Als (nu) ik later groot ben..

Het is tijd om mijn lot onder ogen te zien..om het niet langer te ontkennen. ‘Als ik later groot ben’ is veranderd in ‘nu ik later groot ben’. Begin vorige maand vierde ik mijn 31e verjaardag dus nee, echt heel jong is dat niet meer.

Ik hou van de Cosmopolitan, chicklits, Temptation Island en (ja nog steeds) van de Backstreet Boys. Ik word blij van nieuwe kleding, ben op de hoogte van de nieuwste collecties bij MAC en zet liever de frituurpan aan dan dat ik aardappels kook. Ik ga graag dagjes/weekendjes weg en verlaat een bezoekje aan de dierentuin niet zonder (enorm) knuffelbeest. Mijn salaris geef ik liever uit aan een avondje uit eten en nieuwe schoenen dan dat ik het opzij zet ‘voor het geval de wasmachine ooit kapot gaat’.

Veel mensen vinden dat oppervlakkig. Maar ik denk dat dat dezelfde mensen zijn die zelfontwikkeling als belangrijkste doel in hun leven zien. Ik lees honderd keer liever een gezellig tijdschrift als ik op het strand lig dan dat ik mezelf  verdiep in ingewikkelde vraagstukken. Je maakt me blijer met een Netflix abonnement dan met eentje op het AD. Volgens mij is dat altijd al zo geweest, ik verkoos de Tina boven de ZoZitDat en kan me van z’n lang zal ze leven niet herinneren dat ik mijn CJP pas ooit gebruikt heb. Ik heb het met vriendinnen liever over de nieuwe Zara die eindelijk geopend wordt dan over hun visie op de aanslagen die de laatste tijd (veel te vaak) worden gepleegd.

Dat lijkt ontzettend weinig diepgang voor iemand die op de basisschool VWO advies kreeg. Begrijp me niet verkeerd, ik lig heus niet hele dagen op de bank alleen maar Ex on the beach te kijken. Goede Tijden Slechte Tijden heb ik al ruim anderhalf jaar niet gezien en ik leer zeker wel van programma’s als De slimste mens en Dokters vs Internet. Documentaires (en dan met name over onderwijs en voeding) vind ik erg interessant en mocht ik ze de moeite waard vinden dan zal ik je dat zeker vertellen.

Daar sluit ik ook zeker mijn ogen niet voor. Ik open ze alleen veel liever voor dingen die me blij maken. 

Ik ga op in mijn werk en wil daar absoluut het beste uit halen. Het is niet voor niets dat ik na mijn 4 jarige HBO opleiding nog een Master opleiding heb gevolgd. En ook weet ik echt wel wat ellende is. Ik leef in een tijd waarin oorlogen en aanslagen eerder regel dan uitzondering zijn. Daar sluit ik ook zeker mijn ogen niet voor. Ik open ze alleen veel liever voor dingen die me blij maken. 

 

Volg:

Comments

 1. Karin Boer
  7 augustus 2017 / 20:21

  Goedzo Laura! Ik herken er veel in… ga gewoon lekker door met alle blije dingen, later kun je je altijd nog druk maken over alle moeilijke en ingewikkelde zaken…

 2. 3 augustus 2017 / 17:18

  Mooi geschreven! Ik vind het zo jammer dat anderen altijd dingen willen bepalen voor anderen. Heel goed dat je kiest voor wat jou blij maakt :)

 3. 3 augustus 2017 / 13:23

  Ik vind het een goede instelling van je! En hoe je het aanpakt om jezelf blij te maken vind ik ook prima. Zolang het voor jou werkt is het goed! Ik ben wat dat betreft wel een beetje het tegenovergestelde. Ik ben al van jongs af aan meer geïnteresseerd in ingewikkelde vraagstukken en houd mij hier liever mee bezig dan bijvoorbeeld Netflix. Op zijn tijd doe ik echt iets wat ‘geen nut heeft’ (slecht, i know), maar liever ben ik bezig met nadenken en nieuwe dingen leren haha. Grappig om zo het tegenovergestelde te zijn, maar dat het ons allebei wel gelukkig maakt op onze eigen manier. :) Mooie blog!
  Sandra onlangs geplaatst…Video | Indonesië: Bali 2017My Profile

 4. margriet kuper
  3 augustus 2017 / 12:27

  Je bent niet de enige hoor. Denk ook wel eens: ik heb het vooral over de wat luchtiger onderwerpen en documentaires over de oorlog, politiek of andere heftigere onderwerpen zijn niet zo aan mij besteed. Toch heb ik een goede algemene ontwikkeling en lees over dingen die mij interesseren. Of kijk daar programma’s over (idd ook de 2 die jij noemt)
  Als wij ons daar goed bij voelen….prima toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge