Waarom ik niet stop met bloggen

De laatste jaren zijn er ontelbaar veel blogs bijgekomen en veel ook net zo snel weer verdwenen. Deze blog ben ik een aantal jaren geleden al begonnen, toen samen met Jaimy. Na een tijdje ben ik er alleen mee verder gegaan en hoewel ik vaak op het punt heb gestaan om de handdoek in de kring te gooien heb ik dit tot op de dag van vandaag nog niet gedaan. En ik ga je proberen uit te leggen waarom niet.

‘Bloggen is dood’. Hoe vaak dat wel niet ergens ter sprake komt.. ik hou het niet meer bij. Het tegendeel is waar; bloggen is zeker niet dood, het is maar net hoe je ermee omgaat!

Veel (grote) bloggers zijn er inmiddels mee gestopt en hebben zich gericht op YouTube en/of Instagram. Het allergrootste nadeel van deze kanalen vind ik persoonlijk dat dit niet van mijzelf is. Ik heb het niet in de hand als zij wat willen veranderen. Ik zie de laatste tijd op Instagram steeds vaker influencers voorbij komen die ‘klagen’ over het algoritme van Instagram. Door de veranderingen op Instagram krijgen zij (ik ook hoor!) minder likes, minder volgers. Daardoor is hun bereik minder en gelijk ook hun inkomen minder. En dat is erg vervelend als jij van bloggen je werk hebt gemaakt!

Met een blog heb je hier geen last van. De blog is van mij, dus ik heb zelf in de hand wanneer ik iets plaats en hoe vaak ik iets plaats. Dit komt automatisch bij mensen terecht. Mensen die het willen lezen die klikken er op, mensen die het niet interessant vinden slaan het over. Maar doordat het mijn eigen platform is heb ik zelf de controle.

Mijn blog is mijn hobby en ik vind het leuk om mijn enthousiasme over producten te delen met jullie. Wel ben ik zoekende in waar ik nou precies over wil bloggen. Het grootste deel van mijn (vrije) tijd breng ik door met mijn gezin, maar ik wil niet alles delen. Ik vind het voor Noud bijvoorbeeld vrij onnodig (en ook nogal privé) als ik uitgebreid op internet ga beschrijven hoe hij zindelijk is geworden (om maar een voorbeeld te noemen).

Daarom zou ik wel graag van jullie willen weten wat je leuk vindt om te lezen! Ik wil het natuurlijk voor iedereen wel interessant houden :)

Volg:

Comments

 1. chucky1012
  18 november 2020 / 06:12

  Zo een leuk artikel….
  Ga zo door….
  Artikelen over beauty,, fashion, shoppen, holiday, kinderen, gezinnen, koken, bakken, woninginrichting etc….

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge