Wat deel ik allemaal en hoe echt ben ik?

Als je naar de foto’s op mijn Instagram account kijkt, lijkt het alsof alles me voor de wind gaat en er iedere dag met glitters en confetti wordt gestrooid. Nou, dat is niet zo hoor.

Leef en laat leven, het is niet zo ingewikkeld

Privacy en sociale media, het is een ellenlange discussie. Wat deel je wel en wat laat je achterwege? En ben je wel echt als je alleen maar de leuke dingen uit het leven deelt? Wil je dan ergens de schijn voor ophouden? Is het een gebrek aan aandacht? Kijk, ik snap dat het niet iedereen ‘zijn ding’ is om van alles maar online te gooien. Maar dat is sporten, fotograferen of studeren ook niet. Nare reacties mag je geven, maar hou ze liever voor je. Je doet er namelijk niemand een plezier mee. Iets met ‘leef en laat leven’ zeg maar. Het is niet zo ingewikkeld.

Of ik wel eens nare reacties krijg? Niet vaak, maar dat is zeker wel eens gebeurd. Dan kun je denken: ‘ach, leg het naast je nee!’. Maar weet je, dat vind ik weer zoiets. Waarom zou je het maar accepteren als mensen nare dingen zeggen? Waarom moeten mensen überhaupt overal wat van willen zeggen?

Ik deel op mijn account voornamelijk foto’s van dingen die me blij maken. Dat betekent absoluut niet dat het hier alleen maar rozengeur en manenschijn is hoor, zeker niet. Dat onze baby iedere nacht doorslaapt, wij altijd een Instagramwaardigde maaltijd op tafel zetten en dat wij nooit zo moe zijn dat er amper een zinnig woord uitkomt. Dat ik alleen maar positieve/vrolijke foto’s plaats betekent niet dat ik mijn ogen sluit voor de minder leuke dingen, zeker niet. Ik open ze alleen liever voor de dingen waar ik blij en gelukkig van word. Met negativiteit kom je namelijk ook niet veel verder.

Op basis van mijn Instagram pagina zou je misschien denken dat het hier altijd één grote vrolijke boel is (en dat is het 99% van de tijd ook!), maar met een gemiddelde nachtrust van 6 uur, is ook bij mij de gezelligheid wel eens ver te zoeken. Ik ben dan niet in de stemming om een leuke grap te maken of foto online te gooien. Is dat dan nep omdat ik zulke momenten niet deel? Dat vind ik niet, in het ‘echte’ dagelijkse leven deel ik mijn chagrijnige momentje ook niet Jan en Alleman. Dus dat doe ik online ook niet.

Vergeet niet, alles wat je online ziet is maar een fractie van de werkelijkheid. Het is maar een kleine selectie van wat er die dag gebeurd is. Dat ik baalde ’s ochtends omdat mijn spijkerbroek niet lekker zat, dat ik voor de zoveelste keer weer eens mijn lunch was vergeten mee te nemen naar mijn werk, dat het regende en ik nog steeds geen regenjas heb gekocht of dat we na werk nog boodschappen moesten doen omdat we daar nog niet aan toe waren gekomen. Dat zijn allemaal onbelangrijke dingen die negativiteit uitstralen en daar wil ik niemand mee opzadelen.

Ik sluit mijn ogen niet voor nare gebeurtenissen, ik open ze alleen veel liever voor dingen die me blij maken

Is het dan allemaal wel echt wat er online komt? Niet helemaal dus. Want ik deel alleen de leuke en grappige momenten. Nare of heel persoonlijke dingen deel ik niet, dus die zul je niet terugvinden. Ook al zijn die er af en toe ook echt wel.

Hoe denk jij hierover? Deel jij veel op social media? Ik ben benieuwd, laat het gerust weten in de comments!

P.s benieuwd naar de foto’s die ik post op Instagram? Volg me dan hier!

Volg:

Comments

 1. 2 oktober 2018 / 18:01

  De juiste balans zoeken is moeilijk in deze warrige wereld. Wij willen tegenwoordig ook van alles doen, 1 hobby is niet meer genoeg maar we willen met alle winden mee gaan.. vooral op social media gebied. maar je hebt dit allemaal erg goed omschreven!

 2. 1 oktober 2018 / 19:36

  Ik vind het belangrijk dat mensen weten dat het voor bloggers niet altijd alleen maar rozengeur en maneschijn is. Ik ben nog niet zo lang aan het bloggen maar zodra ik iets negatiefs meemaak wil ik wel dat mijn lezers weten wat er (ongeveer) speelt. Maar ook dat weer met mate.. Want zoals je zegt: wat je online ziet is maar een fractie van de werkelijkheid.

 3. chucky1012
  1 oktober 2018 / 10:15

  Het klopt helemaal!
  Inderdaad is het heel lastig maar denken sommigen anders en ze of weet men niet wat er is.

  Xoxo

 4. 30 september 2018 / 18:15

  Wat goed dat je hier over schrijft! Inderdaad, dat je alleen goede momenten op social media deelt betekend nieg dat het alleen maar goed gaat.

 5. 30 september 2018 / 15:12

  Goed dat je hier over schrijft. Ik vind ook zeker niet dat je alles hoeft te delen. Sommige dingen zijn privé en hoef je niet met anderen te delen. Daarnaast is er niets mis mee om af en toe te laten zien dat niet alles rozengeur en maneschijn is.

 6. Naomi
  30 september 2018 / 14:40

  goed onderwerp zo waar vind het soms ook moeilijk om balans te vinden met social media

 7. 30 september 2018 / 11:25

  Ik ben zelf ook wel zoekend naar het juiste balans. Ik deel in het echte leven ook vrij weinig van mezelf met onbekende, maar wil met mijn blog toch ook een zekere mate van openheid bereiken. Misschien is het zoals je zegt, dat je liever focused op de positieve ervaringen.

 8. 30 september 2018 / 10:13

  over mijn persoonlijk leven deel ik niets…dat is persoonlijk en voor een beperkt aantal personen. Ik deel mijn observaties, mijn meningen, nieuws ….
  Ik heb ook wel eens dat mensen over mijn menigen struikelen. Op zich vind ik dat niet erg, we hoeven toch zeker niet allemaal dezelfde mening te hebben. Wat ik naar vind is dat mensen van leer trekken en uit hun reacties blijkt dat ze alleen de titel hebben gelezen…

 9. 30 september 2018 / 07:25

  Goed onderwerp die je hier aanhaalt. Ik ben ook al heel lang actief op social media en vind het ook wel moeilijk om balans er in te vinden. Ik deel vaak gewoon wel leuke dingen en soms gooi ik er wat persoonlijks in. Maar negatieve dingen of iets houd ik toch vaak voor mezelf.

 10. 30 september 2018 / 07:00

  Dit is zo waar.. maar je moet het ook bekijken als een fotoalbum de ongelukkige momenten plakken we niet op in ons fotoalbum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge