Hoe wij de ochtend zonder stress doorkomen

MGoedemorgen! Althans, voor mij! Ik hoop dat het voor jullie ook een goedemorgen is en dat je met een vrolijk humeur aan de dag begint! Mijn dag is alweer vroeg begonnen (zoals iedere dag haha), maar ik vind dat dus helemaal niet meer erg!

Ik had niet verwacht dat ik dat ooit zou gaan zeggen, want uitslapen is zo’n beetje mijn 2e naam. Ik deed niets liever en had een beetje het slaapritme van een baby. Na 3 uur wakker zijn was ik eigenlijk wel weer toe aan wat slaap. Alleen zit dat er nu natuurlijk niet meer in!

Om toch een beetje uitgerust en fit op mijn werk te verschijnen en aan de dag te beginnen heb ik besloten om nog iets eerder op te staan. Dat lees je goed. Nóg iets eerder. Lees maar waarom.

Mijn wekker gaat op werkdagen om 6 uur. Dat is vroeg, maar de rest van het huis ligt dan nog lekker te slapen. Op dat moment heb ik dus ALLE tijd en ruimte om te douchen, me aan te kleden, op te maken, nog een keer om te kleden omdat er al een vlek in zit en te ontbijten. Op mijn gemak mijn tas in te pakken voor mijn werk, Noud zijn spullen in te pakken die die dag naar zijn opa’s en oma’s gaat en om koffie te zetten. Tegen de tijd dat Noud wakker wordt ben ik al helemaal klaar en heb ik alle tijd en rust voor hem. Zijn fles heb ik al klaargezet en er is geen enkele haast meer omdat 1. ik al helemaal klaar ben en 2. het nog maar 7.00 uur is (haha).

Om 6 uur opstaan is vroeg, dat vind ik ook nog steeds. Maar dat is 6.30 uur ook. Maar ’s ochtends maakt dat halve uurtje ZO VEEL verschil. Ik vind het heel vervelend om gehaast op mijn werk aan te komen, de helft te vergeten en Noud dupe te laten worden van mijn gehaast. Dat voorkom ik hier dus allemaal mee. Bovendien ben ik op deze manier rustig wakker geworden en heb ik meer energie dan wanneer ik later opsta en gelijk aan het rennen en vliegen ben.

Hoe ziet jouw ochtend eruit? Sta jij vroeg op of kan je lekker lang uitslapen?

Volg:

Comments

 1. 18 september 2019 / 09:40

  Een uurtje voor jezelf is zo fijn! Ik moet het ook doen, maar ik probeer ons dochtertje nu nog een beetje langer te laten slapen door haar ’s morgens in ons bed te leggen en haar daar nog even te laten slapen. Tot nu toe slaapt ze dan nog eventjes door. Yay!

 2. chucky1012
  18 september 2019 / 07:52

  Goed gedaan…..
  Zo deed ik het vroeger ook….
  Eerst mezelf en dan de kinderen….

  Xoxo

 3. Linda
  18 september 2019 / 06:50

  Ik heb het geluk dat Rick de ene week vroeg en de andere laat begint met werken. En dat 2 dagen mijn schoonouders hier komen oppassen. Op die dagen sta ik net als nu half 7 op.. en komen de kids vlak voor ik weg ga 7.15/7.30 naar beneden. Nog even heel wat kusjes/knuffels/high fives en boxes en het liefst dat x10.
  Moet ik ze brengen naar de opvang, dan sta ik tussen 6 en 6.15 op idd . Hebben we het eten voor school e.d. al klaar, kleren liggen klaar zodat ik daar niet meer over na hoef te denken. En dat is wel heel vroeg idd.. maar wat je zegt, biks is zo vervelend om ze in alle haast af te moeten zetten, want tsja die kusjes/knuffels/high fives en boxes die moeten wel uitgebreid gegeven kunnen worden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge