Dingen die ik 3 maanden geleden niet had gedacht

Noud is inmiddels 10 weken oud (jong!) en ik sta soms versteld van mezelf. Eigenlijk ook weer helemaal niet trouwens, want ik wist dat dit ging gebeuren haha. Ik had namelijk een heel duidelijke mening over hoe ik zou zijn als moeder en hoe ik vooral niet wilde zijn (haha). 

Vol enthousiasme ontvingen wij de eerste dagen en weken bezoek, iedere dag hadden we mensen over de vloer, heel gezellig hoor! Begrijp me niet verkeerd, maar erop terugkijkend had ik dat anders gedaan. Bij een eventuele tweede zou ik ook de eerste week veel meer rust nemen. Ik wilde te graag van alles kunnen (en dat ging ook prima!), maar achteraf gezien was het verstandiger geweest om wat rustiger aan te doen en eerst op mijn gemak bij te komen van de bevalling. Mensen die zeggen dat ze de pijn zijn vergeten zodra ze hun kindje vasthouden begrijp ik nog steeds niet ;)

Nog iets; ik heb namelijk best veel zin om dingen te doen (en dat doe ik ook wel) alleen kan ik me niet voorstellen dat ik iets zonder Noud ga doen. Vorige week waren we op vakantie in Zuid-Frankrijk (mijn ouders waren daar al) en het enige dat Ron en ik samen hebben gedaan is naar de supermarkt, haha. Uit eten, naar de stad, even bij vrienden langs; al die dingen doen we nog steeds, gezellig met Noud! Eind volgende maand gaan we een weekendje weg met vrienden en hoewel ik daar heel veel zin in heb denk ik dat ik Noud ook echt ga missen.

Ook plaats ik meer foto’s dan me lief is van Noud op Instagram. Ik heb wel heel bewust een ander account aangemaakt trouwens, op mijn oude account waren er zoveel volgers die ik niet kende. Mocht je gek worden van de foto’s; de ontvolg knop is makkelijk te vinden! ;-)

Een oppervlakking ding: ik ben dus al zeker 7 weken niet meer bij de nagelsalon geweest. Waar anderen zeggen: heerlijk een uurtje ontspannen zie ik dat dus heel anders. Ik zie het meer als een uur stilzitten terwijl ik geen kant op kan haha. Mijn nagels zien er dus ook vreselijk uit. Maar: zaterdag ga ik weer! En mijn uitgroei is trouwens ook niet om aan te zien… Maar mensen, geen zorgen! Ik zorg nog steeds goed voor mezelf en ben nog lang niet in de fase (daar hoop ik ook nooit terecht te komen haha!) dat ik tegen de kapper zeg: ‘doe maar iets makkelijks’..

Andere (minder oppervlakkige dingen) waar wij ons nu al mee bezig houden is met sparen voor later. Wij hebben een spaarrekening geopend waar we iedere maand een vast bedrag opzetten. Dit leek ons verstandig, want als Noud straks groot is en gaat studeren/stage wil gaan lopen/een reis wil maken heeft hij geld nodig! En drie keer raden wie dat mag gaan betalen ;-)  Vandaar dat wij nu al vast sparen zodat daar over 18 jaar een mooi bedrag op staat!

Ook hebben we onze verzekeringen aan moeten passen, Noud moet natuurlijk ook verzekerd zijn! Gelukkig kon hij heel gemakkelijk bij mij op de polis, waardoor we daar geen extra omkijken naar hebben. Let er wel op dat je dit binnen 4 maanden na de geboorte doet! Anders moet je namelijk alle gemaakte zorgkosten alsnog zelf betalen. En wist je dat je ook naar je inboedelverzekering moet kijken? Een inboedelverzekering dekt schade aan je inboedel bij bijvoorbeeld een brand of een inbraak. Met de komst van een baby stijgt de waarde van je inboedel! Zeer waarschijnlijk… Denk aan de babykamer (die meubels zijn duur!!), de kinderwagen (ook geen goedkoop geintje).. en bijvoorbeeld je kolfapparaat? Of alle flessen die je hebt? Als de waarde van je inboedel flink gestegen is moet je dit altijd doorgeven aan je verzekeraar. Bij Centraal Beheer weet je zeker dat jouw inboedel goed is verzekerd. En ik weet het..hoe groot is de kans dat er iets gebeurt? Die kans is heel klein, maar je wilt toch ook zeker geen risico lopen? Ik merk dat ik helemaal sinds Noud er is daar veel secuurder in ben geworden!

Ik ben heel benieuwd hoe het jullie vergaan is, hadden jullie vooraf een beeld van hoe je zou zijn als moeder? En komt dat overeen met hoe je in werkelijkheid bent (geworden)? Laat het gerust weten in de comments! X

*

Volg:

Comments

 1. 28 juli 2018 / 15:26

  Je kan je dit pas voorstellen als net mpoeder bent van een baby….

  Xoxo

 2. Sandra
  28 juli 2018 / 15:12

  Erg leuk om te lezen. Missen als je iets zonder Noud gaat doen.
  Ja…. dat dacht ik 5,5 jaar geleden ook zo☺️ (Nu nog steeds). Maar nu ondertussen bijna allemaal mama’s☺️
  Maar dat wij snel maar eens naar het oosten komen gereden!! Mis jullie

 3. Lisa
  28 juli 2018 / 14:41

  Wat een super mooie foto!!

 4. Tjardy
  28 juli 2018 / 14:40

  Slim dat jullie al aan het sparen zijn voor later. Wij hebben dit voor onze beide kinderen ook gedaan.

 5. Sandra
  28 juli 2018 / 14:40

  Ohh dit is wel heel herkenbaar! Vooral je kindje niet achter willen laten. Het liefst sloot ik me maanden op in mijn huis en was ik alleen maar samen met mijn gezinnetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge