Hoe ik mijn laatste (zwangerschaps)kilo’s kwijtraakte + win The Recipe Guide van Personal Body Plan!

Voor mijn zwangerschap was ik veel bezig met sporten, het liefst vier keer in de week. Ik vond het oprecht heel erg leuk en ik vond het ook heel fijn om zo goed in mijn lichaam te zitten. Tijdens de zwangerschap veranderde dat. Nog steeds vond ik sporten heel leuk, maar ik was er simpelweg te moe voor. Mijn energielevel was zo’n beetje gedaald tot ver onder het nulpunt. Niet zo heel verwonderlijk dus dat ik zeker zo’n 15 kilo aan was gekomen (en voor iemand die net de 1 meter 70 aantikte en rond de 60 kilo woog was dat heel veel). Na de bevalling ging er al snel veel van af, maar die laatste kilo’s bleven gezellig plakken. Tel daarbij op dat we nog steeds leefden op gemakkelijk eten, vaste klant waren bij de McDonalds en de bezorgers van Taco Mundo bijna onze voornamen kende. Bovendien had ik sporten onderaan mijn prioriteiten lijstje gezet. Maar goed, het is me wel gelukt om alle overtollige kilo’s kwijt te raken en ik ga je vandaag vertellen hoe!

Een buik als een waterbed

Kort na mijn zwangerschap pakte ik Personal Body Plan weer op, dit was inmiddels omgezet naar Personal Mommy Plan. Mijn doelen werden besproken en er werd bepaald hoeveel ik moest/mocht eten op een dag. In het begin vond ik dat heel fijn en kon ik me daar vrij gemakkelijk aan houden. Ik voerde keurig alles in en deed braaf de oefeningen om weer wat strakker te worden. Mijn buik voelde namelijk nog steeds als een waterbed. Na een maand of 4/5 kon ik het niet meer opbrengen, ik was het zat om steeds alles in te voeren en doordat ik ’s nachts weinig sliep had ik overdag echt geen zin om in mijn spaarzame vrije rust momentjes mijn fitnessmatje er bij te pakken.

Geef chips

Ik besloot om het wat drastischer aan te pakken. Want die laatste paar kilo’s moesten er af! Maar goed, niet ten koste van alles. En chips valt voor mij in de categorie ‘alles’. Noud at inmiddels met ons mee dus we moesten automatisch ‘normaal’ gaan avondeten. Oftewel: aardappels, vlees en groente. Of pasta. Maar geen afhaalmaaltijden en pizza’s en frituur meer! En dat werkte. Die laatste kilos’s gingen er super snel af. Aan het einde van de middag (voor het avondeten zeg maar) at ik vaak chips of koekjes. Dat doe ik nu dus niet meer! In plaats daarvan pak ik nu een blikje Coca Cola Zero haha. Ook niet persé heel gezond, maar het zorgt er wel voor dat mijn honger weer wat naar de achtergrond verdwenen is.

Gezond koken

Een groot voordeel van Personal Body Plan is dat je de toegang hebt tot honderden recepten. Dat vond ik dan ook erg jammer toen ik er klaar mee was. Gelukkig is er nu The Recipe Guide! Een boek vol recepten die je op weg helpen naar een levensstijl die bij jou past. De recepten in dit boek zijn van DoorMeal, een maaltijdservice die gelieerd is aan Personal Body Plan. DoorMeal levert maaltijden door heel Nederland, verzorgt catering op events en levert aan bedrijven. En nu hebben ze dus een aantal van hun recepten gebundeld in dit boek!

Win!

En jij kunt dit boek winnen! Ik ga nog niet te veel verklappen over de inhoud, behalve dat de recepten makkelijk te maken zijn haha. Er staan weinig ‘gekke’ ingredienten in, dus het meeste heb je vast al in huis. Wil je meedoen? Laat dan even een reactie achter onder dit artikel óf onder de foto op Instagram. Ik zou het leuk vinden als je mij daar ook zou volgen!

Heel veel succes! Over een week krijgt de winnaar persoonlijk bericht!

Volg:

Comments

 1. Nathalie Buttiens
  7 mei 2019 / 16:19

  Dat ziet er goed uit!

 2. Nathalie Buttiens
  7 mei 2019 / 15:58

  Ziet er goed uit!

 3. Moniek
  6 mei 2019 / 11:15

  Oohh dit zou fijn zijn om te winnen! Ik heb moeite om een aantal kilo’s te verliezen en dit boek zal vast en zeker een stimulans zijn om mij verder te helpen!

 4. Anneliese de Waal
  5 mei 2019 / 16:36

  Ik doe heel graag mee, ben heel erg benieuwd naar dit boek.
  Waag graag een kans.

  Groetjes Anneliese

 5. Anneliese de Waal
  5 mei 2019 / 16:34

  Ik ben heel erg benieuwd naar het boek en de recepten.
  Doe erg graag mee :)

  Groetjes Anneliese

 6. marij brand
  4 mei 2019 / 21:03

  doe graag mee… ben ook met mn laatste zwangerschapskilos bezig

 7. Gea Jager
  4 mei 2019 / 20:33

  erg leuk ik doe graag mee

 8. Will
  3 mei 2019 / 23:32

  Een buik als een waterbed! Hoe kom je er op!! Geef mij maar een hand, want die heb ik ook.
  De vele kilo’s die ik heb verzameld ( Ja ik ben een verwoed verzamelaar van vet. Ha ha) moeten er zo snel mogelijk weer af.
  Dus heel graag doe ik mee voor dit boek, wat moet zorgen dat de kilo’s als sneeuw voor de zon gaan verdwijnen.
  Ik volg op Bloglovin en waag graag een kansje.

 9. Danielle
  3 mei 2019 / 18:08

  Dit is fijn. Ik ben altijd op zoek naar recepten zonder gekke ingrediënten maar gewoon wat al in de kast staat. Ben benieuwd naar dit boek

 10. Bea
  3 mei 2019 / 15:46

  Fijn dat het normale recepten zijn. Leuke winactie.

 11. chris de haas
  3 mei 2019 / 15:24

  ik doe zeker graag mee. ben benieuwd wat er allemaal in het boek staat voor nieuwe ideeën.

 12. Margo
  3 mei 2019 / 14:52

  Klinkt goed. Ik doe mee!

 13. Nina Mol
  3 mei 2019 / 05:35

  Ik doe ook erg graag mee!

 14. Jan
  2 mei 2019 / 22:15

  Ik waag graag mijn kansje.

 15. anja
  2 mei 2019 / 20:51

  leuke actie ik ga voor wat kilo’s minder

 16. Anna Wienen
  2 mei 2019 / 20:00

  ooooh my god ik doe heel graag mee

 17. Mieke
  2 mei 2019 / 15:31

  Ik ben heel benieuwd naar dit boek en doe graag mee!

 18. Yvonne
  2 mei 2019 / 13:15

  Een buik als een waterbed. Dat klinkt mij helaas iets te bekend in de oren! Daarom maak ik ook heel graag kans! Top dat het jou zo gelukt is!

 19. pascale
  2 mei 2019 / 11:27

  Klinkt super, doe graag mee!!!!

 20. 2 mei 2019 / 09:37

  Van Blubberbuiknaar een strak lijf dat is toch de droom van iedere moeder!

 21. AnnaB
  2 mei 2019 / 08:44

  Klinkt goed,dat je de meeste ingredienten wel in huis hebt,ik ben benieuwd naar de recepten in dit boek

 22. Claudia de Kok
  2 mei 2019 / 07:39

  Heel benieuwd naar dit boek en weer mooi slanker worden zonder als te veel gedoe met eten!

 23. Anita te Gussinklo
  1 mei 2019 / 21:08

  Geen gekke recepten, dat klinkt goed.

 24. Jessica Postma
  1 mei 2019 / 09:16

  Leuke winactie ☺ fingers crossed

 25. chucky1012
  1 mei 2019 / 05:43

  Heel goed van jou…
  Ben zo benieuwd naar het boek maar sla deze winactie over en gun dit aan een ander….

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge