De ideale kinderkamer? Zo doe je dat!

advertorial Als ouder wil je natuurlijk dat je kinderen de nachtrust krijgen die ze verdienen. Met een goede nachtrust presteren kinderen beter op school en zullen ze minder snel afgeleid raken. Kinderkamers zijn vaak niet de grootste kamers in huis dus moet er creatief omgegaan worden met de ruimte die beschikbaar is. Ik geef je een aantal tips hoe je de kinderkamer zo ideaal mogelijk in kunt richten!

 1. Meten is weten!

Bij het inrichten van een kinderkamer is het van essentieel belang dat je weet hoeveel ruimte er beschikbaar is. Zorg ervoor dat je de maten van je kamer goed in kaart hebt. Zo heb jij een duidelijk beeld hoeveel ruimte je beschikbaar hebt en kun je goed voorbereid op jacht naar passend meubilair.

 • Geschikt meubilair

Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen kun je een keuze maken welk meubilair er nodig is in de kinderkamer. Staat je kind op het punt om naar school te gaan? Dan mag een bureau natuurlijk niet ontbreken. Door het bureau bijvoorbeeld onder een hoogslaper te plaatsen kun je dubbel gebruik maken van de vierkante meters, ideaal dus! Kies alleen meubels die echt nodig zijn in de kinderkamer. Overbodige meubels creëren een onrustig gevoel, laat deze dus ook achterwege!

 • Kleuren kiezen

Frisse kleuren zijn van groot belang in een kinderkamer. Lichte kleuren laten een kamer namelijk groter lijken wat dus ideaal is voor een kinderkamer. Gebruik je donkere kleuren? Dan lijkt de kamer kleiner maar heeft het wel een knusser effect! Kies natuurlijk wel kleuren die bij jouw kind passen en laat hem/haar vooral zelf ook meebeslissen!

 • Matrassen testen!

Een goed matras is super belangrijk voor de nachtrust van je kind. Probeer hier zo min mogelijk op te besparen en kies een matras waar je kind lekker op kan slapen. Hoe je daar achter komt? Testen natuurlijk! Bezoek samen beddenwinkels en bespring zoveel mogelijk matrassen, heerlijk toch?! Overdag in bed liggen ;)

 • Donkere ruimte

Waar ik eerst aangaf dat de slaapkamer lichte kleuren moet bevatten, moet dit ’s nachts absoluut niet het geval zijn. Je wilt niet dat je kind gewekt op zaterdagochtend rond een uurtje of 6 wordt door de ochtendzon. Zorg daarom dat er zo min mogelijk lichtinval is. Laat een rolgordijn verduisterend op maat maten met daarvoor gordijnen op maat om de lichtinval te minimaliseren. Een andere optie zijn verduisterende gordijnen kant en klaar.

Geef jij je kinderen de kamer die ze verdienen?

*

Volg:

Comments

 1. 10 april 2019 / 09:28

  Leuke tips en helemaal leuk om lezen want ik zit met mijn telefoon dicht bij de hand. Mijn schoonzus kan elk moment bevallen dus ik ben letterlijk in blijde verwachting!

 2. 10 april 2019 / 08:03

  Wat een goede tips, hier ook altijd gezorgd dat het donker was in de kamers, zodat z goed een dag en nacht ritme konden ontwikkelen. Hier ondertussen al aan de derde kamer toe ( na baby en peuterbed nu een hoogslaper) en een goed matras is zo belangrijk.

 3. chucky1012
  9 april 2019 / 05:47

  Fijne tips om een kinderkamer in te richten zodat het rustgevend is en niet te vol staat met meubels.

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge