Review: hannah® Shower Treatment

Wil degene die een warme douche na een koude herfst/winterdag niet fijn vindt nu zijn hand opsteken? Precies, dat dacht ik al. Ik vind een warme douche in de winter het fijnste wat er is. En ik ben warme, lange doucherituelen helemaal gaan waarderen nu ik er niet meer zo heel vaak tijd voor heb haha. Nouja, om te douchen natuurlijk wel, maar om echt uitgebreid (zeg maar een half uur) onder de douche te staan, nee, dat niet zo vaak meer. Een stuk beter voor het milieu trouwens ook haha. 

Ik vind bijna niets fijners dan heel uitgebreid te douchen, alle cremes, conditioners, maskers en scrubs die ik heb te gebruiken en daarna in een schoon bed te gaan liggen. Heerlijk toch? Omdat ik ’s ochtends vaak vroeg onder de douche sta (maar dan echt heel vroeg), vind ik dat ik dan op zijn minst heel fijne doucheproducten mag gebruiken. Ik kreeg deze shower treatment van hannah® opgestuurd en oeh la la, hij is fijn!

Wist je dat veelvuldig douchen met schuimende producten kan de huid echter flink uitdrogen en daardoor kwetsbaar maken. Veel producten voor onder de douche bevatten een hoog gehalte aan schuimende ingrediënten zoals sodium laureth (of lauryl) sulfate of ammonium laureth sulfate. Deze sterk uitdrogende chemicaliën worden volop toegevoegd aan onder meer reinigers, shampoos, douchegels en tandpasta’s, omdat veel mensen een schuimend product associëren met “schoon” worden. Maar deze ingrediënten doen de huid, het haar en de rest van het lichaam helaas in veel gevallen meer kwaad dan goed. De meeste sulfaten zorgen dus voor een schuimend effect en ze hebben tevens een emulgerend effect. Dit laatste betekent dat ze ervoor zorgen dat water- en olie-achtige bestanddelen goed kunnen worden gemengd. Met name Sodium Lauryl Sulfate (SLS) is een omstreden sulfaat, om dit ingrediënt bij veel mensen allergische (huid)reacties kan veroorzaken en op langere termijn zelfs tot chronische overgevoeligheid kan leiden. Om een perfect schone en frisse huid te krijgen zijn deze ingrediënten echter allesbehalve nodig. \

De Shower Treatment van hannah® is een zogeheten hydrofiele olieformule, oftewel deze is mengbaar met water.Het is een rijke, intensief verzorgende en kalmerende doucheolie met een heerlijke frisse geur, die de huid optimaal verzorgt. Dankzij haar unieke schuimvrije samenstelling respecteert deze de natuurlijke beschermlaag van de huid en droogt deze niet uit. Deze milde doucheolie bevat o.a. sojaboonolie, dat de eigenschap heeft om het vocht te reguleren en de huid aangenaam glad en zacht te maken. Deze natuurlijke olie is rijk aan verzadigde vetzuren en is daarmee geschikt voor elke huid, zelfs voor de zeer droge en gevoelige huidtypes. Ik moet zeggen dat ik daar wel even aan moest wennen. Mijn motto is: ‘hoe meer schuim hoe beter’. Ook al weet ik best dat dit niet persé nodig is. Maar het is toch leuk om kuiven en schuimbaarden te maken haha.

De geur van deze shower treatment is lekker fris, heerlijk ook om je dag mee te beginnen! En handig: je kunt dit product ook als scheerolie gebruiken! Ik vind het zelf ook erg handig (en mooi staan!) dat het een pompflacon is. Ik zie dit in hotels ook vaak, waardoor het me toch een extra gevoel van luxe geeft. Top spul!

Deze hannah® shower treatment is verkrijgbaar via de hannah® huidcoaches en via de webshop.

Ben jij benieuwd naar dit product? Ben je al bekend met de producten van hannah®? Ik ben benieuwd! Laat het me gerust weten in de comments!

*

Volg:

Comments

 1. Claudia de Kok
  12 december 2018 / 08:16

  Heerlijk merk!

 2. Janneke
  9 december 2018 / 13:59

  ik ken de gezichtsproducten van Hannah al wel en die bevallen mij enorm goed. Ik wil niet meer anders. Nu heb je mij ook wel heel nieuwsgierig gemaakt naar de douche producten. Het gebruik hiervan klinkt mij wel heel goed in de oren.

 3. 7 december 2018 / 16:34

  Ohhh heerlijk een half uur onder een warme douche staan! Lijkt me een heerlijk product! De naam.. ook echt schattig!

 4. 7 december 2018 / 15:50

  Ik hoor enorm veel over hannah, maar heb er nog nooit iets van getest.
  Zou ik eens moeten doen…

 5. 6 december 2018 / 22:23

  Ik zou door de witte verpakking juist niet zo snel pakken ben toch meer van de felle kleuren verpakking die eerder mijn aandacht trekken.

 6. 6 december 2018 / 22:16

  Ik wist niet dat ze ook al lichaamsproducten hadden! Ik vond de hydrofiele olie altijd lekker voor het gezicht.

 7. 6 december 2018 / 17:01

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik het merk niet, maar ik vind de verpakking wel erg mooi. Gewoon lekker strak. Ik denk alleen niet dat ik het ga bestellen want ik wil dan eigenlijk het liefst eerst in een winkel ruiken zodat ik zeker weet dat het iets voor me is.

 8. Jouvence.nl
  6 december 2018 / 14:07

  Ik vind de clean verpakking erg mooi. Klinkt als een erg fijn verzorgingsproduct!

 9. chucky1012
  6 december 2018 / 12:16

  Klinkt interessant….
  Goed en zeer uitgebreid de review

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge