Carnaval 2017!

Je houdt er van of je vindt het verschrikkelijk… carnaval! Ik vind het heel erg leuk en heb ook al weken mijn carnavals playlist aan op Spotify. Vorige week vierde ik met mijn kleuters al carnaval op school en dit weekend ga ik het ook nog in het ‘echt’ vieren.

Dit jaar heeft CompleetVerkleed ism Happy Cactus en enkele regionale kranten, voor de tweede keer op rij het nationale carnavalsonderzoek uit laten voeren. Het onderzoek wordt onder ca. 2.500 respondenten gehouden en richt zich op de beleving van tradities rondom carnaval. Ook nu weer met verrassende uitkomsten…

 • 50% van de vrouwen gaat liever mooi als gek
 • 80% van de mensen friet eet tijdens carnaval
 • 40% van de mensen alle dagen carnaval viert
 • 80% van de mensen positief is over carnaval
 • 48% van de mensen meer dan 20 glazen bier per dag drinkt

Pikachu, Ash Ketchum, Jigglypuff en Jessie van Team Rocket, één van de carnavaltrends van 2017. Ik gok dat er een heleboel Pikachu’s rondlopen dit jaar! Een andere trend is een kostuum uit de film Frozen. Let it goooo! Ik heb zelf helemaal niets met die film, maar met een Olaf pak aan trek je sowieso de aandacht. Wat ook opvallend is, is dat steeds meer jongeren een kostuum kopen dat niet alleen leuk en grappig is, maar ook goed past bij zijn/haar persoonlijkheid én ook nog eens de juiste uitstraling heeft.

Compleetverkleed is een van de grootste carnavalswebwinkels van Nederland. Compleetverkleed heeft carnavalskleding voor jong en oud en in alle soorten en maten. Of jij nu op zoek bent naar feestkleding voor mannen, vrouwen of kinderen, je kunt het zo gek niet bedenken of het is te bestellen.

Ga jij carnaval vieren? Zo ja, hoe ga je verkleed? Laat het gerust weten in de comments!

Bron afbeeldingen *

 

 

Volg:

Comments

 1. 21 februari 2017 / 19:27

  He leuk, een artikel over carnaval. Hier zijn de carnavalskriebels ook al volop aanwezig. Ik ga dit jaar, net als vorig jaar, als “gekleurd”. Regenboogrok, regenboogkraag, regenboogdiamantjes op mijn gezicht, klaar. :) Ik wens je alvast een hele fijne carnaval.

  • Laura - I scream beauty!
   22 februari 2017 / 08:24

   Wat leuk! Jij ook veel plezier!

 2. 21 februari 2017 / 16:34

  Ik vind carnaval wel leuk, maar heb er op dit moment niet zo veel mee, ik vier het eigenlijk niet meer. Maar net zoals 2 jaar geleden ging ik een keer en toen vond ik het gewoon hartstikke gezellig. Nee ik haat het niet, vind het juist leuk, maar het hoeft niet perse haha. Ik vind de pakken altijd wel erg grappig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge