ik ben niet van het rauwe of rode vlees, ik ben niet zo’n drinker (niemand zou er vreemd van opkijken als ik bij wijze van spreken een jaar niet dronk, laat staan een paar maanden) en ik rook ook niet. Oh, en wij wonen wel van veel dingen ver vandaan en vriend houdt wél van een drankje, dus ik ben sowieso altijd al de Bob.

 16. 15 januari 2018 / 08:17

  Wat een goed bedachte ideen had jij met drinken.
  Daar zou ik echt nooit aan gedacht hebben….
  Inderdaad lastig als je overal dichtbij woont en niet de auto als smoesje kon gebruiken.

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge