6 x tips om je huis klaar te maken voor het najaar

Hoi allemaal! Eens in de zoveel tijd heb ik last van veranderdrang (is dat een woord??). Dan moet alles anders en het liefst gelijk. Op dit moment staan zowel onze eettafel als ons bed op Marktplaats omdat wij onze zinnen hebben gezet op nieuwe exemplaren. Ook vind ik dat de muren opnieuw gewit moeten worden en heb ik afgelopen week een nieuwe stofzuiger besteld omdat ik alleen die robotstofzuiger niet zo handig vind. Tijd voor een grote najaarsschoonmaak! Voordat alle kaneel/vanille kaarsjes weer aangestoken kunnen worden wil ik alle lente en zomer spullen uit huis en moet alles goed schoon zijn! Vandaag: 6 tips om je huis klaar te maken voor het najaar!

 1. Als je alle deuren afneemt met een vochtige doek zul je pas zien hoe vies ze waren en hoe fris ze er uit kunnen zien. Ik maak de deuren iedere week goed schoon (kleine kinderhandjes), maar als je dat niet doet: hierna ziet het er al heel anders uit!
 2. Dat geldt ook voor de plinten in huis. Wij hebben hoge witte plinten en je zult zien: ga er met een vochtige doek overheen en je wist niet dat ze zó wit waren ;-)
 3. Gooi alle spullen die je al heel lang niet meer hebt gebruikt weg. Of geef ze weg, dat is nog beter. Daar maak je iemand blij mee en het is beter voor het milieu. Je hebt echt geen 17 vazen, 23 bloempotten, 36 wijnglazen, 143 theepotten en 67 plastic bakjes nodig.
 4. Heel veel meubels kun je makkelijk schoonmaken met azijn. Niet alleen meubels trouwens, wat dacht je van je ramen? Een klein beetje azijn mengen met water en je ramen worden streeploos schoon!
 5. Zoek alle keukenkastjes uit en gooi alles wat over de datum is weg. Als je kleine potjes en pakjes in bakjes bewaard, ziet dat er een stuk overzichtelijker en netter uit. Hierdoor zul je ook niet snel meer iets kopen wat je al in huis hebt!
 6. Maak de koelkast goed schoon en ontdooi de vriezer. Doe dit het liefst als je niet zo veel eten in huis hebt, dat scheelt in,- en uitpakwerk. De vriezer ontdooien is een tijdrovend klusje, ik heb het vanmorgen gedaan. Ik heb in iedere lade een bakje met kokend water gezet en toen de deur dichtgedaan. Af en toe hoor je een blok ijs vallen haha. Na een tijdje kun je al het ijs zo wegschrapen! Leg er wel even wat handdoeken onder, anders kun je gelijk de vloer dweilen.

Heb jij nog goede schoonmaak/opruimtips? Laat het me gerust weten in de comments! X

Bron uitgelichte afbeelding

Volg:

Comments

 1. chucky1012
  27 september 2019 / 12:01

  Fijn zulke goede tips voor een fris en schoon huis dat weer netjes opgeruimd word.

  Xoxo

  • Cass
   6 oktober 2019 / 06:29

   Heerlijk! Bedankt voor je tips ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge