5 dingen uit de jaren ‘oo die je allang vergeten was

Och jongens, ik kijk soms met gemengde gevoelens terug naar de jaren ’00. En dan heb ik het natuurlijk over het begin van 2000. Wat een mooie tijd was dat en wat klink (ben!) ik nu ontzettend oud… Het jaar 2000 is namelijk alweer bijna 20 jaar geleden… ik hou er niet van om dit te moeten zeggen maar: hoe dan?!

De eerste jaren van 2000 zat ik nog op de middelbare school en de één na de andere trend kwam voorbij. Ik neem jullie vandaag even mee een stukje de geschiedenis in!

Bron afbeelding

Deze fantastische MP3 speler. Volgens mij konden er maar iets van 30 liedjes op en de batterij was áltijd net leeg. Niks opladen met een oplader, hier gaan gewone ouderwetse 2xAA batterijen in.

Bron afbeelding

MSN.. dit moet je kennen als je in het bezit was van een computer rond die tijd. Alles werd er besproken en met emoticons en songteksten probeerde je je gevoelens een beetje uit te drukken haha. Het leukste waren de mensen die van een gebroken hartje gingen (op maandag) naar een heel hartje (diezelfde avond nog) en dinsdagmiddag weer heel treurig een gebroken hartje achter hun naam hadden. Arme jij.

En nog hipper als je er een mini lipgloss aan had hangen. De Samsung Ladyphone, ik kan er heel stoer over doen, maar ik had ‘m ook. Heel wat af ge-sms’t op dat ding.

Bron afbeelding

Apfelkorn drinken tijdens het uitgaan. Pff, zo lekker was het niet eens. Ik kan me ook niet herinneren wanneer ik dat voor het laatst heb gedronken. En wat ik me nu ook niet meer kan voorstellen; er werd in die tijd in horecagelegenheden gewoon binnen gerookt! Zo vies! Het eerste wat ik altijd deed als ik thuis kwam was onder de douche springen en mijn haren heel grondig wassen. Ik rookte zelf niet, maar als je niet beter zou weten zou je denken dat ik de hele avond door een asbak had lopen rollen. Roken mag nu gelukkig niet meer, maar wat je nu wel veel ziet zijn e-sigaretten (nep sigaretten noem ik het). Als je e-sigaretten rookt (bijvoorbeeld die van Smokesmarter) heb je geen last meer van een vieze adem of stinkende vingers. Ook je huis (en je kleding dus automatisch ook!) zal er niet meer zo naar ruiken. Het werkt met vloeistof en je moet daarvoor e-liquid kopen. Hadden ze dit 20 jaar geleden maar geweten haha.

Hier moet even een YouTube linkje bij in plaats van een foto. Wie kent dit dansje nog???

Ik vind het altijd fantastisch om dit soort dingen terug te vinden en ik ben ook heel benieuwd waar ik over 20 jaar allemaal om moet lachen haha.

Kun jij je dit nog herinneren? Laat het me gerust weten in de comments! X

Volg:

Comments

 1. 15 september 2019 / 13:30

  Hahaha! Al-le-maal! Goh, ik heb ook zo’n telefoon gehad inderdaad. Toen was je daarmee echt on-trend. Je kunt het je niet voorstellen, maar over twintig jaar zien we weer zo’n lijstje met alles wat we nu hypen en kijken we elkaar aan, zo van ‘really?!’
  bychristiana onlangs geplaatst…Een week in het Palm suites hotel in RomeMy Profile

 2. 7 september 2019 / 22:03

  Overal zit ik hier ja te knikken tijdens het lezen ;-)

 3. chucky1012
  3 september 2019 / 20:33

  Hihihi…
  Leuk
  De klaptelefoon en het liedje

  Xoxo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge