Heeft jouw tuin nog een zomer make-over nodig?

De zomer staat voor de deur en we willen graag genieten van onze mooie tuin. Maar na de winter kan de tuin er nog wel eens wat somber bij staan. Dat wil je natuurlijk niet. Wil jij de tuin graag een zomer make-over geven? Lees dan snel verder!

Grote schoonmaak
Allereerst is het belangrijk dat de tuin grondig wordt schoongemaakt. Door de winter zit er vast wel wat groene aanslag op de tegels, liggen er overal takjes en is er onkruid gegroeid. Helaas zorgt dat er al snel voor dat de tuin erg rommelig en somber wordt. Maar wanneer dit allemaal weg is, oogt de tuin al een stuk frisser.

Wanneer je toch al bezig bent met schoonmaken, kan je ook meteen de tuinset meepakken. Misschien zit er groene aanslag of andere vlekken op. Dat wil je natuurlijk ook niet. Gelukkig is dat erg gemakkelijk te verwijderen met een sopje en een borstel.

Fleur de tuin op
Wil je de tuin graag wat opfleuren? Plant dan een aantal kleurrijke bloemen. Dit zorgt meteen voor een vrolijke uitstraling van je tuin. Heeft het gazon ook last gehad van de winter? Als er kale plekken in het gazon zijn ontstaan kan je dit opnieuw inzaaien. Een mooi groen gazon staat net wat mooier dan een gazon met kale plekken, toch?

Creëer een zithoek
Gezellig met vrienden en familie de warme zomeravonden doorbrengen in de tuin? Dat wil natuurlijk iedereen! Creëer daarom een zithoek in jouw tuin. Zo heb je een gezellige plek om overdag, maar ook in de avond door te brengen. Wil je graag overdekt kunnen zitten? Dan hoef je niet meteen een overkapping te bouwen. Je kan ook een zweefparasol bij de zithoek zetten. Dit oogt ook lekker knus!

Decoraties kunnen niet ontbreken
Om nog wat extra gezelligheid toe te voegen aan de tuin heb je decoraties nodig. Koop een aantal kaarsen, kandelaren of andere decoraties.Kleed je zithoek mooi aan met wat sierkussens en hang een lichtslinger aan de parasol. Combineer met een aantal verschillende kleuren of formaten bloemenpotten. Dit zorgt voor een speels effect.

Nu jouw tuin weer helemaal zomerproof is, kan je natuurlijk niet wachten op die gezellige zomeravonden. Een feestje of een uitgebreid diner? Lees dan snel hoe je thuis uitgebreid kan dineren.

Wij zijn al druk bezig om de tuin gezellig te maken voor de zomer, de tegels zijn schoongemaakt en ik heb lampjes opgehangen. Aankomende week gaan we even op zoek naar leuke en kleurrijke planten!

Is jouw tuin al zomerproof? Laat het me gerust weten in de comments!

*

Volg:

Comments

  1. Sandra
    26 april 2019 / 13:19

    Nu het zulk lekker weer was de laatste dagen heb ik ook weer helemaal kriebels gekregen om de tuin een flinke opknapbeurt te geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge