Wat moeten wij nog aanschaffen voor ons tweede kindje?

Ik ben op het moment dat ik dit schrijf 25 weken zwanger en dus langzaamaan aan het nadenken wat wij nog nodig hebben qua baby uitzet. Toen Noud een paar maanden oud was heb ik heel veel kleding en spullen uitgezocht en weggegeven. Ik kreeg toen heel vaak de vraag: ‘willen jullie dit niet bewaren voor de 2e?’

Nou weet je natuurlijk nooit of er een tweede kindje kan komen en mocht dat wel het geval zijn dacht ik: die moet dan maar net van hetzelfde geslacht zijn èn ook nog in hetzelfde seizoen geboren worden. Hoe groot is die kans? In ons geval dus groot haha, ik ben weer in dezelfde tijd uitgerekend en we krijgen nog een zoon. Een aantal dingen hebben we dus weggegeven, dus moeten we opnieuw kopen. En dat heb ik even op een rijtje gezet!

– Een kinderwagen. We vonden die van ons niet zo heel fijn dus we gaan we gaan binnenkort maar eens proefwandelen met een aantal wagens.

– Een wipstoeltje. Noud wilde amper in ons wipstoeltje zitten (terwijl wij dus echt dachten een goede investering te hebben gedaan). Ik heb goede verhalen gehoord over de Baby Bjorn dus die willen we dit keer gaan gebruiken.

– Een draagzak. Ik heb er eentje van ByKay, maar dat is een draagdoek en best een gedoe om te knopen. Ik heb die draagdoek 2 weken gebruikt op vakantie in Zuid-Frankrijk. Noud was toen een week of 8 dus dat leek me daar wel handig. Met de tweede wil ik er sowieso meer gebruik van gaan maken en met een rondrennende dreumes lijkt me dat een strak plan.

– Een nieuwe (luier)tas. Ik heb er al eentje op het oog van Studio Noos. We willen niet meer persé een luiertas, die vind ik toch minder mooi. Een ruime tas waar alles in kan (met een toilettasje voor kleine spullen) lijkt me prima!

– Een Stokke Tripp Trapp stoel. Die van Noud is natuurlijk nog volop in gebruik dus we zullen er nog één gaan aanschaffen. En een new born set, dat lijkt ons nu wel handig. Aangezien we nu aan tafel eten en de baby er dan gezellig bij is!

Dit zijn de grotere dingen die we nog zullen gaan aanschaffen. We hebben nog een heel mooi ledikantje dus die gaan we op zijn kamertje zetten. Ook de box en commode (beide amper gebruikt!) hoeven we niet opnieuw te kopen. Scheelt toch weer haha!

De kleding die ik nog heb bewaard ga ik binnenkort uitzoeken. Ik ben dus helemaal niet van het vooruit kopen van kleding, als er iets nodig is of niet meer past koop ik het liever op dat moment. Behalve als ik echt iets heel ergs leuks zie haha.

Heb jij veel spullen voor de baby (opnieuw) moeten kopen? Laat het gerust weten in de comments!

Volg:

Comments

 1. chucky1012
  16 februari 2020 / 19:46

  Gefeliciteerd
  Leuk.
  Geniet ze.
  Groot gelijk.
  Bij mij was het zo dat er veel nieuwe spullen gekocht moesten worden omdat de 2e te klein was.

  Xoxo

 2. 14 februari 2020 / 09:30

  Er komt zoveel bij kijken waar ik helemaal geen weet van had, wel handig dat je dit zo onder elkaar hebt gezet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge