Update: 31 weken zwanger

Het is weer tijd voor een zwangerschaps-update! Ik heb er eigenlijk nog steeds niet zo heel veel over te vertellen, maar ik krijg veel vragen dus ik ga m’n best doen, haha. 

Ik ben nu bijna 31 weken zwanger, donderdag om precies te zijn. De baby is inmiddels (volgens mijn app) 38 cm. En ik zelf ben zo ongeveer in lichaamsomvang verdriedubbeld. Maar goed, dat is maar tijdelijk en over een paar maand is dat er allemaal weer af! Ik ben degene die zwangerschapsbroeken heeft uitgevonden erg dankbaar, want die dingen zitten heerlijk! Op de foto draag ik er één van Mama-Licious, deze bestelde ik online bij Sans-online, een winkel waar ik regelmatig een bestelling plaats. Deze heeft een speciale collectie positiekleding, met best een ruime keus! Voor het voorjaar hebben ze ook veel leuke dames blazers, waar ik er al een paar van in mijn winkelmandje heb. Die passen gelukkig nog wel…net zo als de dames blouses, hiervan bestel ik nu meestal een maat groter. En sommige blouses zitten nu in mijn eigen maat eigenlijk veel mooier! Ik had soms dat mijn kleding bij mijn schouders best ruim zat, en dat zit nu een stuk beter. En ook wel handig, want die kan ik na de zwangerschap gewoon weer aan.

Baby
Met de baby gaat alles goed, volgende week hebben we weer een echo, dat is toch altijd wel even spannend! Maar hij beweegt goed en zijn hartje klopt. Ik vind dat geschop en getrappel heel erg fijn, het is voor mij iedere keer een geruststelling als ik hem voel bewegen. En zie bewegen ook trouwens, mijn hele buik beweegt mee haha.

Nesteldrang
Wat een dom woord! Ik had niet verwacht dat ik er ‘last’ van zou hebben, maar ik heb het liefst alles opgeruimd en schoon! Afgelopen weekend hebben we 6 vuilniszakken met allemaal troep naar de stort gebracht en in de keuken en badkamer wil ik het liefst alles georganiseerd en in bakjes hebben. Niks voor mij! Haha. Maar blijkbaar nu toch wel. Ook heb ik ineens de ontzettende behoefte om van alles te veranderen. Van de dekbedden in de slaapkamer tot de fruitschaal in de keuken.

Sporten
Sporten kun je het niet echt noemen, maar sinds een paar weken zwem ik op woensdagavond. Dat is wel erg lekker al merk ik dat mijn conditie echt te wensen overlaat. Na 10 baantjes moet ik echt even op adem komen aan de zijkant. Verder probeer ik zoveel mogelijk (als ik naar de stad ga bijvoorbeeld) lopend te doen. Op mijn werk ben ik gelukkig ook nog wel veel in beweging. Thuis doe ik af en toe (echt af en toe hoor) oefeningen van YouTube. Sporten in de sportschool vind ik niet meer zo heel fijn nu, maar ik wil wel graag in beweging blijven.

Kwaaltjes
Ik vind nog steeds dat ik absoluut niet mag klagen! Ik ben niet misselijk, heb geen last van rare pijntjes en ik ben ook niet meer zo heel erg moe. Nou hou ik sowieso niet van klagen en vind ik al snel dat iemand zich aanstelt haha, maar toch. Af en toe voel ik mijn bekken en loop ik een beetje achterlijk of heb ik na te lang in dezelfde positie te hebben gezeten een beetje last van mijn rug. Maar goed, dat is dan snel daarna ook wel weer over! Niet de moeite dus. Het enige wat nu wel veel erger is geworden zijn mijn rusteloze benen. Daar had ik voor de zwangerschap ook al last van en dat is nu nóg erger. Vooral ’s avonds als ik moe ben merk ik dat, dan weet ik gewoon niet meer hoe ik moet zitten of liggen. Gelukkig was ik daar al wel een beetje aan gewend. Deze alinea is trouwens nog best lang geworden voor iemand die vindt dat ze nergens last van heeft haha.

De babykamer
Daar zijn we al een heel eind mee! De meubels staan er en er liggen ook al aardig wat kleren in zijn kast. Online hebben we een aantal posters besteld die we deze week gaan ophangen. Ik zal tegen die tijd wel weer een update plaatsen! Ik merk wel bij mezelf dat ik nu graag alles een beetje in orde wil hebben. Als er niks geks gebeurd en ik op de uitgerekende datum beval, komt de baby namelijk al over 9 weken…dat is iets meer dan 2 maand..nog maar 9 koopavonden. Heel snel al dus!

Werken
Over vier weken begint mijn zwangerschapsverlof en hoewel ik nog wel het idee heb dat ik best wat moet doen op mijn werk kijk ik er wel naar uit! Het is nog heel goed vol te houden hoor, maar het vooruitzicht van lekker in huis (bezig) zijn is wel erg aantrekkelijk! Ik merk eigenlijk niet dat het werken zwaarder wordt dus ik hoop dat dit nog even goed blijft gaan!

Dit was het wel weer zo’n beetje! Ik hoop dat jullie dit – ondanks dat er weinig nieuws – in staat leuk vonden om te lezen! X

*

Volg:

Comments

 1. 22 maart 2018 / 08:26

  Wat fijn dat je je zo goed voelt joh! En over vier weken al lekker verlof, kun je heerlijk je nesteldrang zijn gang laten gaan, haha.

 2. 21 maart 2018 / 11:49

  Haha, al over ongeveer 9 koopavonden! :-) Fijn dat je ‘m voelt bewegen, dat is leuk en lekker geruststellend.

 3. 20 maart 2018 / 22:56

  Leuk om te lezen. Heb je dan ook geen last tijdens het slapen? Dat je niet meer zo makkelijk ligt. Dit hoor ik namelijk vaak.

  • Laura
   25 maart 2018 / 19:43

   Nee dat valt op zich wel mee! Ik kan ook nog steeds lekker op mijn buik slapen, al durf ik dat niet meer zo heel goed.

 4. 20 maart 2018 / 21:01

  Je bent mooi zwanger! Fijn dat alles goed gaat met de baby. Grappig om te lezen dat je ineens ‘last’ hebt van nesteldrang en gelukkig heb je niet echt last van ‘kwaaltjes’.

 5. 20 maart 2018 / 20:10

  Wat goed om te lezen dat alles goed gaat met je zwangerschap!

 6. 20 maart 2018 / 18:38

  Wat fijn die nesteldrang, dan heb je die lente schoonmaak gelijk al gehad haha! Fijn ook dat je niet zoveel last hebt van kwaaltjes, heerlijk!

  • Laura
   25 maart 2018 / 19:44

   Haha ja dat is helemaal waar!

 7. 20 maart 2018 / 16:26

  Klinkt als een fijne zwangerschap :) Ik hoop dat ik die nesteldrang ook eens zal krijgen haha! Nu ben ik vaak stiekem te lui om alles altijd netjes te houden.

 8. 20 maart 2018 / 16:12

  LOL. Grappig dat je je van te voren niet veel kon voorstellen bij nesteldrang, en dat je er nu toch door bezeten bent : )

 9. 20 maart 2018 / 07:01

  Jij ziet er goed uit
  Fijn dat het goed gaat.
  De tijd gaat snel.

  Xoxo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge