Een smartwatch kopen of niet..?

Ik vraag me af of jullie al moe worden van mijn eeuwige getwijfel (over onbenullige zaken) en daardoor automatisch ook van mijn miskopen. Het klinkt stom, maar over ‘grotere’ dingen kan ik heel gemakkelijk een beslissing nemen. Een nieuw bankstel nodig? Prima! Even naar de winkel en de eerste de beste die er leuk uitziet en lekker zit nemen we mee! Een andere kleur op de muur? Doen we even! Een nieuwe eettafel? Is hij rond en zwart? Prima, want dat is precies wat we zoeken! Zo makkelijk kan het gaan toch? Zou je denken… 

Over de kleine dingen/aankopen ben ik echt een enorme twijfelkont. Ik kan nóóit kiezen welke kleur spijkerbroek ik mooi vind; lichtgrijs, donkergrijs, met versleten plekken, hoge taille, lage taille. Waarom is er zoveel keus? Dat heb ik ook met bijvoorbeeld schoenen en winterjassen. Er is gewoon te veel leuks te koop. En ik wil het liefst alles hebben! En je denkt toch niet dat ik alles koop met de geldbriefjes die aan onze geldboom groeien? Nope. Ik moet dus keuzes maken. Zo heb ik drie verschillende (niet heel goedkope, want ik wil kwaliteit) horloges in mijn nachtkastje liggen. Ik hoor je denken: in je nachtkastje? Ja, maar dat is niet zo gek, want daar liggen al mijn sieraden. Maar goed; twee zilveren en een goudkleurig horloge. Omdat ik niet kon kiezen. Hoeveel paar oorbellen daar ook wel niet in liggen, het is bijna om me voor te schamen. Ik kan soms gewoon niet kiezen en dan kies ik óf te snel (waardoor ik dus weer een miskoop heb) óf ik kies voor de verkeerde, die eventjes mooi lijkt maar al snel toch niet helemaal was wat ik wilde. Goed verhaal dit, lekker kort ook. Mocht je dit oppervlakkige gedoe zat zijn, je kunt nog wegklikken, het wordt namelijk nog veel erger.

Ik twijfel nu dus voor de tweede keer dit jaar erover om een smartwatch aan te schaffen. Ik heb er al een tijdje één op het oog, van Michael Kors. Maar die is in het roségoud en laat dat nou net een kleur zijn waar ik niet zo veel mee heb.. Een smartwatch is zoals je kunt begrijpen geen goedkope aanschaf. Zoals ik al zei: je denkt toch niet dat wij alles betalen van die briefjes van de geldboom? Daarom wilde ik me er eens goed in verdiepen. En dat heb ik gedaan! Wat kun je nou allemaal met een smartwatch?

Ha! Dat ligt er aan welke je koopt ;-) Goeie! Maar over het algemeen zijn de meeste functies wel vrijwel hetzelfde, komen ze! Eigenlijk komt het er op neer dat een smartwatch in verbinding staat met je smartphone en enkele functies van je smartphone overneemt. Dit is erg handig omdat je dan je telefoon niet zo vaak uit je broekzak/tas hoeft te halen. Ik heb het nu vooral over de notificaties die je gedurende de dag krijgt. Denk hierbij aan: inkomende oproepen, WhatsApp berichten, social media berichtjes, e-mails en agenda afspraken. Op de meeste smartwatches zit bluetooth, wat ook erg handig kan zijn! Wat mij vooral handig en leuk lijkt is dat je op een smartwatch ook je calorieverbranding en het aantal stappen dat je hebt gezet kunt zien. Ik heb al vaker over zo’n stappenteller achtig iets nagedacht (nooit aangeschaft) en hoe handig is het als je dat allemaal via je horloge kunt bijhouden? De smartwatches van tegenwoordig zien er trouwens ‘gewoon’ uit als een horloge. Kijk maar naar deze hieronder van Michael Kors. Ook de Fossil smartwatch daarnaast vind ik heel erg mooi.

Ik vind het lastig te zeggen welke ik mooier vind. Ik vind dat digitale klokje rechts ook wel erg tof! Ik ga er nog maar weer eens een nachtje over slapen ;-) De volgende keer verander ik de inrichting van mijn huis wel weer, dan gaat het maken van een keuze een stuk sneller haha!

Heb jij een smartwatch of zou je er één willen? Laat het me gerust weten in de comments!

* Bron afbeeldingen

Volg:

Comments

 1. 19 oktober 2018 / 12:21

  Op mijn lijstje staat ook nog een smartwatch.. Heb al genoeg gewone horloges.. Enige nadeel is dat ik het tijdens mijn werk niet kan dragen..

 2. 18 oktober 2018 / 09:10

  Ik ben ook altijd twijfelen als ik wat kopen. Ik hou van horloge met cijfers erop..duidelijker voor mij

 3. 17 oktober 2018 / 13:05

  Ik ben ook aan het twijfelen over een smartwatch! Vind deze twee allebei wel tof!

 4. 17 oktober 2018 / 12:16

  Lijkt me lastig als je een twijfelkont bent en er overal zoveel te kiezen valt… ;) Dan is kiezen ook voor een niet-twijfelkont lastig!

 5. 17 oktober 2018 / 12:02

  Ik vind een smartwatch super tof en zou er zo een nemen als ik het geld had! Ik hou namelijk gewoon van dit soort gadgets maar eerst even doorsparen, haha!

 6. 16 oktober 2018 / 22:54

  Tot nu toe vind ik mijn applewatch mega ideaal en door iedere keer een ander bandje te kiezen kan ik die eindeloos combineren en hij stimuleert mij enorm om te bewegen. Sowieso zou ik voor Fossil gaan!

 7. 16 oktober 2018 / 19:30

  ik vind het nogal duur en kan het niet constant dragen in men werk als verpleegkundige dus denk ik dat ik dit snufje aan me laat voorbij gaan :)

 8. 16 oktober 2018 / 15:40

  Bij mij duurt het gewoonlijk een tijdje voor ik mij een nieuw snufje aankoop. Gewoonlijk ligt het eerst een tijdje in de kast, doe ik een keertje aan en is het toch niet hetgeen ik ervan verwacht had. En dan gaat mijn zoon of dochter er mee aan de haal.

 9. chucky1012
  16 oktober 2018 / 06:09

  De digitale is het mooist.
  Ik kijk ook altijd naar dit merk

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge