Wat nesteldrang met mij doet

Ik dacht dat ik er wel aan zou ontkomen..of dat ik er niet zo veel last van zou hebben, maar niets bleek minder waar. Ik heb het over nesteldrang. Ik vind dat zo’n stom woord, maar goed, het wordt nu eenmaal gebruikt dus doe ik er maar vrolijk aan mee. 

Hoe het zich uit bij mij? Alles moet netjes en schoon. En schoon wilde ik ons huis altijd al wel hebben, maar het moet nu zo opgeruimd zijn dat je er naar van wordt. De badkamerla bestaat nu uit bakjes, zodat alles gesorteerd ligt. Alle elastiekjes hebben hun eigen bakje, net zoals mijn parfum en haarlak. En de badkamerla is niet de enige la, ook in de keuken ligt alles nu keurig soort bij soort. Een bakje voor het broodbeleg, een bakje voor de chips en een bakje voor snoep. Waarom ik hier niet eerder op ben gekomen weet ik ook niet, want het is wel lekker overzichtelijk zo.

Behalve dat ik alles netjes in bakjes wil hebben, heb ik ook ineens de belachelijke behoefte om van alles in huis te veranderen. Want we hadden écht een nieuwe fruitschaal nodig. En ook een nieuwe prullenbak. Die staat inmiddels al een tijdje in de keuken en dat is echt wel een mooie hoor. Het is een matzwarte van Brabantia die ik bestelde bij Coolblue. En aan de salontafel (die we nog geen jaar hadden) mankeerde ineens ook van alles. Zucht…. En nu ik met dit artikel bezig ben besef ik me dat ik nog niet eens klaar ben…ik kan nog wel 100 dingen opnoemen die ook anders moeten..

Andere kussens voor op de bank bijvoorbeeld, een mooie poster voor boven de eettafel (want door de nieuwe eettafellamp ziet het er ineens een stuk leger uit) en ik wil eigenlijk ook wel nieuw servies. De gang moet nog worden opgeknapt, want door de schoenenkastjes die er staan past de kinderwagen er niet heel gemakkelijk langs. De muur van de gang is inmiddels ook opnieuw geschilderd.

Oja…aangezien ik vorige week onze jaloezieën voor het slaapkamerraam kapot trok, moet daar ook nog iets nieuws voor komen te hangen… wordt vervolgd..

Is dit herkenbaar voor jou? Laat het gerust weten in de comments!

Volg:

Comments

  1. 30 mei 2018 / 14:27

    Dit is heeeeeel herkenbaar haha. Ik had er ook last van en eigenlijk is het nooit meer opgehouden ;)

  2. 30 mei 2018 / 07:53

    Haha wat een leuk artikel! Ik heb dus ook last van een soortement nesteldrang! Niet omdat ik zwanger ben maar omdat we gaan trouwen haha;-) Bizar. Zodra we verloofd waren moest ook alles anders. En georganiseerd was ik sowieso al tot aan het irritante aan toe, maar nu ben ik dus nog veel irritanter geworden. #bridezilla?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge