Wat zou ik de volgende keer anders doen?

Noud is ons eerste kindje dus alles (maar dan echt alles) wat er bij een zwangerschap en bevalling komt kijken was nieuw voor ons. Van het zwanger zijn tot aan het inrichten van de babykamer. Of er dingen zijn die ik de volgende keer anders zou doen? 

Ja! Ik heb absoluut nergens spijt van hoor, we hebben alles gedaan hoe ons dat op dat moment het beste leek, maar verbeterpuntjes zijn er altijd zullen we maar zeggen.

Minder naïef
Want dat was ik, ik voelde me hartstikke goed dus ik maakte me vrij weinig zorgen. Iedere echo was een feestje want dan zagen we onze ieniemini baby weer met z’n bolle hoofd. Voor de 20 weken echo was ik niet gespannen en eigenlijk dacht ik niet echt na over alle dingen die mis zouden kunnen gaan. Ook tegen de bevalling zag ik absoluut niet op. Ik weet dat ik van mezelf een vrij hoge pijngrens heb en ach, iedereen doet het toch? Ken je die mop van die zwangere vrouw die vlak voor de uitgerekende datum wakker werd met buikpijn? En steken had die de hele dag aanhielden? Die toch besloot met haar vriend te gaan naar Duitsland te gaan om te winkelen maar bij iedere winkel even moest stoppen en zich aan een kledingrek moest vasthouden omdat ze weer een steek had in haar buik? Die pas doorhad dat ze de hele dag al weeën had toen de verloskundige aan het eind van de middag zei dat ze al een paar centimeter ontsluiting had en dat die steken weeën waren? Haha! Echt gebeurd. De volgende keer zou ik de weeën direct herkennen en zou ik niet meer zo relaxed gaan shoppen.

Kraamvisite
Zo trots als we waren wilden we Noud natuurlijk gelijk aan de hele wereld laten zien. En natuurlijk was iedereen welkom om te komen kijken. Kopje thee, beschuit met muisjes. Liever ’s avonds met een wijntje en chips? Geen enkel probleem, wij waren toch wel thuis! Heel erg gezellig allemaal en ook super lief dat iedereen langs wilde komen, maar de volgende keer zou ik vaker rustmomenten inplannen. Of in ieder geval de visite niet meer tot 1 uur ’s nachts laten zitten haha.

Huishouden
Aangezien ik hele dagen thuis was, wilde ik graag alles netjes hebben. Dat was wel het minste wat ik kon doen terwijl Ron druk aan het werk was toch? En zo was ik de eerste weken tijdens de slaapjes van Noud druk met schoonmaken, opruimen en de was doen. En op het moment dat ik op de bank wilde gaan liggen om even mijn ogen dicht te doen werd Noud wakker. Nee, daar zou ik me echt nooit meer druk om maken.

Minder eten / meer sporten
Allebei is misschien nog beter. Want de eerste maanden van de zwangerschap was ik zó moe, ik had nergens energie voor. Ik sliep zodra ik uit mijn werk kwam tot aan het avondeten en kon eigenlijk daarna gelijk weer de luiken sluiten. Voor mijn zwangerschap sportte ik zeker 3 keer per week en daardoor kon ik in principe ook gewoon eten wat ik wilde. Wat ik fout deed? Ik bleef eten wat ik wilde, maar heb zeer weinig gesport. ‘Zijn het er 2?’ is een opmerking die ik heel vaak gehoord heb. Nou was ik ook enorm opgezwollen door al het vocht wat ik vasthield, maar ik had ook gewoon lekker veel gegeten en vet opgeslagen. En nou zit ik hier dus een kilo of 5 te zwaar te zijn. Zou ik de volgende keer ook iets anders aanpakken.

Had of heb jij goede voornemens voor een (eventuele) volgende zwangerschap? Laat het me gerust weten in de comments!

Volg:

Comments

 1. 21 december 2018 / 13:07

  ik heb wel eens geroepen: ik zou best wel weer 30 willen zijn, maar wel met de kennis die ik nu heb!

 2. 19 december 2018 / 19:28

  Je moet luisteren naar je lijf. Mijn vriendin zij krijgt ook een kind en doet het rustig aan. Minder sporten maar toch wel in beweging blijven.

 3. 19 december 2018 / 18:30

  Wel fijn dat je al denkt wat je anders gaat doen maar soms kan het leven zo onveelspeelbaar zijn en dat maakt het leven ook stuk leuker xx

 4. 19 december 2018 / 13:13

  mijn ervaring is dat je met een tweede veel relaxter bent en minder (over)bezorgd. om alles. en dat is erg fijn

 5. 19 december 2018 / 08:51

  Ja meer voor jezelf opkomen lijkt me een goeie… dat minder eten en meer sporten, tja, het moet ook nog lukken he. Die laatste 5 kg gaan er wel weer af. ik hoop op dit moment gewoon dat ik het nog eens mag meemaken.

 6. 19 december 2018 / 07:10

  Ik heb vijf kinderen, en wat ik vooral anders zou doen is denk ik beter voor mezelf opkomen. Ik was altijd zo onder de indruk van alles dat ik een mak lam was tijdens bevallingen en dergelijke.

 7. 18 december 2018 / 21:40

  Het enige wat ik anders zou doen, is van moment één mijn moedergevoel volgen. Want dat is helemaal juist! Bye bye adviezen van iedereen die het beter denkt te weten!!

 8. 18 december 2018 / 11:05

  Leuk om te lezen hoe je erop terug kijkt. Ik ben op het moment 35.3 en zou ook echt niet weten hoe ik straks die weeën moet herkennen. Ik kan me ook nog niet veel voorstellen bij de bevalling of kraamtijd. Hopelijk is het wel een tijd om niet te vergeten.
  Kirsten onlangs geplaatst…Ons kraamzorg intakegesprek aan huisMy Profile

  • Laura
   18 december 2018 / 14:18

   Laat het maar lekker op je afkomen en vooral heel veel genieten!

 9. 18 december 2018 / 10:57

  Ja, ik herken het. Maar zoals Felice al zegt, plannen maken is één zaak maar of het dan ook zo loopt…

  Het belangrijkste is dat alles goed is verlopen!

 10. 18 december 2018 / 09:27

  leuk ! maar het leven heeft me geleerd : je kan je nog zoveel voornemen: het gaat toch altijd anders dan je had gedacht> En dat hindert niks, sterker nog: dat is juist leuk en leerzaam!

 11. chucky1012
  18 december 2018 / 06:03

  Ik zou zeggen laat je gevoel je gevoel en doe wat jullie denken dat goed is…

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge