Dit mag je niet vergeten als je naar een festival gaat

Het festivalseizoen is weer geopend en dus is het weer tijd om je leukste shirtjes, bloemenkransen, zonnebrillen en slippers uit de kast te trekken. Voor ons staat er dit jaar één festival op de planning: Strandfestival Zand! Dit is pas in augustus en het wordt de derde keer dat ik er naar toe ga. Ik heb er nu al zoveel zin in! Maar voor iedereen die niet tot augustus wacht en al eerder wat festivals bezoekt: hier 5 dingen die je niet moet vergeten als je naar een festival gaat!

 • Twee powerbanks. Een grote kans dat je al je vrienden op de hoogte wilt houden van iedere gintonic die je drinkt en van elke DJ die je ‘altijd al eens hebt willen zien!’. Neem daarom ten minste 1 powerbank mee en als je verstandig bent 2. Want wat heb je aan een festival als je niet alles direct op Instagram kunt zetten?
 • Een herbruikbare waterfles. Op veel festivals kun je gratis water tappen en aangezien we Hollanders zijn maken we hier maar al te graag gebruik van. Neem daarom een herbruikbaar waterflesje mee. Zo blijf je gehydrateerd zonder al te veel geld uit te geven.
 • Een vest of jasje. En prop nou niet je nieuwste jas in je kluisje of in je tas, want er is altijd een kans dat je je spullen op welke manier dan ook kwijtraakt. Maar echt, het kan ’s avonds vaak snel afkoelen en er is niets minder charmant als bibberend over het festivalterrein paraderen.
 • Zonnebrandcrème. En geloof mij: investeer in een goede. Er is niets vervelenders dan met een plakkerig, bezweet en met zand beplakt lichaam ’s avonds op je luchtbed schuiven.
 • Makkelijke schoenen. Die je van te voren hebt ingelopen. Ook al heb je net 180 euro uitgegeven aan super mooie nieuwe sneakers, deze doe je niet aan naar een festival. Want dan kun je ze ’s avonds weggeven. Er gaat namelijk hoe dan ook heel veel bier, mayonaise en als pech hebt kots overheen komen. Dat wordt huilen en daar heb je geen zin in. Dus trek oude schoenen uit de kast. Er is tenslotte niemand (nee, echt niet) die op jouw schoenen let.

Staan er bij jou festivals op de planning deze zomer? Ik ben benieuwd, laat het gerust weten in de comments!

Volg:

Comments

 1. 30 april 2018 / 17:40

  Handige tips alleen mag je op veel festivals jammer genoeg geen flesje mee naar binnen nemen ;)

 2. 30 april 2018 / 16:35

  Goede tips! Ik probeer ook altijd een powerbank mee te nemen. Maar het gebeurd mij nog vaak genoeg dat ik er pas aan denk als ik weg ga en het dan nog niet is opgeladen:(.
  Laura onlangs geplaatst…TRAVEL: ZWEMMEN IN DE NATUURMy Profile

 3. 30 april 2018 / 14:53

  Hele goede tips. Oude schoenen zou ik niet 1, 2, 3 aan hebben gedacht. Al had ik ook niet mijn nieuwste stappers aan gedaan.

 4. 30 april 2018 / 14:19

  Dank voor de tips! Altijd handig. Leuk vooruitzicht. Kun je mooi naar uitleven. Zie dat je in mei een kindje verwacht. Super leuk! Lekker genieten straks. Alvast heel veel plezier gewenst bij Zand!
  Chaya onlangs geplaatst…Hoogtepunten van de week #2My Profile

 5. 30 april 2018 / 12:35

  Wat een heerlijk vooruitzicht dat er al een festival op de planning staat! Ik heb zelf nog niets op de planning staan, wel twee concerten van Justin Timberlake en Beyoncé, daar kijk ik ook enorm naar uit!

 6. 30 april 2018 / 11:37

  Handige tips, zou ik ook zo op mijn langere motorritten kunnen gebruiken. Misschien kun je een downloadable checklist aanbieden? Daarmee zou hè je lijst kunnen laten groeien.

  Je ‘whatever’ cookie melding kon ik met de leuk gevonden whatever op mijn iPhone niet sluiten. Iets om te checken?

 7. 30 april 2018 / 11:14

  Niet vergeten: genoeg geld of je bankkaart! :-)

  Ik neem je tips mee maar ik ga ’s avonds sowieso naar huis. Twee dagen festival kan ik niet meer aan.

 8. 30 april 2018 / 10:28

  ahaha thanks voor de tips! ik ga binnenkort na jaaaaaren weer na een festival dus dit had ik net nodig!

 9. 30 april 2018 / 10:19

  Handige tips!
  Om als het zeer zonnig en warm is zou het ook handig zijn om een zonnebril mee te nemen…..
  Kan hoofdpijn voorkomen.
  Wetties want raak niet alles aan en een flesje antibacteriële zeep.

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge