Hoe ziet een ‘normale’ doordeweekse dag eruit?

Goedemorgen! Ik krijg vaak de vraag of we al een beetje ritme hebben en of we onze draai al hebben gevonden nu Noud geboren is. Hier geef ik vandaag antwoord op!

Ja we hebben een ritme. Wel iedere dag een ander ritme, maar er is een ritme haha. Iedereen doet het op zijn eigen manier; sommigen zijn heel strak daarin; om de zoveel uur een fles, daarna 2 uur slapen. Dat hebben wij ook geprobeerd (je moet wat), maar werkte bij ons niet heel goed. Ik werd er zelf ook vrij nerveus van en werd er niet heel relaxt door. Het past ook niet echt bij ons, dat strakke. Zonder verwachtingen opstaan en aan de dag beginnen werkt hier het best.

Maar goed, inmiddels hebben we toch al een tijdje een beetje soort van regelmaat en als je benieuwd bent hoe een doordeweekse vrije dag eruit ziet moet je even verder lezen!

6.30 Ergens rond dit tijdstip wordt Noud wakker. Als we een goede nacht hebben voor het eerst, anders zijn we er al een keer uit geweest om te knuffelen. Ik verschoon Noud en kleed hem aan. Beneden leg ik hem op zijn speelmat of zet ik hem in zijn wipstoel en maak ik zijn fles klaar en zet ik koffie.

7.00 Tijd voor de fles! Noud eet eigenlijk altijd heel goed, de hele fles gaat met gemak leeg. Als hij de fles leeg heeft neem ik hem mee naar boven en probeer ik mezelf enigszins te fatsoeneren. Meestal gooi ik gelijk een was in de machine, als ik toch boven ben.

9.00 Rond dit tijdstip is Noud vaak wel toe aan een dutje (ik ook wel trouwens maar dat terzijde). Ik breng hem naar bed en met een beetje geluk valt hij snel in slaap.

9.15 Tijd voor ontbijt! De ene dag slaapt Noud 2 uur achter elkaar, soms is hij met 3 kwartier uitgeslapen. Ik kijk per dag waar ik zin in heb op dat moment. Soms besluit ik om nog even tv te kijken, soms ga ik de training van Personal Body Plan doen (die kilo’s gaan er niet vanzelf af!) en heeeeeel soms vind ik het tijd om het huis schoon te maken.

10.00 Er wordt weer gegeten! Dit keer een stuk fruit. Banaan, mango en appel gaan er goed in bij Noud! Hij eet met een big smile z’n fruit op.

Hoe de ochtend er daarna uitziet verschilt per dag. Soms gaan we even naar de stad, soms doen we even boodschappen, soms blijven we ook gewoon lekker thuis en doen we helemaal niks. Ik gok dat vooral dit laatste in de wintermaanden veel zal gebeuren.

11.00 Hoewel we Noud zelf laten bepalen wanneer hij zin heeft in de fles kan ik de klok er op gelijk zetten dat dit ergens rond dit tijdstip is. Soms een half uur eerder, soms een half uur later. Ondertussen streef ik er naar om rond dit tijdstip zelf ook ergens te lunchen. Wat meestal niet lukt.

13.00 Óf we gaan de deur uit óf we blijven thuis en doen helemaal niks meer. Rond dit tijdstip is Noud wel weer toe aan een dutje en gaat even slapen. Ik laat hem dan of in de box slapen of ik breng hem naar bed. Dat ligt er aan hoe lekker hij ligt haha. Met een beetje mazzel slaapt hij nu zo’n 2 uur achter elkaar door en sta ik weer voor de keus: ga ik chillen of ga ik wat nuttigs doen? Meestal wordt het een combinatie van beide. Ik probeer de laatste tijd ook weer wat meer tijd te maken voor mijn blog, en dat valt eigenlijk onder chillen.

15.00 Rond dit tijdstip is het weer tijd voor de fles! De dag hangt van flessen aan elkaar, merk je het al? Als Noud de fles leeg heeft gaan we even spelen. Of samen, of hij vermaakt zich even in zijn eentje op het speelkleed. Ik rommel dan nog wat in huis of ga ook even chillen.

17.00 Je bent een Nederlander of je bent het niet! Etenstijd! Niet voor ons trouwens, wel voor Noud. Hij krijgt sinds een tijdje ’s avonds groente. Volgens mij voelt hij zich helemaal trots dat hij echt eten krijgt. Tenminste zo lijkt het haha. Bij elke hap die hij krijgt tovert hij een grote glimlach op zijn gezicht. Meestal is dit ook het tijdstip dat Ron thuis komt.

17.30 Met een beetje geluk doet Noud nu even een powernap. Volgens mij is dit voor veel baby’s een lastig tijdstip om nog even te slapen of niet? Noud is namelijk echt wel moe, maar echt slapen lukt maar zelden. Vaak ga ik dan even een rondje met hem wandelen. Noud gaat ongeveer om de dag in bad (onder de douche). In bad vind hij niet zo leuk, onder de douche gaan daarentegen helemaal geweldig!

18.00 Je kunt het wel raden denk ik? De rode draad door mijn leven is de fles van Noud. Die maken we dus weer klaar. Noud is verschoond, lekker gemasseerd met babyolie en heeft zijn Puckababy slaapzak aan. Na de fles brengen we Noud naar bed en meestal valt hij vrij snel in slaap.

19.00 Tijd om te eten! Voor ons. Ron kan beter koken, maar de laatste tijd lukt het mij ook prima om wat op tafel te zetten.

19.30 En dan is het tijd voor RUSTTTT! Een kop thee. Of een wijntje. Maar vooral heel veel rust. En TV. Het liefst programma’s met heel weinig inhoud. Of een aflevering van CSI. Even niks. Dit is vaak ook het moment om uitgebreid mijn haren te wassen. Of de was op te vouwen. Of de vaatwasser uit te pakken. Eigenlijk alles wat ik overdag niet heb gedaan.

21.30 Ja, dit is wel het moment waarop ik eigenlijk wil slapen. Dit doe ik niet altijd zo vroeg (soms ga ik nog eerder HAHA). Gelukkig vinden we dit beide door de week geen enkel probleem en kijken we lekker in bed nog televisie. Voor we na een kwartier in slaap vallen. En als het licht wordt buiten begint alles weer opnieuw! Elke dag weer! EN IK VIND HET HEERLIJK!

Dit is dus een beetje hoe het er aan toe gaat op een ‘gewone’ doordeweekse dag. Noud is nu 5 maanden oud en dit kan zo over een paar weken weer anders zijn natuurlijk. Zoals je ziet bestaat de dag vooral uit flessen maken en luiers verschonen (dat is namelijk ook nog een keer of 8 per dag, maar dat heb ik voor het gemak maar even weggelaten). En ik geniet er iedere dag van! Oké, een gebroken nacht is niet heel fijn en soms kost het opstaan me ook echt wel moeite, maar bovenal geniet ik van ieder moment. Ik besef me namelijk heel goed dat de tijd voorbij vliegt (ik wou er toch nog even een cliché ingooien) en dat iedere dag er één is die ik nooit meer over kan doen!

Ik vind het zelf altijd leuk om te lezen, hopelijk vonden jullie het ook leuk om te zien hoe zo’n dag er aan toe gaat! X

Volg:

Comments

 1. Naomi
  16 oktober 2018 / 09:06

  Leuk om zo blog eens te lezen heerlijk dat je zo ritme heb ik je dag mij dag is elke dag anders

 2. 15 oktober 2018 / 18:48

  Leuk om te lezen hoe het bij jullie er aan toe gaat met zo’n kleintje. Hij bepaalt natuurlijk het ritme en daar wordt de rest op aangepast. Kan me goed voorstellen dat je dan ’s avonds op tijd naar bed wil.

 3. 15 oktober 2018 / 18:06

  Wat leuke om je dag zo door heen te lezen, heel herkenbaar maar ook weeer niet maar leuk dat je het zo kan beschrijven xx

 4. 15 oktober 2018 / 14:32

  wat apart dat hij om zes uur wakker wordt en dan om 8 uur weer gaat slapen. Kan me voorstellen dat jij dan ook wel even terug wil

 5. 15 oktober 2018 / 11:37

  Je dag is meteen helemaal gevuld he met een kindje. Leuk om te lezen

 6. 15 oktober 2018 / 08:21

  met een baby is je dag direct goed gevuld he :) lekker druk!

 7. 15 oktober 2018 / 06:17

  Het is toch wat je dat ritme van kinderen, haha je hele dag staat toch in het teken van hen. Hier sliepen ze al heel snel nog maar een keer overdag, dat weet ik nog wel.

 8. 15 oktober 2018 / 06:06

  Ik vind het heerlijk als mijn dag volgens een bepaald ritme loopt, leuk om een dagje mee te lezen met je!

 9. Linda
  15 oktober 2018 / 05:32

  Leuk! En herkenbaar!
  Hier ongeveer hetzelfde ritme hoor qua baby dan en idd dat laatste slaapje is vaak niet langer dan een half uur en of ie dan geslapen heeft of beetje rondgekeken? Geen idee..
  Alleen begint onze avond later.. Melle en sten liggen tussen half 8 en 8 in bed.. Just krijgt dan pas zn laatste fles en ligt er uiterlijk half 9 in. De nachten zijn normaal gesproken prima te doen. Soms komt ie rond half 6! Even snel een klein flesje omdat de speen vaak niet genoeg is. meestal goede nachten, bij een slechte nacht ben ik bij iedereen 2 a 3 keer geweest! Plassen, deken vast maken,of gewoon onder de deken leggen, kusje geven(ja daar vragen ze midden in de nacht om hihi), enz enz.. de ochtenden beginnen hier meestal rond 7 uur,alleen heeft de oudste besloten dat gister en vandaag 6 uur een perfecte tijd is! Gaaaappp! En wanneer ik weer moet werken en ze naar de opvang moeten is het waarschijnlijk tijd om wakker te maken! Ach ja.. geen dag is hetzelfde met kids! Maar i love it!

  • Laura
   25 oktober 2018 / 20:44

   Leuk om te lezen! Inderdaad iedere dag is anders!! Knap hoor hoe je het doet met 3!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge